Kom te weten hoe u uw abonnement op Acrobat of op Document Cloud PDF-services, zoals Adobe PDF Pack, Adobe Export PDF, Adobe Send for Signature en Adobe Send & Track, kunt annuleren.

Lees de Adobe-abonnements voorwaarden voordat u uw lidmaatschap of abonnement annuleert. Alleen aankopen die rechtstreeks via Adobe.com zijn gedaan, kunnen aan Adobe worden geretourneerd.

Een abonnement annuleren

U hebt het product direct bij Adobe gekocht

Als u uw abonnement op Acrobat of Document Cloud rechtstreeks vanuit Adobe hebt aangeschaft, kunt u uw abonnement te allen tijde annuleren.

1. Ga naar http://adobe.com/go/account en meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord of met uw sociale (Facebook- of Google-)account.

Opmerking:

Uw Adobe ID is het e-mailadres dat u hebt gebruikt toen u zich opgaf voor uw abonnement.

2. Klik onder Abonnementen op Abonnement beheren voor het abonnement dat u wilt annuleren.

Als Abonnement beheren niet wordt weergegeven, neemt u contact op met de Adobe-klantenservice om uw abonnement te annuleren.

Abonnement beheren
  3. Klik onder Betaling en abonnement op Abonnement annuleren.

Opmerking:

Ziet u de knop Abonnement annuleren niet? Neem contact op met de Adobe-klantenservice als u uw lidmaatschap wilt annuleren.

Abonnement annuleren
  4. Selecteer de reden waarom u wilt annuleren en klik op Doorgaan.

Reden voor annulering
  5. Op het volgende scherm kunt u ervoor kiezen om uw abonnement te behouden, door te gaan met annuleren of te chatten met de klantenondersteuning.

Opmerking:

Neem contact op met de Adobe-klantenservice als u hulp nodig hebt. Mogelijk wordt u gevraagd om u aan te melden. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord.

U hebt uw product bij een wederverkoper (Amazon, iTunes, Best Buy, enz.) gekocht

Als u uw lidmaatschap of abonnement via een andere verkoper dan Adobe hebt aangeschaft, neemt u contact op met de verkoper voor hulp.

Een abonnement voor teams annuleren

Als u een abonnement voor teams wilt annuleren, neemt u contact op met de Adobe-klantenservice.

Een Enterprise-abonnement annuleren

Neem contact op met uw accountmanager om een Enterprise-lidmaatschap te annuleren.

Wat gebeurt er als ik annuleer?

Ontvang ik een restitutie?

Jaarabonnement (maandelijks betaald)

Als u binnen 14 dagen na aankoop annuleert, wordt uw bedrag volledig terugbetaald.

Als u na 14 dagen annuleert, wordt uw service voortgezet tot het einde van de factureringsperiode van die maand en worden er kosten voor vroegtijdige beëindiging in rekening gebracht van 50% van uw resterende contract. Als u uw abonnement bijvoorbeeld 5 maanden voor afloop van uw contract annuleert en u € 20 per maand betaalde, betaalt u 50% van de resterende €100. Dat komt neer op een bedrag van € 50 voor vroegtijdige beëindiging.

Jaarabonnement (vooraf betaald)

Als u binnen 14 dagen na aankoop annuleert, wordt uw bedrag volledig terugbetaald. Als u na 14 dagen annuleert, komt u niet in aanmerking voor een restitutie en wordt uw service voortgezet tot het einde van de contractduur.

Maandabonnement

Als u binnen 14 dagen na aankoop annuleert, wordt uw bedrag volledig terugbetaald. Als u na 14 dagen annuleert, komt u niet in aanmerking voor een restitutie en wordt uw service voortgezet tot het einde van de factureringsperiode van die maand.

Opmerking:

De terugbetaling is slechts 14 dagen na de oorspronkelijke aankoop van toepassing, niet op daarop volgende verlengingen.