TWAIN is een interface die wordt gebruikt om te importeren van beeldapparaten, zoals scanners. Ga voor meer informatie over de TWAIN Working Group naar www.twain.org. De TWAIN-plug-in voor Photoshop koppelt met compatibele apparaten die geïnstalleerd zijn op uw computer.

Compatibiliteit

De TWAIN-invoegtoepassing wordt niet ondersteund in momenteel ondersteunde versies van Photoshop.

Alternatieven voor het gebruik van TWAIN

Vanwege beperkingen met TWAIN in Photoshop is het raadzaam de volgende alternatieven te gebruiken voor het scannen van uw afbeeldingen:

Gebruik de standalone-scansoftware die bij uw scanner is meegeleverd

De meeste scanners hebben een standalone-scantoepassing die u kunt gebruiken om afbeeldingen te scannen en op te slaan. Wanneer u de standalone-scansoftware gebruikt, voorkomt u problemen die aan TWAIN zijn gerelateerd. Wanneer u een specifieke toepassing gebruikt om te scannen, kunt u afbeeldingen in Photoshop retoucheren en bewerken terwijl u op de achtergrond scant. Dit kan efficiënter zijn.

Als u een standalone-scantoepassing gebruikt, slaat u uw gescande afbeeldingen op als TIFF-bestanden en opent u ze in Photoshop.

Zie Afbeeldingen uit een aparte scantoepassing scannen en importeren.

Opmerking:

In sommige scannerprogramma's kunt u Photoshop instellen als de externe editor voor een afbeelding nadat het scannen is voltooid. Raadpleeg de documentatie bij de scanner of neem contact op met de fabrikant van de scanner voor meer informatie.

Gebruik een besturingssysteemeigen scaninterface

macOS:

Gebruik de ImageKit-technologie van Apple in plaats van TWAIN om rechtstreeks in Photoshop te scannen. Ondersteuning voor ImageKit is ingebouwdbijPhotoshop zonder dat eeninvoegtoepassing nodig isen bovendien biedt ImageKit toegang tot vele scanners.

Zie Afbeeldingen scannen en importeren via ImageKit-interface van Apple (alleen macOS).

Windows:

Gebruik de WIA-interface (Windows Image Acquisition) voor uw apparaat, als deze beschikbaar is, om rechtstreeks in Photoshop te scannen.

Zie Afbeeldingen scannen en importeren via een WIA-interface (alleen Windows).

Opmerking:

Neem contact op met de fabrikant van uw scanner voor meer informatie over scannen via ImageKit of WIA.

Gebruik een specifieke scantoepassing van derden

Deze hulpprogramma's van derden zijn specifieke scanoplossingen, en zijn meer geschikt voor belangrijke of grote scanopdrachten.

Scanhulpprogramma's van derden:

Gebruikt u een scantoepassing van derden, sla dan uw gescande afbeeldingen op als TIFF-bestanden en open deze vervolgens in Photoshop.

Meer informatie over het oplossen van problemen