Vind eenvoudige oplossingen voor veelvoorkomende problemen met activering en deactivering.

Activeringsproblemen

Wat is activering?

Met activering wordt een app of service met een geldige gebruikerslicentie verbonden.

Voor de meeste apps is het proces eenvoudig en gebeurt alles automatisch wanneer u zich aanmeldt. Soms kunnen er echter fouten optreden: bijvoorbeeld, als u geen verbinding kunt maken met de activeringsserver, uw licentie niet actief is of als u een app op meer dan twee computers probeert te installeren.

Hier vindt u oplossingen voor enkele algemene activeringsproblemen voor niet-Creative Cloud-producten.

Opmerking:

Hebt u activeringsproblemen met een Creative Cloud-app of -service? Zie Problemen met Creative Cloud-activeringsfouten oplossen.

Zijn de datum en de tijd van uw computer correct?

Een onnauwkeurige computersysteemklok kan activeringsproblemen veroorzaken. Hebt u de datum en tijd van uw computer onlangs opnieuw ingesteld? Controleer of de systeemklok op de juiste datum en tijd is ingesteld.

Hebt u een internetverbinding?

Zorg dat u een internetverbinding hebt voordat u probeert te activeren. Als u een internetverbinding hebt en nog steeds verbindingsproblemen ondervindt, gebruikt u de oplossingen in Fouten bij aanmelding, activering of verbinding. U kunt ook contact met ons opnemen voor hulp. Houd uw serienummer of Adobe ID bij de hand.

Is de app op te veel computers geïnstalleerd?

Als u één licentie voor Adobe-software hebt aangeschaft, kunt u de software op twee computers installeren. U kunt deze echter op slechts één computer tegelijk gebruiken. Om een app op een derde computer te installeren, moet u de app op een van de eerste twee computers deactiveren.

Controleer of u bent verbonden met internet, start de app die u wilt deactiveren en
kies Help > Deactiveren. Raadpleeg voor gedetailleerde instructies Adobe-producten activeren en deactiveren.

Als u een app op meerdere computers tegelijk wilt uitvoeren, schaft u een andere licentie aan in de Adobe-winkel.

Hebt u geen toegang meer tot uw vorige computer?

Als u geen toegang hebt tot de vorige computer waarop u de app had geïnstalleerd – als de computer gestolen, kwijtgeraakt, gecrasht of vergrendeld is – moet u via chat of telefoon contact opnemen met ons. Houd informatie over uw aanschaf bij de hand, zodat wij uw probleem zo snel mogelijk kunnen oplossen.

Moet ik offline activeren?

Online activering is vereist voor Creative Cloud, Acrobat DC en abonnementslidmaatschappen. Zie Aanmelden en Creative Cloud activeren.

Als de computer waarop uw software is geïnstalleerd geen verbinding kan maken met internet of de activeringsservers van Adobe, kunt u uw software offline activeren. Dit geldt alleen voor CS6-, CS5.5- en CS5-producten. Voor instructies raadpleegt u Offlineactivering.

Activeringsfoutcodes

Hier volgen enkele algemene activeringsfoutcodes en hun oplossingen.

Foutcode Foutbericht Oplossing

'Activeringslimiet bereikt voor [product]. Dit serienummer is al geactiveerd op 2 computers'.

-of-

'Maximum aantal activeringen overschreden.'

Zie de fout “Activeringslimiet bereikt” of “Aanmelding mislukt”.
  "Activering - geen verbinding" Zie Activerings- of verbindingsfout | CS3, Acrobat 8.
  'Activeringsserver niet beschikbaar: activering deze keer niet geslaagd.' Zie Fout: “Activeringsserver onbereikbaar” | CS2, Acrobat 7, Audition 3.
159:41

"Er is geen internetverbinding gevonden"

-of-

"Wij kunnen [productnaam] niet activeren. Productactivering is vereist als u dit product wilt gebruiken...”

-of-

“Uw computer is offline of de klok op uw computer is verkeerd ingesteld, waardoor een verbindingsfout optreedt. Een internetverbinding is vereist. Maak verbinding met internet of pas uw klok aan en probeer opnieuw.”

-of-

“Maak verbinding met internet en probeer het opnieuw.”

