Aangeschafte Creative Cloud-apps worden als proefversie weergegeven

Leer hoe u foutmeldingen kunt stoppen die aangeven dat de proefversie nog actief is (of dat uw proefperiode is verlopen), ook als u al een Creative Cloud-abonnement hebt aangeschaft.

Opmerking:

Het kan een uur duren voordat uw aankoop is verwerkt. Tot de aankoop is verwerkt, blijven de apps de opties voor een gratis lidmaatschap weergeven. U moet misschien iets langer wachten als u uw aankoop in het afgelopen uur hebt voltooid.

Voer de volgende oplossingen in de opgegeven volgorde uit totdat het probleem is verholpen. Ga als gebruiker voor teams of ondernemingen naar problemen met proefversies en verlopen licenties oplossen voor teams en ondernemingen.

1. Opmerking:

Als u meer dan één Adobe-account hebt, controleer dan of u met het juiste e-mailadres bij uw account bent aangemeld.

2. Als uw abonnement is verlopen of als u er een betalingsprobleem is met uw account, ziet u een foutbericht. Selecteer Facturering- en betaling bewerken om het betalingsprobleem op te lossen.

Facturering- en betalingsgegevens bewerken

3. Werk uw creditcardgegevens bij in het pop-upvenster en selecteer Opslaan wanneer uw betalingsmethode niet up-to-date is.

Uw nieuwe betalingsmethode wordt van kracht met ingang van de volgende factureringscyclus.

1. Open de Creative Cloud-desktopapp. (Selecteer het pictogram  op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Selecteer rechtsboven het pictogram Account en selecteer vervolgens Afmelden.

Optie Afmelden in de Creative Cloud-desktopapp

3. Selecteer Afmelden in het bevestigingsvenster. De Creative Cloud-apps en -services die aan uw account zijn gekoppeld, worden gedeactiveerd op de computer.

4. Meld u weer aan bij uw Adobe-account.

5. Start een Creative Cloud-app die is inbegrepen bij uw lidmaatschap, zoals Photoshop of Illustrator. Meld u op het volgende scherm aan als u hierom wordt gevraagd.

1. Open de Creative Cloud-desktopapp. (Selecteer het pictogram op de Windows-taakbalk of de macOS-menubalk.)

2. Voer, afhankelijk van uw versie van de Creative Cloud-desktopapp, een van de volgende handelingen uit:

Selecteer in het menu Help de optie Controleren op updates.

Optie Controleren op updates in het menu Help

1. Selecteer het pictogram met de drie verticale punten in de rechterbovenhoek van de app.
    2. Kies Controleren op app-updates in het menu.
    De optie Controleren op app-updates (oude versie)

3. Als u niet de nieuwste versie van de Creative Cloud-app gebruikt, verschijnt een updateprompt naast de app in de lijst met apps. Selecteer Bijwerken.

Als de bovenstaande oplossingen niet helpen, heeft uw computer mogelijk problemen bij het verbinden met de activeringsservers van Adobe. Dit kan zijn vanwege een onjuist geconfigureerd hostbestand van het besturingssysteem (het besturingssysteem gebruikt hostbestanden omhostnamen toe te wijzen aan IP-adressen).

U lost dit probleem op dooradobe-items uit het hostbestand te verwijderen U kunt de Adobe-items op twee manieren uit het hostbestand verwijderen:

Het hostbestand automatisch repareren met de Limited Access Repair Tool: Het hostbestand automatisch repareren met de Limited Access Repair Tool. Met deze methode hoeft u het hostbestand niet handmatig te bewerken; de tool repareert het bestand automatisch.

Het hostbestand handmatig opnieuw instellen: Als het probleem niet is opgelost nadat u de Limited Access Repair Tool hebt gebruikt, stelt u het hostbestand handmatig opnieuw in.

NOG STEEDS PROBLEMEN?

Als de bovenstaande oplossingen niet werken, probeer dan de stappen in Verbindingsfouten oplossen.