Inhoud
Vind oplossingen voor activerings- en aanmeldingsfouten die optreden wanneer u Adobe-apps start.
Op deze pagina

Abonnementsgebruikers

Wanneer u een Adobe-app start, krijgt u een foutmelding dat aanmelden is mislukt, de limiet is bereikt of dat het maximale aantal activeringen is overschreden.

Activatielimiet bereikt

Deze fouten treden op wanneer u de app op meer dan twee computers probeert te gebruiken. Met een Adobe Creative Cloud-lidmaatschap kunt u uw apps op twee computers gebruiken. Als u uw apps op een derde computer wilt gebruiken, moet u zich afmelden bij de app op een van de eerste twee computers. Door afmelding worden alle geïnstalleerde Creative Cloud-apps en -services die aan uw Adobe ID op die computer zijn gekoppeld, uitgeschakeld.

Voer deze stappen uit om de fouten op te lossen en de app te blijven gebruiken op de huidige computer.

Optie 1

Met deze optie worden de andere computers, waarop de app is geactiveerd, via de huidige computer uitgeschakeld. U kunt deze optie op afstand gebruiken zonder dat u toegang hebt tot de andere computers.

1. Maak verbinding met het internet.

2. Kies Afmelden bij de andere computers zodat ik me hier kan aanmelden.

3. Klik op Doorgaan.

4. Voer uw Adobe ID en wachtwoord in als dit wordt gevraagd.

Optie 2

In dit geval moet u zich handmatig afmelden van de andere computer waarop de app is geïnstalleerd met dezelfde Adobe ID.

1. Start de app op de andere computer waarop u de app hebt geïnstalleerd en selecteer Help > Afmelden.

Zie Aanmelden en afmelden om Creative Cloud-apps te activeren voor gedetailleerdere instructies.

2. Op de huidige computer kiest u Ik heb me afgemeld bij een computer zodat ik hier kan aanmelden.

3. Klik op Doorgaan.

Optie 3

U kunt apparaten ook deactiveren op uw accountpagina op adobe.com.

1. Open uw Adobe ID-account online en meld u aan met uw Adobe ID en wachtwoord.

Tip:

Uw Adobe ID is het e-mailadres dat u hebt gebruikt toen u voor het eerst een Adobe-abonnement, -app of -service hebt aangeschaft.

2. Klik onder het gedeelte Abonnementen en producten op Abonnement beheren.

Abonnement beheren
    3. Klik onder Geactiveerde apparaten op x naast het apparaat dat u wilt deactiveren.

Klik naast het apparaat dat u wilt deactiveren
    4. Klik op Deactiveren.

Klik op Deactiveren

Als u een apparaat opnieuw wilt activeren, opent u gewoon een Adobe-toepassing op die computer. U moet dan worden gevaagd om u aan te melden. Als dat niet het geval is, kiest u Help > Aanmelden.

Opmerking:

Houd er rekening mee dat er slechts twee apparaten tegelijk actief kunnen zijn. Zorg dat u zich alleen hebt aangemeld bij uw Adobe-apps op één ander apparaat voordat u zich aanmeldt op een tweede apparaat (met andere woorden: voordat u het activeert).

Door een app van de computer te verwijderen, wordt de licentie van de app niet uitgeschakeld. Als u een app wilt uitschakelen, volgt u de stappen inOptie 1.

Als u geen toegang hebt tot de vorige computer waarop de app is geïnstalleerd, volgt u de stappen in Optie 1 om de app op die computer uit te schakelen.

Hebt u de hardware van uw computer bijgewerkt, een vaste schijf vervangen, uw besturingssysteem bijgewerkt of uw computer geformatteerd voordat u de software deactiveerde? Volg de stappen in Optie 1 om de computer uit te schakelen.

Gebruikers met doorlopende licenties

Wanneer u een Adobe-app start, krijgt u een foutmelding dat aanmelden is mislukt, er een activeringslimiet is of dat het maximale aantal activeringen is overschreden.

Aanmelden mislukt

Deze fouten treden op wanneer u de app op te veel computers probeert te gebruiken. Probeer de onderstaande oplossingen om de fout op te lossen.

Acrobat DC

U kunt uw abonnement voor Acrobat Pro DC of van Acrobat Standard DC op twee computers gebruiken. Om Acrobat op een derde computer te gebruiken, meld u zich af van Acrobat op een van de eerste twee computers.

Raadpleeg voor gedetailleerde instructies Producten activeren en deactiveren.

Creative Suite 6 en eerdere versies

Met één licentie voor Adobe CS6 en eerdere toepassingen kunt u de app op twee computers installeren. U kunt de app echter op slechts één computer tegelijk gebruiken.

Om de applicatie op een derde computer te installeren, moet u de applicatie deactiveren op de computer waarop u de software niet meer wilt gebruiken. Daarna kunt het op de nieuwe computer activeren.

Door een app van de computer te verwijderen, wordt de licentie van de app niet uitgeschakeld. Als u de app wilt uitschakelen, installeert u de app opnieuw en voert u een van de volgende stappen uit:

Acrobat Pro DC of Acrobat Standard DC

1. Maak verbinding met het internet.

2. Installeer de app opnieuw, meld u aan als u hierom wordt gevraagd en voer het serienummer in.

3. Start de app en selecteer vervolgens Help > Afmelden.

Zie Aanmelden en afmelden om Creative Cloud-apps te activeren voor gedetailleerdere instructies.

CS6, CS5, CS4, Acrobat XI, Acrobat X of Acrobat 9

1. Maak verbinding met het internet.

2. Kies in de app Help > Deactiveren.

Kies Deactiveren

CS3, Acrobat 8 of eerdere producten

1. Maak verbinding met het internet.

2. Kies Help > Deactiveren of Help > Activering overdragen.

3. Als u op een andere computer wilt activeren, selecteert u Mijn serienummer wissen van deze computer.

4. Wanneer u het bericht krijgt dat de deactivering is voltooid, klikt u op Afsluiten.

Als u geen toegang hebt tot de vorige computer waarop u de app hebt geïnstalleerd, kunt u contact met ons opnemen. Houd ook alle informatie over uw aanschaf bij de hand.

Hebt u de hardware van uw computer bijgewerkt, een vaste schijf vervangen, uw besturingssysteem bijgewerkt of uw computer geformatteerd voordat u de software deactiveerde? Neem contact met ons op. Houd ook alle informatie over uw aanschaf bij de hand.

Naar boven