De optionele invoegtoepassingen voor Alias, SGIRGB, SoftImage, HSB & HSL, Electric Image en Wavefront RLA zijn niet standaard geïnstalleerd, maar zijn hieronder beschikbaar voor download.

Compatibiliteit

De invoegtoepassingen op deze pagina zijn compatibel met:

• Photoshop CC 2019
  • Photoshop CC 2018
  • Photoshop CC 2017
  • Photoshop CC 2015.5
  • Photoshop CC 2015
  • Photoshop CC 2014
  • Photoshop CC

Opmerking:

Vanaf Photoshop CC 2019 (versie 20.0) wordt de 32-bits versie van Windows niet langer ondersteund.  Als u een 64-bits versie van Windows hebt en de 32-bits versie van Photoshop nodig hebt voor compatibiliteit met oude invoegtoepassingen of apparaatstuurprogramma's, kunt u een oudere 32-bits versie van Photoshop downloaden.

Download- en installatie-instructies

Installeer optionele invoegtoepassingen:

1. Sluit Photoshop af.

2. Download de gewenste invoegtoepassing:

Alias

Downloaden

Downloaden

Electric Image & HSBHSL (optionele multi-invoegtoepassing)

Downloaden

Downloaden

SGIRGB

Downloaden

Downloaden

SoftImage

Downloaden

Downloaden

Wavefront RLA:

Downloaden

Downloaden

3. Nadat u het bovenstaande invoegtoepassingsbestand hebt gedownload, dubbelklikt u erop om het uit te pakken. Pak alle bestanden uit wanneer u daarom wordt gevraagd.

4. Optionele invoegtoepassingen kunnen op de volgende twee locaties worden geïnstalleerd:

• Versiespecifieke locatie: hiermee wordt alleen de geïnstalleerde invoegtoepassing voor een specifieke versie van Photoshop CC geladen (bijvoorbeeld alleen Photoshop CC 2014)
    • Gedeelde Creative Cloud-locatie: hiermee wordt de invoegtoepassing voor alle geïnstalleerde versies van Photoshop CC geladen, zonder dat u de invoegtoepassing opnieuw hoeft te installeren

Zie Mappen voor invoegtoepassingen zoeken voor instructies over het lokaliseren van deze mappen op macOS en Windows.

5. Start Photoshop opnieuw.

Beschrijving van invoegtoepassingen

Alias

Dankzij de plug-in voor de Alias-bestandsindeling kunt u bestanden in de Alias-indeling .pix lezen en schrijven. Deze indeling wordt algemeen gebruikt voor 3D-renderingsoftware van Alias/Wavefront en in sommige beeldbewerkingprogramma's op UNIX-systemen.

Electric Image (onderdeel van optionele multi-invoegtoepassing)

Met de multi-invoegtoepassing voor de ElectricImage-indeling kunt u bestanden in de ElectricImage-afbeeldingsindeling lezen en schrijven. Deze indeling wordt gebruikt door 3D-renderingsoftware van ElectricImage.

HSBHSL (onderdeel van optionele multi-invoegtoepassing)

Met de invoegtoepassing HSL&HSB is de conversie mogelijk van RGB -> HSL (Kleurtoon, Verzadiging en Lichtsterkte) en omgekeerd, en van RGB -> HSB (Tint, Verzadiging en Helderheid) en omgekeerd binnen Photoshop. Hierdoor kunt u ook wijzigingen aanbrengen aan de Kleurtoon, Verzadiging of Helderheid van een beeld als onafhankelijke kanalen. U kunt ook wijzigingen aanbrengen aan HSL/HSB met behulp van de kanaalbewerkingen (berekeningen).

SGIRGB

Met de plug-in voor de SGIRGB-indeling kunt u bestanden in de SGIRGB-afbeeldingsindeling lezen en schrijven. Deze indeling wordt algemeen gebruikt door software op het Silicon Graphics-platform. De insteekmodule voor de SGI-afbeeldingsindeling herkent de bestandsextensies .sgi, .rgb, .rgba en .bw.

SoftImage

Met de invoegtoepassing voor de SoftImage-indeling kunt u bestanden in de SoftImage-afbeeldingsindeling lezen en schrijven. Deze indeling wordt algemeen gebruikt door 3D-renderingsoftware van SoftImage.

Wavefront RLA

Met de Wavefront RLA-invoegtoepassing (Run-Length Encoded Version A) kunt u bestanden in de Wavefront-indeling lezen en schrijven.  Deze indeling wordt algemeen gebruikt door 3D-renderingsoftware van Wavefront.