Leest u dit artikel op een iPad? Installeer Tutorial speler voor Photoshop.

Is Photoshop nieuw voor u? Komt u vast te zitten in studielessen? Past niet alles op uw scherm? Zoja, dan is de Adobe Tutorial speler voor Photoshop de keus voor u. Tutorial speler voor Photoshop is een interactieve app voor iPad die uw voortgang bijhoudt terwijl u zelfstudiestappen in Photoshop uitvoert. De app is nuttig wanneer u vast komt te zitten, en kan zelfs Photoshop vanaf uw iPad bedienen.

Tutorial Player en Photoshop instellen om met elkaar te communiceren

Photoshop Tutorial Player Externe verbinding instellen

1. Open Photoshop CC.

2. Kies Bewerken > Externe verbindingen op de menubalk. Dit dialoogvenster is in de laatste Photoshop CC-update iets gewijzigd, zodat de afbeelding op uw scherm misschien niet precies overeenkomt met deze afbeelding.

3. Selecteer de optie om externe verbindingen in te schakelen.

4. Geef een servernaam op, bijvoorbeeld MijnPSServer, en een wachtwoord.

Opmerking:

Maak een aantekening van het IPV4-adres, indien dit wordt weergegeven. U hebt dit mogelijk later nodig, afhankelijk van de instellingen van uw draadloze netwerk.

5. Klik op OK.

6. Start Photoshop opnieuw op.

Opmerking:

Als u Photoshop op de iPad gebruikt, moet u zorgen dat beide apparaten zich op hetzelfde draadloze netwerk bevinden.

De Tutorial Player iPad-app installeren

1. Installeer de Adobe Tutorial Player via de App Store.
  2. Start Tutorial Player.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op het PS-pictogram.
Tutorial Player Tik op PS-pictogram
  1. Als u uw Photoshop-server ziet, selecteert u deze en voert u uw wachtwoord in. Ga verder met stap 7.
Tutorial Player Verbindingsvenster
  1. Als u uw Photoshop-server niet ziet, tikt u op Nieuw om een verbinding te maken.
  2. Geef de servernaam of het IP-adres op (via het dialoogvenster met externe verbindingen).
Tutorial Player Meld u aan bij de server
  1. Geef het wachtwoord op.
  2. Tik om te verbinden.

Interactieve Photoshop-lessen vanuit Tutorial Player

Wanneer Tutorial Player verbinding maakt met Photoshop, kiest u een studieles. Wanneer de studieles start, kunt u de stappen zelf uitvoeren (Tutorial Player scrolt automatisch terwijl u elke stap voltooit). U kunt ook op de knop Weergeven tikken om de studieles in Photoshop te bekijken.

Tutorial Player Tik op de knop Weergeven

Veelgestelde vragen

• Is Tutorial Player beschikbaar voor iPhone?
    Nee. Tutorial Player is alleen beschikbaar voor de iPad.
  • Is Tutorial Player beschikbaar op Android-apparaten?
    Op dit moment niet.
  • Welke versie van Photoshop heb ik nodig om Adobe Tutorial Player for Photoshop te gebruiken?
    Adobe Tutorial Player for Photoshop werkt met Photoshop CS5.1, CS6 en CC.
  • Ik heb alle stappen gevolgd maar ik kan Tutorial Player niet verbinden met Photoshop. Wat doe ik verkeerd?
    • Controleer of uw iPad is verbonden met internet via wifi. Als uw iPad via het gegevensnetwerk (3G, 4G enzovoort) is verbonden met internet, kunt u Tutorial Player niet verbinden met Photoshop.
    • Zorg dat uw iPad hetzelfde draadloze netwerk gebruikt als de computer waarop Photoshop wordt uitgevoerd. Sommige openbare netwerken staan niet toe dat apparaten verbinding maken met elkaar. Als u dus in een hotel of koffiezaak een internetverbinding hebt, kunt u Tutorial Player mogelijk niet met Photoshop verbinden. Als uw computer zich achter een firewall bevindt (bijvoorbeeld op uw werk), kunt u mogelijk geen verbinding maken.
    • Zorg dat het Photoshop-dialoogvenster met externe verbindingen is gesloten.
    • Op de pagina Connectiviteitsproblemen met companion-apps oplossen vindt u soortgelijke problemen, hoewel de pagina niet bedoeld is Tutorial Player. Via de weergegeven oplossingen kunt u mogelijk verbinding maken.
  • De servicenaam die ik heb opgegeven in het Photoshop-dialoogvenster voor externe verbindingen wordt niet weergegeven onder de beschikbare verbindingen in Tutorial Player. Wat moet ik doen?
    In sommige gevallen wordt de servicenaam niet automatisch weergegeven in Tutorial Player. Maak een verbinding in Tutorial Player door het IP-adres handmatig in te voeren zoals beschreven in stap 5-8 van de instructies in De Tutorial Player iPad-app installeren hierboven.
  • Ik kan nog steeds geen verbinding maken.
    Als u nog steeds geen verbinding kunt maken, plaatst u een bericht op het Tutorial Player-forum waar we zullen proberen u te helpen. Geef zoveel mogelijk informatie: het besturingssysteem, openbaar/privé-wifi, enzovoort.
  • Wie heeft er bijgedragen aan Tutorial Player?
    Tutorial Player is ontstaan dankzij verschillende onderzoeksactiviteiten met bijdragen van Adobe Research, UC Berkeley, University of Tokyo, University of Washington en Microsoft Research. Twee gerelateerde projecten over het genereren van studielessen door middel van demo's en het maken van inhoudsadaptieve fotobewerkingsmacro's zijn afkomstig van UC Berkeley. Er werd nog een project over interactieve videozelfstudielessen uitgevoerd in samenwerking met onderzoekers aan de University of Washington en Microsoft Research.