Probleem 1: conversie van een catalogus mislukt

Conversie van een catalogus in Photoshop Elements mislukt wanneer:

• De catalogus die u converteert, is gemaakt in Adobe Photoshop Elements versie 5 of ouder of in een versie van Photoshop Album.
  • U converteert de catalogus in Photoshop Elements 7 of nieuwere versies.

Voorbeeldworkflow

Zie ter illustratie het volgende scenario:

• Catalogusnaam: Mijn catalogus.psa
  • Oorspronkelijk gemaakt in: Adobe Photoshop Album Starter Edition.
  • Converteer de catalogus naar: Photoshop Elements versies 15, 14, 13, 12 of 11.

Een catalogus converteren:

1. Start Photoshop Elements Organizer.

2. Klik op Bestand > Catalogi beheren.

Opmerking:

In oudere versies van Photoshop Elements: Bestand > Catalogus.

3. Klik op Converteren en zoek de catalogus op die u wilt converteren (Mijn catalogus.psa). Als de catalogus niet wordt weergegeven, klikt u op Meer catalogi zoeken en zoekt u het catalogusbestand handmatig op. Wanneer u het bestand hebt gevonden, klikt u op Converteren.

4. Als de conversie van de catalogus mislukt, wordt een foutbericht weergegeven:

Fout bij conversie van PSE-catalogus
    Foutbericht wanneer conversie van de catalogus mislukt

Oplossing

Wanneer er een conversiefout optreedt, voert u de volgende stappen uit:

1. Navigeer naar de tijdelijke map (Temp) van uw systeem. Op een Microsoft Windows-computer opent u Verkenner en typt u %temp% in de adresbalk. Druk vervolgens op Enter.

2. Zoek een tekstbestand met de naam pse-conversion-log_My catalog-1.txt en open het in een teksteditor.

3. Scrol omlaag naar het einde van het document. De laatste regel in het logbestand geeft een bestandsnaam en een pad aan. Dit is het bestand waardoor de catalogusconversie mislukt. In het onderstaande screenshot is het bestand dat de conversiefout veroorzaakt IMAG0275.cr2.

Het bestand dat de fout heeft veroorzaakt, is het laatste bestand in het logbestand.

4. Start de toepassing waarmee de catalogus is gemaakt (in de voorbeeldworkflow: Adobe Photoshop Album Starter Edition). Zoek het bestand onder aan het logbestand op dat in de vorige stap is geopend (in de voorbeeldworkflow IMAG0275.cr2).

Verwijder het bestand uit de catalogus.

5. Sluit de oudere toepassing die u in de vorige stap hebt gestart, en probeer de conversie opnieuw. Als dezelfde fout opnieuw optreedt, betekent het dat er meerdere bestanden in de catalogus staan die deze fout veroorzaken. Herhaal stap 1-4 voordat u de conversie opnieuw probeert.

Probleem 2: catalogi die in eerdere versies van Photoshop Elements zijn gemaakt, worden niet weergegeven in het dialoogvenster Catalogus converteren

Van toepassing op de Windows App Store-versie van Photoshop Elements

Wanneer u catalogi converteert die in eerdere versies van Photoshop Elements zijn gemaakt met de locatie-instelling Huidige gebruiker heeft toegang, worden ze niet weergegeven in het dialoogvenster Catalogus converteren in Elements Organizer.

Oplossing

Als er een oudere versie van Elements Organizer op uw computer is geïnstalleerd

1. Start de vorige versie van Elements Organizer die op uw apparaat staat.

2. Kies Bestand > Catalogi beheren.

3. Selecteer de catalogus die u wilt converteren en klik op Verplaatsen.

4. Selecteer Alle gebruikers kunnen catalogi oproepen.

5. Klik op OK.

Opmerking:

Als u de foutmelding krijgt dat de catalogus in gebruik is door een ander programma, start u uw computer opnieuw op en verplaatst u de catalogus opnieuw.

6. Start nu Elements Organizer 15.

7. Kies Bestand > Catalogi beheren.

8. Klik op Converteren.

De catalogus die u uit de vorige versie van Elements verplaatst, wordt nu weergegeven in het dialoogvenster Catalogus converteren.

Als er geen oudere versie van Elements Organizer op uw computer is geïnstalleerd

1. Ga naar de volgende locatie: C:\Users\AppData\Roaming\Adobe\Elements Organizer\Catalogs.

2. Kopieer de catalogus die u wilt converteren en plak deze op de volgende locatie: C:\ProgramData\Adobe\ElementsOrganizer\Catalogs.

3. Start nu Elements Organizer 15.

4. Kies Bestand > Catalogi beheren.

5. Klik op Converteren.

De catalogus staat in het dialoogvenster Catalogus converteren.

Probleem 3: kan catalogi niet hernoemen, verplaatsen of verwijderen

Wanneer u vanuit de Windows App Store-versie van Elements Organizer door catalogi bladert met de optie Converteren > Meer catalogi zoeken, kunt u deze catalogi niet hernoemen, verplaatsen of verwijderen. Dit probleem doet zich voor omdat alle appdata-catalogi die in de desktopversie van Elements Organizer zijn gemaakt, worden gekopieerd naar de appdata-locatie in het pakket.

Oplossing: start uw computer opnieuw op

U kunt dit probleem oplossen door Elements Organizer te sluiten en de computer opnieuw op te starten.