Inhoud
Los problemen op die optreden wanneer u Creative Cloud-desktopapps downloadt, installeert of start.
Op deze pagina

Problemen met de Creative Cloud-desktopapps

Via de Adobe Creative Cloud-desktopapp kunt u Creative Cloud-producten downloaden en installeren. Hieronder vindt u de oplossingen voor problemen met de Creative Cloud-desktopapp.

Opmerking:

Zoek onder in het scherm naar nuttige artikels over hoe u de Creative Cloud-desktopapp gebruikt, specifieke foutcodes of hulp met Creative Suite en andere apps die niet bij Creative Cloud horen.

Fout Oplossing
    Fout 201 Vindt plaats wanneer het downloaden wordt gepauzeerd en wanneer de serverreactie ongeldig is. Zie Netwerk- en connectiviteitsproblemen oplossen hieronder.
    Fout 204 Treedt op wanneer er een probleem is met toegang tot een essentieel bestand/map tijdens het downloaden.
    Fout 205 Wanneer segmentvalidatie steeds opnieuw mislukt, wordt aangenomen dat het bestand ongeldig is. Zie Netwerk- en connectiviteitsproblemen oplossen hieronder.
    Fout 206 Treedt op wanneer netwerkverbinding niet beschikbaar is of de server niet kan worden bereikt. Zie Netwerk- en connectiviteitsproblemen oplossen hieronder.
    Fout 207 Treedt op wanneer de server niet reageert (bij een time-out), bij periodieke HTTP-fouten, verbroken verbindingen enzovoort. Zie Netwerk- en connectiviteitsproblemen oplossen hieronder.
    Fout 403 Zie:Downloadfout 403 bij het starten van Adobe Creative Cloud.
    Fout 1 Zie Fout: 'Installatie mislukt'.
    Fout 2 Zie Foutode 2 bijwerken van Creative Cloud-desktopapp is mislukt.
    Fout 50 Zie De Creative Cloud-desktopapp verwijderen.
    Fout A12E1 Zie A12E1-fout bij het installeren van Creative Cloud-producten.
    U kunt zich niet aanmelden bij Creative Cloud, hoewel u zich op uw Adobe ID-account kunt aanmelden. Zie Verbindingsproblemen oplossen.
    De Creative Cloud-desktopapp opent niet of blijft hangen tijdens de installatie
    Zie App opent niet | voortgangswiel blijft voortdurend draaien.
    De installatie van Creative Cloud mislukt of blijft hangen op 42% Zie Fout: 'Installatie mislukt'.

Netwerk- en verbindingsproblemen

Wanneer u een Creative Cloud-toepassing probeert te downloaden of bij te werken, ontvangt u een foutbericht die aangeeft dat u problemen met de netwerkconnectiviteit of stabiliteit hebt.

Probeer de volgende oplossingen in volgorde uit.

1. Controleer uw internetverbinding.

De Creative Cloud-desktopapp vereist een internetverbinding om apps te downloaden en bij te werken. Verifieer dat u een internetverbinding tot stand kunt brengen en klik op Opnieuw.

2. Configureer uw softwarefirewall.

De softwarefirewalls beperken toegang tot uw computer. Sommige softwarefirewalls vragen u wanneer een programma toegang tot internet probeert te krijgen. Gebruikers hebben instanties vermeld waarbij firewall-instellingen van software/hardware tot download-fouten leidden. De meest gangbare fout die met dit probleem is gekoppeld, is fout 205. Andere fouten kunnen door de configuratie van de firewall ontstaan.

• Geef, wanneer gevraagd, de Creative Cloud-desktopapp toestemming om toegang te krijgen tot internet.
    • Indien u niet gevraagd wordt, schakelt u softwarefirewalls tijdelijk uit om te bepalen of hierdoor internettoegang wordt belemmerd. Zie de documentatie van de firewallsoftware voor hulp.
    Tip:

Als u de documentatie over het tijdelijk uitschakelen van de softwarefirewall niet kunt vinden, schakel dan opstartitems en -services uit. Hierdoor worden de meeste softwarefirewalls uitgeschakeld. Voor specifieke instructies over het uitschakelen van opstartitems en -services selecteert u uw besturingssysteem in de onderstaande lijst.

Windows XP

Windows 8/7, Vista

Mac OS X

3. Verifieer de set-up van uw router.

Routers kunnen ingebouwde hardware-firewall of proxy-servers bevatten. Om te bepalen of een router voorkomt dat de Creative Cloud-desktopapp toegang krijgt tot internet:

1. Verwijder tijdelijk de router uit het netwerk.

2. Sluit de computer rechtstreeks aan op een DSL of kabelmodem.

Als het downloaden doorgaat, dan wordt de toegang voorkomen door de router.

