Het filter Olieverf wordt gedimd weergegeven en is uitgeschakeld onder Filter > Stileer

Als Olieverf gedimd wordt weergegeven, probeert u de volgende stappen:

• Zorg dat Photoshop up-to-date is
  • Zorg dat uw document RGB is. Olieverf werkt alleen RGB-kleurruimtes (dus niet CMYK, Lab etc.)
  • Als u Windows gebruikt, moet u zorgen dat u een 64-bits besturingssysteem uitvoert met de 64-bits versie van Photoshop. Voor OpenCL is 64 bits vereist
  • Zorg dat CPU gebruiken is geselecteerd onder Voorkeuren > Prestaties
Filter Olieverf gedimd in OpenCL gebruiken in Photoshop

Opmerking: Als uw videokaart geen ondersteuning biedt voor OpenCL v1.1 of hoger, moet u wellicht een bijgewerkte videokaart aanschaffen die ondersteuning biedt voor OpenCL v1.1 of hoger als u toegang tot het filter Olieverf wilt krijgen.

Informatie over uw grafische kaart kunt u vinden in het dialoogvenster Help > Systeeminfo van Photoshop.

Voor meer informatie over het gebruik van GPU-functies in Photoshop, inclusief Olieverf, raadpleegt u Vereisten voor CPU.