Probleem: Kan geen voorvertoningen van presentaties en video's afspelen op computer met dubbele grafische kaart

Versie waarop dit van invloed is Elements Organizer 2018
Besturingssysteem Windows

De volgende problemen zijn gerapporteerd voor Elements Organizer 2018:

• Wanneer u in Organizer op Maken > Presentatie klikt, wordt een zwart scherm weergegeven.
blank_screen_slideshow
  • Wanneer u in Organizer een video afspeelt, wordt het dialoogvenster voor het afspelen van video grijs weergegeven.
video_playback_grayedout

De bovenstaande problemen doen zich voor als uw computer een dubbele grafische kaart heeft. Als u wilt controleren of u een dubbele grafische kaart hebt, opent u Apparaatbeheer en klikt u op Beeldschermadapters. Daar ziet u de twee grafische kaarten: de standaard grafische kaart van Intel en een specifieke grafische kaart.

dual_graphics_card

Oplossing: Werk de apparaatstuurprogramma's bij voor zowel beeldscherm- als geluidsapparaten

1. Druk op Windows+R om het dialoogvenster Uitvoeren in Windows te openen.

2. Typ devmgmt.msc en druk op OK om Apparaatbeheer te openen.

run_device_manager
  3. Open het tabblad Beeldschermadapters.

4. Klik met de rechtermuisknop op de grafische kaart die niet van Intel is (meestal van Nvidia of AMD) en selecteer Apparaat uitschakelen.

display_adapters
  5. Start Organizer opnieuw.

Als u de specifieke grafische kaart opnieuw wilt inschakelen, opent u Apparaatbeheer en selecteert u de optie Apparaat inschakelen:

enable_device_dualgraphicscard

Probleem: Presentatie wordt afgespeeld zonder zichtbare opties of geeft leeg scherm weer

Versie waarop dit van invloed is Elements Organizer 2018
Besturingssysteem Windows

Probeer de volgende oplossing als u een van deze problemen ondervindt:

• Tijdens het afspelen van de presentatie kunt u geen van de opties in de presentatieweergave gebruiken aangezien ze niet zichtbaar zijn.
  • De voorvertoning van de presentatie is leeg wanneer automatisch verbergen van de taakbalk is ingeschakeld.

Oplossing:

1. Sluit Elements Organizer.

2. Open Register-editor. Resultaat:

1. Klik op de knop Start.
    2. Typ Regedit in het dialoogvenster Uitvoeren of in het zoekvak en druk op Enter. Klik op Ja om de Register-editor te openen als Gebruikersaccountbeheer u hierom vraagt.
  3. Ga naar HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Adobe\ElementsOrganizer\16.0\Organizer.

4. Maak een tekenreekssleutel met de naam ForceAngleGraphics en stel de waarde ervan in op 13.

5. Start Elements Organizer opnieuw.

Problemen bij het installeren van Lavasoft Ad-Aware

Probeer de gegeven oplossing als u de volgende problemen ondervindt wanneer u Lavasoft Ad-Aware op uw computer installeert:

• Wanneer u Maken > Presentatie kiest nadat u de gewenste afbeeldingen uit uw catalogus hebt geselecteerd, blijft het dialoogvenster 'Wachten' op het scherm staan en wordt het presentatievenster niet geopend.
  • Het dialoogvenster Voorkeuren wordt niet geopend.
  • Elements Organizer loopt vast bij het importeren van video's (bijvoorbeeld mediabestanden in .avi- en .mp4-indelingen) naar uw catalogus.

Oplossing: verwijder Web Companion

Volg de onderstaande stappen uit om de Web Companion te verwijderen:

1. Ga naar Start > Configuratiescherm > Programma's en kies Programma's en onderdelen.

2. Zoek en selecteer Web Companion.

3. Klik op Verwijderen.

4. Open Elements Organizer.