3. Om een router in te stellen om voor toekomstige downloads toegang te bieden, dient u de documentatie van uw router te raadplegen voor instructies over hoe een port forwarding in te stellen van de computer. Of, neem contact op met uw internetprovider of de IT-afdeling.

4. Configureer hardwarefirewalls of proxy's.

Veel bedrijven gebruiken een hardwarefirewall en proxyserver die kan voorkomen dat software toegang krijgt tot een externe server. Een hardware-oplossing geldt voor alle computers binnen het bedrijfsnetwerk. De meeste thuisnetwerken maken geen gebruik van hardwarefirewall of proxytechnologie.

• Neem contact op met de IT-afdeling van uw bedrijf voor het verkrijgen van firewall- of proxy-informatie.
    • Configureer uw browser met proxy- of firewallgegevens.
    • Configureer uw bedrijfsfirewall om de servers te omzeilen. De volgende servers worden opgeroepen:
      • ccmdl.adobe.com:80
      • swupmf.adobe.com:80
      • swupdl.adobe.com:80

Installatieproblemen

De installatie van uw Creative Cloud-app mislukt en u ontvangt een bericht met een Meer info- of Vraag om hulp-koppeling.

1. Klik op Meer info of Help weergeven om informatie in een dialoogvenster weer te geven.

Installatie kon geen hulp krijgen
    2. Volg de instructies op het scherm om het probleem op te lossen.

Als u een bepaalde foutcode tijdens het installeren van app ontvangt, dient u Fout bij download of update van Creative Cloud-app te raadplegen.

Als dit niet het installatieprobleem oplost, kunt u het installatielogboekbestand zoeken dat door de Creative Cloud-apps wordt gegenereerd. Zie Installatieproblemen met logboekbestanden oplossen voor meer informatie.

Problemen met starten

De Adobe Application Manager (AAM) loopt vast of toont aandere problemen.

Als u MAC OS x 10.5, Windows Vista of een ouder besturingssysteem activeert, gebruikt Creative Cloud een hulp-app, Adobe Application Manager (AAM) genaamd, om uw Creative Cloud-apps te downloaden, te installeren en te beheren. Voor oplossingen voor problemen moet u mogelijk AAM gebruiken om Creative Cloud-apps te downloaden en te installeren. Zie Download- en installatieproblemen oplossen met Adobe Application Manager.

App sluit onverwachts bij opstarten.

Apps die deel uitmaken van uw Creative Cloud-lidmaatschap starten in proefmodus.

Naar boven

Veelgestelde vragen

Hier volgen de antwoorden op veel gestelde vragen over problemen met het downloaden, installeren en bijwerken.

Ik heb geen Adobe ID en/of heb nog geen Creative Cloud-lidmaatschap. Hoe kan ik deelnemen?

Raadpleeg Creative Cloud-apps downloaden en installeren om een Creative Cloud-lid te worden.

Ik ben mijn Adobe ID en/of wachtwoord vergeten.

Voor informatie over het verkrijgen van uw Adobe ID of wachtwoord, raadpleegt u Problemen met Adobe ID en aanmelding oplossen.

Mijn download is heel langzaam. Hoe lang moet dit duren?

Vele factoren, zoals het type verbinding en netwerkverkeer, zijn van invloed op de downloadsnelheid. Zie Problemen met downloaden oplossen.

Moet ik alle producten in één keer downloaden?

Nee. Met Creative Cloud kunt u elke app afzonderlijk installeren, zoals het u uitkomt.

De app die ik wil downloaden wordt niet vermeld in de Creative Cloud-desktopapp.

Controleer om te verzekeren dat u geen filter hebt ingesteld in het vervolgkeuzemenu Filters en versie.

In bepaalde gevallen geeft de Creative Cloud-desktopapp niet alle beschikbare Creative Cloud-apps weer. Dit heeft meestal te maken met uw besturingssysteem en computer. Zie Niet alle apps worden weergegeven voor download voor meer details.

Op hoeveel computers mag ik een app installeren?

U kunt een app op maximaal twee computers installeren. Als u op een derde computer wilt installeren, moet u op een van de twee andere computers uw Creative Cloud-licentie deactiveren. U kunt daarna een van de twee vorige computers opnieuw activeren. Zie Activeren en deactiveren van Adobe-producten voor meer informatie.