Zoek oplossingen voor fouten met betrekking tot de activeringslimiet.

Probleem

Wanneer u een Adobe-app start, krijgt u een foutmelding dat aanmelden is mislukt, er een activeringslimiet is of dat het maximale aantal activeringen is overschreden. Deze fouten treden op wanneer u de app op te veel computers probeert te gebruiken. Volg de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Hebt u geen toegang tot uw oude computer? Als u geen toegang hebt tot uw oude computer (bijvoorbeeld als u de vaste schijf opnieuw hebt geformatteerd of als u de computer bent kwijtgeraakt), hoeft u zich geen zorgen te maken. We kunnen u helpen uw app te deactiveren vanaf uw oude apparaat. Zorg dat u uw serienummer of Adobe ID bij de hand hebt, en neem contact met ons op.

Hebt u uw app verwijderd zonder te deactiveren?Door een app van de computer te verwijderen, wordt de bijbehorende licentie niet persé gedeactiveerd. Als u uw app hebt verwijderd en u ontvangt een bericht dat uw activeringslimiet is overschreden, moet u proberen de app opnieuw op uw oude computer te installeren. Volg daarna de onderstaande stappen om de app op de oude computer te deactiveren en op uw nieuwe computer te activeren.

Hebt u een ander probleem? Als u een ander activeringsprobleem hebt, leest u Problemen oplossen bij activering en deactivering.

Serienummer wordt al gebruikt door het maximum toegestane aantal computers

Creative Cloud

Als u het bericht Activeringslimiet bereikt of soortgelijk ontvangt in een Creative Cloud-app, raadpleegt u Creative Cloud Activeringslimiet bereikt of Aanmelden mislukt voor oplossingen.

Als u andere activeringsfouten in Creative Cloud wilt oplossen, leest u Problemen met Creative Cloud-activering en -aanmelding oplossen

Acrobat DC

Versie met een abonnement

Als u een Acrobat DC-abonnement hebt, leest u Creative Cloud Activeringslimiet bereikt of Aanmelden mislukt.

Niet-abonnementsversie (standalone-versie)

Als u een standalone-, niet-abonnementsversie van Acrobat DC hebt, kunt u de app op twee computers gebruiken. Als u Acrobat op een derde computer wilt gebruiken, meldt u zich gewoon af op een van de andere computers.

Opmerking:

Deze stappen werken alleen als u een internetverbinding hebt.

1. Breng een internetverbinding tot stand en start de app op een van uw andere computers.

2. Kies Help > Afmelden.

3. Probeer de app nogmaals op de nieuwe computer te activeren.

CS6, CS5, CS4, Acrobat XI, Acrobat X of Acrobat 9

Met één licentie voor Adobe CS6 en eerdere toepassingen kunt u de app op twee computers installeren. U kunt de app echter op slechts één computer tegelijk gebruiken.

Om de applicatie op een derde computer te installeren, moet u de applicatie deactiveren op de computer waarop u de software niet meer wilt gebruiken. Daarna kunt het op de nieuwe computer activeren.

Opmerking:

Deze stappen werken alleen als u een internetverbinding hebt.

1. Breng een internetverbinding tot stand op de oude computer en start de app.

2. Kies Help > Deactiveren.

Kies Deactiveren
  3. Breng een internetverbinding tot stand op de nieuwe computer en start de app.

4. Kies Help > Activeren.

CS3, Acrobat 8 of eerdere producten

Met één licentie voor Adobe CS3, Acrobat 8 en eerdere toepassingen kunt u de app op twee computers installeren. U kunt de app echter op slechts één computer tegelijk gebruiken.

Om de applicatie op een derde computer te installeren, moet u de applicatie deactiveren op de computer waarop u de software niet meer wilt gebruiken. Daarna kunt het op de nieuwe computer activeren.

1. Breng een internetverbinding tot stand op de oude computer en start de app.

2. Kies Help > Deactiveren of Help > Activering overdragen.

3. Als u op een andere computer wilt activeren, selecteert u Mijn serienummer wissen van deze computer.

4. Wanneer u het bericht krijgt dat de deactivering is voltooid, klikt u op Afsluiten.

5. Breng een internetverbinding tot stand op de nieuwe computer en start de app.

6. Kies Help > Activeren.