Synchronisatieproblemen oplossen

Wanneer u Adobe Dreamweaver CS4 en CS5 gebruikt voor het synchroniseren van bestanden of het uploaden van bestanden naar een server, dan ondervindt u één van de volgende problemen:

• Wanneer u bestanden plaatst, dan waarschuwt Dreamweaver u dat het externe bestand is gewijzigd op de server: "my_file.htm is gewijzigd op de externe server sinds uw laatste ophaal- of plaatshandeling. Het plaatsen kan wijzigingen in het bestand overschrijven. Wilt u het bestand toch plaatsen?" Echter, u bent zeker dat de externe bestanden niet gewijzigd zijn.
  • Het voorvertoning-dialoogvenster Synchroniseren vermeldt de bestanden die gesynchroniseerd dienen te worden niet correct.
  • Het voorvertoning-dialoogvenster Synchroniseren zegt dat synchronisatie niet nodig is, maar u weet dat enkele bestanden gewijzigd zijn.

Opmerking: synchronisatie onderging grote verbeteringen in Adobe Dreamweaver 8. De huidige versie van Adobe Dreamweaver CS4 en CS5 gebruikt vergelijkbare technologie.

Voer een van de volgende twee oplossingen uit, afhankelijk van hoe verstrekkend de synchronisatieproblemen zijn.

Oplossing 1: Wis de specifieke dwsync.xml-bestanden.

Onderneem deze stappen als slechts een paar van uw bestanden synchronisatieproblemen hebben.

1. Sluit Dreamweaver af.
  2. Blader in Windows Explorer of Mac Finder naar de map die de bestanden met synchronisatieproblemen bevat.

3. Lokaliseer voor elke map die bestanden bevat met synchronisatieproblemen de _notes-map en wis het dwsync.xml-bestand dat zich hierin bevindt.

Opmerking: de dwsync.xml-bestanden bevinden zich alleen lokaal. Dreamweaver zal de dwsync.xml-bestanden nooit uploaden naar de server en er is geen reden om ze te uploaden naar de server.

4. Start Dreamweaver opnieuw en verifieer dat het probleem opgelost is.

Oplossing 2: Schakel de instelling "Synchronisatie-informatie onderhouden" uit.

Onderneem deze stappen als u verstrekkende synchronisatieproblemen ondervindt.

Opmerking: Dreamweaver maakt de synchronisatie-informatie voor uw site opnieuw aan.

1. Kies Site > Sites Beheren, selecteer de site die u wilt bewerken en klik op Bewerken.
  2. Hef de selectie van de instelling Synchronisatie-informatie onderhouden op om de bestaande dwsync.xml-bestanden te verwijderen. De opties variëren tussen CS4 en CS5:

CS4

Kies in de categorie Geavanceerd van het dialoogvenster Sitedefinitie, Externe Informatie en hef de selectie van Synchronisatie-informatie onderhouden op.

CS5

a. Selecteer in de categorie Servers de juiste site en klik op het Potlood-pictogram.

b. Selecteer de tab Geavanceerd en hef de selectie van Synchronisatie-informatie onderhouden op.

3. Sluit Dreamweaver af.
  4. Verifieer dat alle dwsync.xml-bestanden zijn gewist uit uw lokale basismap en alle submappen daarvan.

Opmerking: De dwsync.xml-bestanden bevinden zich in de _notes-mappen, die standaard in Dreamweaver worden verborgen. Controleer daarom de _notes-mappen en dwsync.xml-bestanden in de bestandsbrowsers Windows Explorer of Macintosh. De dwsync.xml-bestanden bevinden zich alleen lokaal. Dreamweaver zal de dwsync.xml-bestanden nooit uploaden naar de server en er is geen reden om ze te uploaden naar de server.

5. Open Dreamweaver opnieuw, kies Site > Sites Beheren en bewerk dezelfde site die u selecteerde in stap 1.
  6. Selecteer opnieuw de instelling Synchronisatie-informatie onderhouden. Zie stap 2 hierboven voor optieverschillen tussen CS4 en CS5.
    Opmerking Dreamweaver maakt de dwsync.xml-bestanden opnieuw aan terwijl u bestanden overzet van en naar de server.

7. Verifieer dat het probleem opgelost is.

Aanvullende informatie

Wanneer u een bestand ophaalt of plaatst in Adobe Dreamweaver CS4 en CS5, slaat Dreamweaver de externe en lokale datum-/tijdstempels lokaal op in bestanden genaamd dwsync.xml. Deze bestanden bevinden zich in verborgen _notes-mappen in dezelfde map als de bestanden die overgezet worden. Af en toe kunnen de dwsync.xml-bestanden beschadigd raken.

Zie Bestanden synchroniseren voor meer informatie over de synchronisatiefuncties van Dreamweaver.