Vind snel het serienummer van je product, zodat je het opnieuw kunt installeren of bijwerken.

Als een Creative Cloud-app om een serienummer vraagt

Creative Cloud-apps vereisen geen serienummers. Als je wordt gevraagd een serienummer in te voeren wanneer je een Creative Cloud-app start, is dat een fout. Raadpleeg Creative Cloud-app vraagt om serienummer voor informatie over het oplossen van dit probleem.

Als je je product hebt gekocht bij Adobe.com of je product hebt geregistreerd

Als je je product hebt gedownload van Adobe.com of hebt geregistreerd, kun je eenvoudig je serienummer vinden. Adobe houdt het voor je bij.

Voer de volgende stappen uit om een lijst weer te geven met je geregistreerde producten en hun serienummer:

1. Ga naar je Adobe ID-account en meld je aan met je Adobe ID en wachtwoord.

Je Adobe ID is het unieke e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je je lidmaatschap startte of voor het eerst een Adobe-app of -service kocht. Als je een socialmedia-account (Facebook of Google) hebt gebruikt om je Adobe ID-account te maken, is je Adobe-ID het e-mailadres dat is gekoppeld aan je socialmedia-account. Zie Je Adobe ID-account beheren voor meer informatie.

2. Klik op de navigatiebalk bovenaan op de pagina Account beheren en kies Lidmaatschappen en producten.

3. Kies Je orders bekijken onder Orderhistorie.

view-your-orders
  4. Kies het gewenste ordernummer in de sectie Orderhistorie.

Kies het gewenste ordernummer in de sectie Orderhistorie
  5. Kies Alle downloads weergeven of Downloads en serienummers in het scherm Ordernummer.

order-details
  6. Zoek je serienummer in de lijst met downloads.

view-serial-number

Als je de productverpakking of een inwisselingscode van een leverancier hebt

Als je de productverpakking of een inwisselingscode van een leverancier hebt, raadpleeg je de volgende tabel om je serienummer te zoeken.

Hoe heb je je product gekocht?

Waar vind je je code of serienummer?

Prepaidkaart, productdoos of bij een leverancier

Zie de onderstaande sectie: Prepaidkaart, productdoos of bij een leverancier.

Als een product voor studenten en docenten

Zie Serienummers, inwisselingscodes en productcodes | Edities voor studenten en docenten.

Als een volumelicentie

Je vindt het serienummer op de Adobe-licentiewebsite.

Als onderdeel van Creative Suite 6 (CS6-producten)

Je hebt geen serienummer nodig om een Creative Suite 6-app te installeren of te starten. Ga in plaats daarvan naar de Adobe-accountpagina en meld je aan met je Adobe ID en wachtwoord.

Als je een inwisselingscode hebt, ga je naar Je aankoop inwisselen. Meld je aan met je Adobe ID en wachtwoord, voer je inwisselingscode in, volg de aanwijzingen op het scherm en installeer je product.

Als je installeert vanaf een disc, moet je je Adobe ID invoeren wanneer het installatieprogramma daarom vraagt. (Als je bent begonnen met de installatie voordat je je code hebt ingewisseld, annuleer je, wissel je je code in en begin je opnieuw.)

ColdFusion Server, Flash Communication Server of JRun

Zie de onderstaande sectie: ColdFusion Server, Flash Communication Server of JRun.

Prepaidkaart, productdoos of bij een leverancier

Als je het product hebt aangeschaft met een prepaidkaart, een product in een doos hebt of het product hebt gekocht bij een leverancier, vind je als volgt je serienummer.

Wat heb je?   Waar vind je je code of serienummer?
Een prepaidkaart

Je vindt de inwisselingscode onder het kraslaagje op de achterkant van de kaart.

Voor gedetailleerde instructies raadpleeg je Hulp bij je inwisselingscode.

Een productdoos

(oudere producten)

Voor oudere producten staat de code mogelijk op het hoesje van de disc (serienummer), op een ingesloten kaart (inwisselingscode) of op de productdoos (serienummer).

Als je een kaart met een inwisselingscode hebt, raadpleeg je Hulp bij je inwisselingscode.

Een e-mail van een leverancier

Zoek de inwisselingscode of het serienummer in de e-mail.

Als je een inwisselingscode hebt ontvangen, raadpleeg je Hulp bij je inwisselingscode.

ColdFusion Server, Flash Communication Server of JRun

Product

Hoe vind ik het serienummer?

ColdFusion Server MX en ColdFusion Server 5.0

1. Ga naar ColdFusion Administrator.
2. Klik op Version Info op de blauwe balk die langs de bovenkant van het scherm om het serienummer weer te geven. Als er geen serienummer wordt weergegeven, heb je een proefversie van de software.

ColdFusion Server 4.5

1. Zoek de werkbalk CF Admin aan de linkerkant.
2. Klik in de sectie Server op Version Info om het serienummer weer te geven.

ColdFusion Server 4.01 en eerder

1. Kies Start > Uitvoeren. Typ regedit en klik op OK.
2. Open de registersleutel HKEY_local_machineSoftwareAllaireColdFusionCurrentVersion.
3. Noteer het serienummer rechts.

ColdFusion Studio 4.5 en eerder

1. Kies Help > About > Version Info.
2. Noteer het serienummer in de linkerbenedenhoek van het dialoogvenster.

Flash Communication Server

1. Start de beheerconsole en meld je aan.
2. Klik op het tabblad License en noteer het serienummer in het veld Server Licenses.

JRun 4.0 en 3.0

1. Ga naar JRun Management Control (JMC).
2. Klik op Serial Number.

JRun 2.3.3

1. Ga naar JRun Administrator.
2. Klik op de tab Licenses.

Serienummer is ongeldig of ingetrokken

Als je Creative Suite 6 probeert te installeren en een melding krijgt waarin staat dat het serienummer dat je gebruikt is ingetrokken of ongeldig is, is het serienummer dat je probeert te gebruiken, door Adobe geblokkeerd. Adobe blokkeert serienummers waarvan bekend is dat ze niet door Adobe zijn uitgegeven of dat ze op frauduleuze wijze door ongeautoriseerde verkopers zijn gebruikt om vervalste software te maken. Helaas weet je alleen of het serienummer om deze reden is geblokkeerd wanneer je de Adobe-software opnieuw activeert of installeert.

Ga naar deze pagina voor meer informatie hierover en om dit probleem op te lossen.