Kom te weten hoe u problemen oplost bij foutmeldingen over bereikte activeringslimiet of mislukte aanmeldingen voor niet-abonnementsproducten zoals Adobe Creative Suite 6.

Opmerking:

Als u het bericht Activeringslimiet bereikt of soortgelijk ontvangt in een Creative Cloud-app, raadpleegt u Creative Cloud Activeringslimiet bereikt of Aanmelden mislukt voor oplossingen.

Als u andere activeringsfouten in Creative Cloud wilt oplossen, leest u Problemen met Creative Cloud-activering en -aanmelding oplossen.

Probleem

Wanneer u een Adobe-app start, krijgt u een foutmelding dat aanmelden is mislukt, er een activeringslimiet is of dat het maximale aantal activeringen is overschreden. Deze fouten treden op wanneer u de app op te veel computers probeert te gebruiken. Volg de stappen in de volgende secties om het probleem op te lossen.

CS6, CS5, CS4, Acrobat XI, Acrobat X of Acrobat 9

Met één licentie voor Adobe CS6 en eerdere toepassingen kunt u de app op twee computers installeren. U kunt de app echter op slechts één computer tegelijk gebruiken.

Om de applicatie op een derde computer te installeren, moet u de applicatie deactiveren op de computer waarop u de software niet meer wilt gebruiken. Daarna kunt het op de nieuwe computer activeren.

Serienummer wordt al gebruikt door het maximum toegestane aantal computers

1. Hebt u geen toegang tot uw oude computer? Als u geen toegang hebt tot uw oude computer (bijvoorbeeld als u de vaste schijf opnieuw hebt geformatteerd of als u de computer bent kwijtgeraakt), hoeft u zich geen zorgen te maken. We kunnen u helpen uw app te deactiveren vanaf uw oude apparaat. Zorg dat u uw serienummer of Adobe ID bij de hand hebt, en neem contact met ons op.

2. Hebt u uw app verwijderd zonder te deactiveren?Door een app van de computer te verwijderen, wordt de bijbehorende licentie niet per se gedeactiveerd. Als u uw app hebt verwijderd en u ontvangt een bericht dat uw activeringslimiet is overschreden, moet u proberen de app opnieuw op uw oude computer te installeren. Volg daarna de onderstaande stappen om de app op de oude computer te deactiveren en op uw nieuwe computer te activeren.

4. Wilt u uw toepassing deactiveren? Deactivering verwijdert een toepassing van een geldige gebruikerslicentie. Wanneer uitgeschakeld, kunt u de toepassing op elk gewenst moment opnieuw activeren. U hoeft een toepassing niet van uw computer te verwijderen om deze te deactiveren. Wanneer u een toepassing verwijdert, wordt de bijbehorende licentie niet persé verwijderd.

5. Wilt u licenties verifiëren en problemen oplossen? De Adobe-licentiewebsite (LWS) biedt accountinformatie voor klanten van Adobe Buying Programs. Gebruik de LWS om serienummers te zoeken, bestellingen bij te houden, de bestelgeschiedenis weer te geven, upgrademachtigingen en punten te controleren, accountgegevens te wijzigen en software te downloaden.

Hebt u een ander probleem? Als u een ander activeringsprobleem hebt, leest u Problemen oplossen bij activering en deactivering of Activerings- of verbindingsfout | CS3, Acrobat 8.

Acrobat DC

Versie met een abonnement

Als u een Acrobat DC-abonnement hebt, leest u Creative Cloud Activeringslimiet bereikt of Aanmelden mislukt.

(Zelfstandige) versie zonder abonnement

Als u een standalone-, niet-abonnementsversie van Acrobat DC hebt, kunt u de app op twee computers gebruiken. Als u Acrobat op een derde computer wilt gebruiken, meldt u zich gewoon af op een van de andere computers.

Opmerking:

Deze stappen werken alleen als u een internetverbinding hebt.

1. Breng een internetverbinding tot stand en start de app op een van uw andere computers.

2. Kies Help > Afmelden.

3. Probeer de app nogmaals op de nieuwe computer te activeren.

1. Breng een internetverbinding tot stand op de oude computer en start de app.

2. Kies Help > Deactiveren.

Kies Deactiveren
  3. Breng een internetverbinding tot stand op de nieuwe computer en start de app.

4. Kies Help > Activeren. Voor meer informatie leest u Producten activeren en deactiveren.

CS3, Acrobat 8, Acrobat 3D, Audition 3 of eerdere producten

Met één licentie voor Adobe CS3, Acrobat 8 en eerdere toepassingen kunt u de app op twee computers installeren. U kunt de app echter op slechts één computer tegelijk gebruiken.

Onze verouderde activeringsservers voor eerdere versies van Acrobat- en Creative Suite (CS)-toepassingen moesten worden stopgezet. Zonder de activeringsservers wordt in deze toepassingen een activerings- of verbindingsfout weergegeven bij de verificatie van een licentie. Voor de installatie van een versie die geen activering vereist, raadpleegt u Fout: "Activeringsserver onbereikbaar” | CS2, Acrobat 7, Audition 3 of Activerings- of verbindingsfout | CS3, Acrobat 8.

Toepassingen waarop dit van invloed is: Creative Suite 2- en 3-toepassingen, Audition 3, Acrobat 7 en 8 (Standard en Professional), en Acrobat 3D Version 8.

Contact opnemen met ondersteuning

Heeft u vragen over de procedures in dit artikel, neem dan contact op met de Klantenservice van Adobe.