Treed fout 191 op bij installatie van XD op Windows? Hier ziet u hoe u dit probleem kunt oplossen.
xd-mnemonic

U ondervindt dit probleem wanneer de account waarmee u zich aanmeldt bij het systeem geen beheerdersrechten heeft wanneer u XD installeert, of wanneer het systeem niet aan de vereisten voldoet om een UWP-app (Universal Windows Platform) te installeren. Zie Adobe XD-systeemvereisten voor meer informatie over deze vereisten.

Probleem

De fout 191 treedt meestal in de volgende situaties op:

• Uw computer voldoet niet aan de systeemvereisten om een UWP-app (Universal Windows Platform) te installeren. Zie systeemvereisten voor informatie.
  • Uw Windows-installatie kan een UWP-pakket niet sideloaden.

Problemen oplossen

Controleer voordat u begint of het account waarmee u zich aanmeldt beheerdersrechten heeft:

1. Druk op Windows + R op uw toetsenbord.
  2. Typ netplwiz en klik op OK.
  3. Onder Groep op het tabblad Gebruikers moet Administrators worden vermeld.

U kunt dit als volgt inschakelen:

1. Selecteer op het tabblad Gebruikers het account dat u voor deze computer wilt wijzigen.
  2. Klik op Eigenschappen.
  3. Selecteer Administrator als type gebruikersaccount op het tabblad Groepslidmaatschap.
  4. Klik op Toepassen en vervolgens op OK.

Na de probleemoplossing kunt u de volgende oplossingen proberen en zo nodig doorgaan naar de volgende oplossing.

Oplossing

1. Zoek het foutbericht op in dit document voor probleemoplossing.

2. Voer de aanbevolen oplossing uit voor de specifieke foutcode.

Terwijl u XD installeert, kan een fout zoals ERROR_DELETING_EXISTING_APPLICATIONDATA_STORE_FAILED optreden. Deze fout kan optreden als er al een pakket van XD op uw computer is geïnstalleerd.

Ga als volgt te werk om het bestaande pakket van XD te verwijderen en het nieuwe pakket te installeren:

1. Open Windows PowerShell als beheerder.

2. Voer de opdracht Add-AppxPackage -RegisterByFamilyName -MainPackage Adobe.CC.XD_{version}_x64__adky2gkssdxte uit om het bestaande pakket te tonen (zichtbaar te maken).

3. Zoek XD in de lijst Apps en onderdelen en verwijder het.

4. Installeer het nieuwe pakket voor XD vanuit de Adobe Creative Cloud-desktopapp.

Zorg dat de volgende mappen de lees- en schrijftoegang hebben.

• C:\Windows\Temp
  • C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Local\Temp
  • C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Local\Packages

Installeer vervolgens de app via de Creative Cloud-desktopapp.

Voor Windows 10

1. Ga naar Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging.

2. Klik op Windows Updates in het linkermenu.

3. Controleer of er nieuwe Windows 10-updates zijn door Naar updates zoeken te kiezen.

De updates en installaties worden automatisch gestart en onmiddellijk uitgevoerd. Sommige updates kunnen ook worden ingepland voor momenten waarop u uw computer niet gebruikt.

Voor Windows 8, 7 en Vista

1. Ga naar Configuratiescherm

2. Selecteer Windows Update.

3. Selecteer Controleren op updates om te controleren of er nieuwe, nog niet geïnstalleerde updates zijn.

De installatie start soms automatisch of u moet dit mogelijk doen met de knop Updates installeren.