Inhoud
Los problemen op die optreden wanneer u Creative Cloud-apps downloadt, installeert of start.
Op deze pagina

Problemen oplossen met Creative Cloud-desktopapp

Beheer de download en installatie van Creative Cloud-producten via de Creative Cloud-desktopapp. Zie voor algemene informatie over hoe u de Creative Cloud-desktopapp gebruikt: Creative Cloud-desktopapp gebruiken om uw apps en services beheren.

Opmerking:

Hebt u een specifieke foutcode ontvangen? Zie: Fout bij download of bijwerking van Creative Cloud-apps.

Opmerking:

Gebruikt u Creative Suite of andere niet-Creative Cloud-apps? Zie Problemen met downloaden oplossen

U kunt zich niet aanmelden bij Creative Cloud, hoewel u zich op uw Adobe ID-account kunt aanmelden.

Meld u aan bij uw Adobe ID-account. Als u een scherm met de Adobe Software-overeenkomst en gebruiksvoorwaarden weer ziet, dient u akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden.

Als u Teams- of Enterprise-lidmaatschap hebt, bevestigt u dat u een e-mailuitnodiging van uw teambeheerder hebt geaccepteerd om met Creative Cloud te verbinden.

Zie voor meer oplossingen Problemen oplossen met Creative Cloud-activering en aanmelding.

De Adobe Application Manager (AAM) werkt de Creative Cloud-desktopapplicatie niet automatisch bij als u probeert een Creative Cloud-app te downloaden.

Netwerk- en connectiviteitsproblemen oplossen

Wanneer u een Creative Cloud-toepassing probeert te downloaden of bij te werken, ontvangt u een foutbericht die aangeeft dat u problemen met de netwerkconnectiviteit of stabiliteit hebt.

Probeer de volgende oplossingen in volgorde uit.

1. Controleer uw internetverbinding.

De Creative Cloud-desktopapp vereist een internetverbinding om apps te downloaden en bij te werken. Verifieer dat u een internetverbinding tot stand kunt brengen en klik op Opnieuw.

2. Configureer uw softwarefirewall.

De softwarefirewalls beperken toegang tot uw computer. Sommige softwarefirewalls vragen u wanneer een programma toegang tot internet probeert te krijgen. Gebruikers hebben instanties vermeld waarbij firewall-instellingen van software/hardware tot download-fouten leidden. De meest gangbare fout die met dit probleem is gekoppeld, is fout 205. Andere fouten kunnen door de configuratie van de firewall ontstaan.

• Selecteer, wanneer gevraagd, toestemming zodat de Adobe Creative Cloud-desktopapp toegang kan krijgen tot internet.
    • Indien u niet gevraagd wordt, schakelt u softwarefirewalls tijdelijk uit om te bepalen of hierdoor internettoegang wordt belemmerd. Zie de documentatie van de firewallsoftware voor hulp.
    Tip:

Als u de documentatie over het tijdelijk uitschakelen van de softwarefirewall niet kunt vinden, schakel dan opstartitems en -services uit. De meeste software-firewalls zijn uitgeschakeld tijdens dit proces. Voor instructies over het uitschakelen van opstartitems en -services selecteert u uw besturingssysteem in de onderstaande lijst.

Windows XP

Windows 8/7, Vista

Mac OS X

3. Verifieer de set-up van uw router.

Routers kunnen ingebouwde hardware-firewall of proxy-servers bevatten. Om te bepalen of een router voorkomt dat de Creative Cloud-desktopapp toegang krijgt tot internet:

1. Verwijder tijdelijk de router uit het netwerk.

2. Sluit de computer rechtstreeks aan op een DSL of kabelmodem.

Als het downloaden doorgaat, dan wordt de toegang voorkomen door de router.

3. Om een router in te stellen om voor toekomstige downloads toegang te bieden, dient u de documentatie van uw router te raadplegen voor instructies over hoe een port forwarding in te stellen van de computer. Of, neem contact op met uw internetprovider of de IT-afdeling.

4. Configureer hardwarefirewalls of proxy's.

Veel bedrijven gebruiken een hardwarefirewall en proxyserver die kan voorkomen dat software toegang krijgt tot een externe server. Een hardware-oplossing geldt voor alle computers binnen het bedrijfsnetwerk. De meeste thuisnetwerken maken geen gebruik van hardwarefirewall of proxytechnologie.

