Documenten maken, openen en opslaan

Laat u inspireren door Photoshop op mobiele apparaten om te creëren en dichter bij uw creatieve werk te staan dan ooit tevoren.

Met Photoshop op mobiele apparaten kunt u professionele, geïnspireerde en artistieke documenten maken. Met de krachtige mogelijkheid om uw PSD's op te slaan als clouddocumenten, hebt u altijd en overal toegang tot uw creatieve werk. U kunt eenvoudig foto's toevoegen aan uw document, slim gebruikmaken van de selectie-tools en laagmaskers om geavanceerde, niet-destructieve composities te maken, uw document retoucheren door bepaalde delen van een foto te verwijderen, tekenen met Photoshop-penselen, werken met meerdere lagen, transformaties toepassen op uw selectie en nog veel meer.

Een aanvulling op de verbluffende workflow van Photoshop op mobiele apparaten is het gebruik van aanraaksneltoetsen die de compositie- en bewerkingsprocessen versnellen.

Een nieuw document maken

Tik op het pictogram Nieuw document maken () in het beginscherm om eenvoudig een document voor u te maken.

In het deelvenster Nieuw document dat wordt geopend, kunt u een naam voor het document typen, de canvasafmeting instellen, de afdrukstand wijzigen, de resolutie selecteren en de achtergrondkleur kiezen. U kunt ook algemene vooraf ingestelde canvasopties verkennen op basis van het gebruiksgebied: Afdrukken, Scherm, Film of Video. De kleurmodus is RGB 8-bits.

Documenten importeren en openen

Tik op het pictogram Importeren en open () om snel een document te importeren uit de Filmrol, Bestanden, of maak een nieuwe foto met de camera van uw apparaat en open deze op het canvas.

Elk bestand dat wordt geïmporteerd en geopend in Photoshop op mobiele apparaten wordt standaard omgezet in een clouddocument.

Documenten opslaan en exporteren

Een document dat is gemaakt of bewerkt in Photoshop op mobiele apparaten, wordt automatisch opgeslagen in de cloud. Alle bewerkingen die u in uw document aanbrengt, worden gesynchroniseerd met de cloud wanneer verbinding wordt gemaakt via een netwerk.

Tik op het pictogram Verzenden naar () om uw opgeslagen documenten eenvoudig te exporteren naar Foto's, Bestanden of Delen naar een nieuwe locatie in verschillende bestandsindelingen — PNG, JPEG, PSD, TIFF. Stel de beschikbare Opmaakopties in die zijn gekoppeld aan elke bestandsindeling en tik op Verzenden om het bestand te exporteren.