Zie Activerings- of verbindingsfout | CS3, Acrobat 8 voor Acrobat 8 en Acrobat 3D Version 8.

Zie Fouten bij aanmelding, activering of verbinding voor andere producten.
  'Kan niet activeren | Macromedia-producten' Zie Fout: Kan niet activeren | Macromedia-producten.
  E_ADEPT_REQUEST_EXPIRED U probeert Adobe Digital Editions 1.x te activeren of EPUB's te lezen. Zie De fout E_ADEPT_REQUEST_EXPIRED in Digital Editions oplossen.
  E_AUTH_NOT_READY U probeert Adobe Digital Editions 2.0 te starten. Zie Activeringsfouten in Adobe Digital Editions.
24:24 Activeringsserver niet beschikbaar: activering niet geslaagd. U probeert een CS2-toepassing, Acrobat 7 of Audition 3 te activeren. Zie Fout: “Activeringsserver niet beschikbaar” | CS2, Acrobat 7, Audition 3.
93:-1 Activering geweigerd Neem contact met ons op. Houd uw serienummer of Adobe ID bij de hand.
93:-3 Serienummer is ingetrokken. Neem contact met ons op. Houd uw serienummer of Adobe ID bij de hand.
93:-4 Ongeldig activeringsnummer Neem contact met ons op. Houd uw serienummer of Adobe ID bij de hand.
93:-5 Het product ondersteunt de activeringsserver niet. Neem contact met ons op. Houd uw serienummer of Adobe ID bij de hand.
93:-8 Ongeldig serienummer. Neem contact met ons op. Houd uw serienummer of Adobe ID bij de hand.

93:-9

93:-10

Een intern serveronderdeel is niet beschikbaar. Probeer nogmaals te activeren na 24 uur. Neem contact met ons op. Houd uw serienummer of Adobe ID bij de hand.
93:-13 Activering geweigerd. Neem contact met ons op. Houd uw serienummer of Adobe ID bij de hand.
93:12 Activering is niet gelukt. U probeert Creative Suite 2 Standard of Premium, of Creative Suite Production 1 via internet te activeren. Handmatige activering mislukt eveneens. Zie “Activeringsserver niet beschikbaar” | CS2, Acrobat 7, Audition 3
101:12037 ERROR_INTERNET_SEC_CERT_DATE_INVALID De tijd op uw computerklok is onjuist. Stel uw computerklok opnieuw in op de juiste datum en tijd.

12001

12002

12004

12005

ERROR_INTERNET_<...> Er is geen internetverbinding gevonden. Oorzaken zijn onder andere verbindingstime-outs als gevolg van firewallinstellingen en het niet kunnen bepalen van een hostnaam als gevolg van proxyinstellingen. Zie Fouten bij aanmelding, activering of verbinding om uw firewall of proxy-instellingen te controleren en probeer het opnieuw.
129:17   Deze fout treedt op als u CS5.5 in Mac OS opent in Nieuw-Zeeland. Zie Fout #129:17 | Start Creative Suite 5.5-product in Nieuw-Zeeland.
194:01 Poging tot deactiveren van niet-geactiveerde computer U probeert de applicatie te deactiveren, maar deze is nog niet geactiveerd. Zie Activeren en deactiveren van Adobe-producten
194:6 Activering mislukt Zie Activering mislukt | Fout 194: 6.
194:110 Activering mislukt U hebt binnen de afgelopen 72 uur al het proces “Alles deactiveren” gestart. U kunt het proces aan het einde van de periode van 72 uur opnieuw proberen. U kunt ook contact met ons opnemen. Houd uw serienummer of Adobe ID bij de hand.
194:112 Clientklok niet synchroon De tijd op uw computerklok is onjuist. Stel uw computerklok opnieuw in op de juiste datum en tijd.

208:1

208:2

208:3

Error_NetworkFailure Er is geen internetverbinding gevonden. Oorzaken zijn onder andere verbindingstime-outs als gevolg van firewallinstellingen en het niet kunnen bepalen van een hostnaam als gevolg van proxyinstellingen. Zie Fouten bij aanmelding, activering of verbinding om uw firewall of proxy-instellingen te controleren en probeer het opnieuw.