• Neem contact op met de IT-afdeling van uw bedrijf voor het verkrijgen van firewall- of proxy-informatie.
    • Configureer uw browser met proxy- of firewallgegevens.
    • Configureer uw bedrijfsfirewall om de servers te omzeilen. De volgende servers worden opgeroepen:
      • ccmdl.adobe.com:80
      • swupmf.adobe.com:80
      • swupdl.adobe.com:80

Problemen bij installatie oplossen

De installatie van uw Creative Cloud-app is mislukt en u ontvangt een bericht met een koppeling voor Meer info of Hulp ontvangen.

1. Klik op Meer info of Hulp ontvangen om informatie in een dialoogvenster weer te geven.

Installatie kon geen hulp krijgen
    2. Volg de instructies op het scherm om het probleem op te lossen.

Als u een bepaalde foutcode tijdens het installeren van app ontvangt, dient u Fout bij download of update van Creative Cloud-app te raadplegen.

Als dit niet het installatieprobleem wordt opgelost, kunt u het installatielogboekbestand zoeken dat door de Creative Cloud-apps wordt gegenereerd. Zie voor meer informatie Problemen oplossen met installatielogboeken.

Problemen oplossen starten

De Adobe Application Manager (AAM) loopt vast of toont aandere problemen.

Als u MAC OS x 10.5, Windows Vista of een ouder besturingssysteem activeert, gebruikt Creative Cloud een hulp-app, Adobe Application Manager (AAM) genaamd, om uw Creative Cloud-apps te downloaden, te installeren en te beheren. Voor oplossingen voor problemen moet u mogelijk AAM gebruiken om Creative Cloud-apps te downloaden en te installeren. Zie Probleem oplossen met Adobe Application Manager.

App sluit onverwachts bij opstarten

Illustrator CC of InDesign CC loopt vast bij starten met Synchronisatie-instellingen geactiveerd

Illustrator CC loopt vast bij starten | Mac OS X 10.9

Creative Cloud-apps lopen bij het opstarten meteen vast

App start in proefmodus

Als u een app opent die deel uitmaakt van uw Creative Cloud-lidmaatschap, ziet u een bericht dat u de proefversie uitvoert. Lees Waarom wordt de app in de proefmodus gestart? om dit probleem op te lossen

Naar boven

Veelgestelde vragen

Hier volgen de antwoorden op veel gestelde vragen over problemen met het downloaden, installeren en bijwerken.

Ik heb geen Adobe ID en/of heb nog geen Creative Cloud-lidmaatschap. Hoe kan ik deelnemen?

Raadpleeg Creative Cloud-apps downloaden en installeren om een Creative Cloud-lid te worden.

Ik ben mijn Adobe ID en/of wachtwoord vergeten.

Voor informatie over het verkrijgen van uw Adobe ID of wachtwoord, raadpleegt u Hulp bij Adobe ID, aanmelding en account.

Mijn download is heel langzaam. Hoe lang moet dit duren?

Vele factoren, zoals het type verbinding en netwerkverkeer, zijn van invloed op de downloadsnelheid. Zie Problemen met downloaden oplossen.

Moet ik alle producten in één keer downloaden?

Nee. Met Creative Cloud kunt u elke app afzonderlijk installeren, zoals het u uitkomt.

De app die ik wil downloaden wordt niet vermeld in de Creative Cloud-desktopapp.

Controleer om te verzekeren dat u geen filter hebt ingesteld in het vervolgkeuzemenu Filters en versie.

In bepaalde gevallen geeft de Creative Cloud-desktopapp niet alle beschikbare Creative Cloud-apps weer. Dit heeft meestal te maken met uw besturingssysteem en computer. Zie Niet alle apps worden weergegeven voor download voor meer details.

Op hoeveel computers mag ik een app installeren?

U kunt een app op maximaal twee computers installeren. Als u op een derde computer wilt installeren, moet u op een van de twee andere computers uw Creative Cloud-licentie deactiveren. U kunt daarna een van de twee vorige computers opnieuw activeren. Zie voor meer informatie Producten activeren en deactiveren.