Ik ontvang de fout 'Het serienummer is niet geldig voor dit product' wanneer ik Creative Suite installeer

Voer de volgende stappen uit als u het serienummer voor uw Creative Suite-product of zelfstandige Adobe-product invoert en het foutbericht 'Dit serienummer is niet geldig voor dit product' ziet.

Oplossing 1: controleer uw installatieprogramma en voer het serienummer opnieuw in

Correct installatieprogramma

Zorg ervoor dat u het juiste installatieprogramma voor uw product en platform gebruikt.

• Gebruik altijd het Suite-installatieprogramma, niet een installatieprogramma voor één enkel product, tenzij u Acrobat 9, Adobe Premiere Pro CS4 (32 bits) of After Effects CS4 (32 bits) hebt. Deze producten vereisen aparte serienummers en media. U kunt deze producten niet installeren met het serienummer en de media van Creative Suite.
  • Het serienummer van Creative Suite werkt niet met een afzonderlijk productinstallatieprogramma. Als u slechts enkele Creative Suite-producten wilt installeren, kiest u Aangepaste installatie in het Creative Suite-installatieprogramma en selecteert u vervolgens de producten die u wilt installeren.
  • Het installatieprogramma is platformspecifiek. Het serienummer voor Windows werkt niet voor Mac OS.

Correct serienummer

Controleer of het nummer dat u hebt ingevoerd, het serienummer is.

• Serienummers zijn numerieke tekenreeksen van 24 tekens. Voer geen letters in. Zie Uw serienummer zoeken voor hulp.
  • Negeer de koppeltekens wanneer u het serienummer invoert.

Juiste taal

Als uw serienummer voor een andere taal is dan de installatietaal die u hebt geselecteerd (u hebt bijvoorbeeld een Duitse versie van Creative Suite aangeschaft, maar u probeert deze in het Engels te installeren), krijgt u een foutbericht dat het serienummer ongeldig is. Installeer het product opnieuw, kies de juiste taal en voer het serienummer in wanneer u hierom wordt gevraagd.

Opmerking:

De volgende taalspecifieke software installeert twee taalpakketten. U kunt in één taal installeren en het serienummer van de andere taal invoeren zonder de fout voor een ongeldig serienummer te krijgen.

• en_US (Universeel Engels)\en_GB (Internationaal Engels)
  • fr_FR (Frans)\fr_CA (Canadees-Frans)
  • es_ES (Spaans)\es_MX (Latijns-Amerikaans Spaans)

Oplossing 2: verwijder de databasebestanden van de activering

Databasebestanden van de activering die beschadigd zijn of onjuiste bestandsmachtigingen hebben, kunnen voorkomen dat uw product goed wordt geïnstalleerd.

1. Verwijder de Adobe PCD-map en het caps.db-bestand van de volgende locaties:

Windows:

• \Program Files\Common Files\Adobe\Adobe PCD
    • \Program Files\Common Files\Adobe\caps\caps.db

Mac OS:

• /Library/Application Support/Adobe/Adobe PCD
    • /Library/Application Support/Adobe/caps/caps.db
  2. Start uw Adobe-toepassing opnieuw op. Voer het serienummer in wanneer u hierom wordt gevraagd.

Als u niet wordt gevraagd om een serienummer in te voeren of de toepassing wordt niet geopend, moet u de toepassing verwijderen en opnieuw installeren.

3. Verwijder de toepassing, indien nodig. Verwijder voor Creative Suite-toepassingen de Creative Suite in zijn geheel, niet één afzonderlijke toepassing.

Opmerking:

Als u problemen ondervindt met een zelfstandige versie van Lightroom, moet u een aantal bestanden handmatig verwijderen nadat u het verwijderingsprogramma hebt uitgevoerd. Zie Lightroom handmatig verwijderen voor instructies.

4. Installeer de toepassingen opnieuw met het installatieprogramma en het serienummer van Creative Suite.

Opmerking:

U kunt het product rechtstreeks downloaden van de pagina Andere downloads op adobe.com. Installeer het vervolgens opnieuw.

5. Start de toepassing.

Oplossing 3: voer de CC Cleaner Tool uit en installeer opnieuw

De Cleaner Tool van Creative Cloud (CC) kan installatiebestanden verwijderen voor Creative Suite-toepassingen die zijn beschadigd of die problemen met een nieuwe installatie veroorzaken.

Opmerking:

U moet de Creative Cloud Cleaner Tool uitvoeren nadat u uw Adobe-toepassing hebt verwijderd.Voer eerst het toepasselijke verwijderingsprogramma uit om de toepassing te verwijderen die de fout met een ongeldig serienummer genereert. Voer vervolgens de CC Cleaner Tool uit.

1. Verwijder de toepassing. Verwijder voor Creative Suite-apps de Creative Suite in zijn geheel, niet één afzonderlijke toepassing.

Opmerking:

Als u problemen ondervindt met een zelfstandige versie van Lightroom, moet u een aantal bestanden handmatig verwijderen nadat u het verwijderingsprogramma hebt uitgevoerd. Zie Lightroom handmatig verwijderen voor instructies.

2. Download de CC Cleaner Tool.

Windows: AdobeCreativeCloudCleanerTool.exe

Mac OS: AdobeCreativeCloudCleanerTool.dmg

3. Voer de CC Cleaner Tool uit volgens de instructies op het scherm om de gewenste toepassing te verwijderen.

Zie De Creative Cloud Cleaner Tool gebruiken om installatieproblemen op te lossen voor gedetailleerde instructies om de CC Cleaner Tool uit te voeren.

4. Download het product van de pagina Andere downloads en installeer het opnieuw.

Opmerking:

Controleer de systeemvereisten voordat u het product downloadt en installeert.

Oplossing 4: installeer het product als proefversie

1. Verwijder het serienummer uit het serienummervenster en selecteer Ik wil.... Klik dan op Volgende.

2. Voltooi de installatie en start het product.

3. Selecteer Ik heb een serienummer... in het dialoogvenster Setup van software.

4. Voer het serienummer in.

5. Klik op Volgende en start de toepassing.

Oplossing 5: maak een nieuwe gebruikersaccount en installeer het product opnieuw

Gebruikersaccounts kunnen beschadigd raken en voorkomen dat het Adobe-installatieprogramma de benodigde bestanden en mappen kan openen of maken. Maak een andere account, meld u aan bij de nieuwe account en probeer de Adobe-toepassing opnieuw te installeren.