213:5

213:10

Deze fouten treden op vanwege een alleen-lezen SLStore-map. Zie Configuratiefout | CC, CS.

Deactiveringsproblemen

Wat is deactiveren?

Deactivering is een app of service verwijderen van een geldige gebruikerslicentie. U kunt een app deactiveren zonder deze van uw computer te verwijderen, en u kunt deze later opnieuw activeren.

Deactiveringsproblemen kunnen soms optreden—bijvoorbeeld, als u geen toegang hebt tot de computer waarop u een geïnstalleerde app wilt deactiveren.

Hier zijn oplossingen voor enkele algemene deactiveringsproblemen.

Opmerking:

Hebt u deactiveringsproblemen met een Creative Cloud-app of -service? Zie Problemen met Creative Cloud-activeringsfouten oplossen.

Hebt u uw apps verwijderd zonder ze te deactiveren?

Door een app van een computer te verwijderen, wordt de licentie ervan niet gedeactiveerd. Om de app te deactiveren, volgt u de stappen hieronder voor uw product. Als u uw apps hebt verwijderd van een computer waartoe u geen toegang hebt, raadpleegt u Hebt u geen toegang meer tot uw vorige computer?

Kies uw product

Acrobat DC

Zorg dat u verbinding hebt met internet. Installeer Acrobat Pro DC of Acrobat Standard DC opnieuw op dezelfde computer waarop het oorspronkelijk was geïnstalleerd.

Het Acrobat DC-abonnement (aangeschaft via Creative Cloud of Document Cloud)

Voer een van de volgende handelingen uit:

• Start de app en meld u aan wanneer u daarom wordt gevraagd en kies daarna Help > Afmelden [Uw Adobe ID].
  • Afmelden van de accountpagina. Zie Afmelden van accountpagina voor meer informatie.

Acrobat DC (doorlopende licentie)

Start de app en meld u aan wanneer u daarom wordt gevraagd en kies daarna Help > Afmelden [Uw Adobe ID].

CS6, CS5.5, CS5, CS4, Acrobat XI, Acrobat X en Acrobat 9

Zorg dat u verbinding hebt met internet. Installeer uw app opnieuw op dezelfde computer waarop de toepassing oorspronkelijk was geïnstalleerd. Kies in de app Help > Deactiveren.

CS2, CS3, of Acrobat 7, 8, of 3D

Onze verouderde activeringsservers voor eerdere versies van Acrobat- en Creative Suite (CS)-toepassingen moesten worden stopgezet. Zonder de activeringsservers wordt in deze toepassingen een activerings- of verbindingsfout weergegeven bij de verificatie van een licentie. Voor de installatie van een versie die geen activering vereist, raadpleegt u Fout: "Activeringsserver onbereikbaar” | CS2, Acrobat 7, Audition 3 of Activerings- of verbindingsfout | CS3, Acrobat 8.

Toepassingen waarop dit van invloed is: Creative Suite 2- en 3-toepassingen, Acrobat 7 en 8 (Standard en Professional), en Acrobat 3D Version 8.

Voor nadere informatie, zie Producten activeren en deactiveren.

Hebt u geen toegang meer tot uw vorige computer?

Als u geen toegang hebt tot de vorige computer waarop u de app had geïnstalleerd – als de computer gestolen, kwijtgeraakt, gecrasht of vergrendeld is – moet u contact opnemen met Adobe om de app te deactiveren.

Als u de hardware van de computer hebt bijgewerkt, een vaste schijf hebt vervangen, uw besturingssysteem hebt bijgewerkt of uw computer opnieuw hebt geformatteerd voordat u uw software deactiveerde, hebt u waarschijnlijk de activeringsverbinding verbroken.

Neem contact met ons op. Houd uw serienummer of Adobe ID bij de hand.

Optie voor deactivering grijs weergegeven of niet beschikbaar?

Als de software die u probeert te deactiveren onderdeel is van een suite, dan moet u een andere app in de suite deactiveren. Start een willekeurige app en kies Help > Deactiveren.

Als uw bedrijf het product onder een licentieovereenkomst voor volume-aankoop hebt aangeschaft, dan is de deactiveringsoptie niet beschikbaar. Neem voor ondersteuning contact op met uw volumelicentiebeheerder.