Adobe Premiere Rush | Veelgestelde vragen

Vind antwoorden op veelgestelde vragen over het downloaden, installeren, configureren en upgraden van Premiere Rush op Mac, Windows en iOS.

Basisbeginselen

Adobe Premiere Rush is de eerste alles-in-één app voor meerdere apparaten waarmee u snel online video's kunt maken en delen. Bewerk uw video, corrigeer de kleur, pas audio aan, voeg titels toe en nog veel meer met de gebruiksvriendelijke tools, aanpasbare Motion Graphics-sjablonen en integratie van Adobe Stock. En deel uw video's rechtstreeks vanuit de app op uw favoriete sociale mediakanalen.

• Eenvoudige bewerkingen: Met een intuïtieve interface en meer creatieve flexibiliteit naarmate u vordert, maakt Rush bewerken eenvoudig.
  • Eenvoudige tijdlijn: Schik scènes snel en gemakkelijk via slepen en neerzetten, met toegang tot vier videotracks en drie audiotracks zonder hiaten op de tijdlijn.
  • Aanpasbare titels: U kunt nu heel gemakkelijk onze ingebouwde, professioneel ontworpen Motion Graphics-sjablonen toevoegen en aanpassen. Honderden extra titels zijn beschikbaar op Adobe Stock.
  • Audio toevoegen: Neem voice-overs op en gebruik andere eenvoudige tools zoals voor geluidsbalans, ruisonderdrukking en auto-ducking om uw video's geweldig te laten klinken.
  • Delen met één klik op sociale media: Voeg een miniatuur toe, plan uw bericht en publiceer uw post met één klik op meerdere sociale platforms, direct vanuit Premiere Rush.
  • Beschikbaar op meerdere apparaten: Bewerk uw video's op uw telefoon, tablet of desktop. Uw bewerkingen worden automatisch gesynchroniseerd met de cloud, zodat u altijd toegang hebt tot uw nieuwste versies.

Op de volgende webpagina's kunt u meer lezen over Premiere Rush:

Premiere Rush is beschikbaar op macOS, Windows, iOS en Android.

1. macOS of Windows

De eenvoudigste manier om Premiere Rush te installeren, is via de Creative Cloud-desktop-app: Kies hiervoor gewoon de optie Installeren op het tabblad Apps. U kunt Rush ook downloaden vanaf de productpagina.

Als u een lidmaatschap op Creative Cloud voor teams of Creative Cloud voor ondernemingen hebt en geen toegang krijgt tot de Creative Cloud desktop-app, neem dan contact op met uw IT-beheerder voor toegang tot Premiere Rush via Creative Cloud Packager.

2. iOS

Bezoek de Premiere Rush-pagina op de iTunes App Store om het startersabonnement gratis te downloaden.

U kunt in Rush snel en eenvoudig video's maken.

Premiere Rush is direct beschikbaar vanaf het welkomstscherm en komt met een begeleide interactieve zelfstudie die u door de basisprincipes voor het maken van uw eerste video leidt. Leer hoe u clips toevoegt en kleurfilters, overgangen en nog veel meer kunt toepassen. Open de zelfstudie wanneer het u uitkomt:

• iOS: Open instellingen in het projectscherm (het tandwielpictogram). Tik vervolgens op Voorkeuren en selecteer Rondleiding opnieuw starten.
  • Desktop: Klik op Help > Rondleiding opnieuw starten.

U kunt hier ook een reeks stapsgewijze Aan de slag-zelfstudies bekijken.

Zie de Systeemvereisten voor meer informatie.

Ons team luistert en reageert actief op uw feedback. Op onze UserVoice-site kunt u bestaande functieverzoeken en problemen bekijken, erop stemmen of uw eigen feedback toevoegen.

Ga naar onze pagina Informatie en ondersteuning voor hulp en zelfstudies.

Of leg contact met andere videomakers die Premiere Rush gebruiken via onze ondersteuningsforums en deel uw ervaringen of om antwoord te krijgen op uw vragen.

Premiere Rush is beschikbaar in het Engels, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Russisch, Duits, Koreaans, Vereenvoudigd Chinees en Japans.

Adobe CC-services worden momenteel niet ondersteund in Premiere Rush in China. Als gevolg hiervan is Premiere Rush niet beschikbaar in deze regio.

Premiere Rush-projecten kunnen native worden geopend in Premiere Pro voor verdere bewerking. Kies Rush-project openen op het Premiere Pro-startscherm om een Rush-project in Premiere Pro te openen.

Premiere Pro-projecten kunnen niet worden geopend in Premiere Rush.

Zie Premiere Rush-projecten openen in Premiere Pro voor meer informatie.

Premiere Rush-abonnementen: gratis en betaald

Premiere Rush is gratis beschikbaar als onderdeel van een startersabonnement, en er zijn ook betaalde abonnementen beschikbaar. Ga naar de vergelijkingspagina met abonnementen om de verschillende opties voor betaalde abonnementen te bekijken.

Dit gratis abonnement is beschikbaar voor iedereen met een gratis Creative Cloud-lidmaatschap en omvat Premiere Rush, 2 GB cloudopslag, onbeperkte gratis export op Premiere Rush voor mobiele apparaten, en maximaal drie geëxporteerde projecten op de Premiere Rush-desktop. Start Premiere Rush hier gratis.

Een export is de manier waarop een Rush-project een video wordt die kan worden opgeslagen of gedeeld. Elke keer dat u een video die u in Rush hebt gemaakt, op uw computer of mobiele apparaat wilt opslaan of wilt delen op sociale media, moet u de video eerst exporteren. Met een startersabonnement kunt u onbeperkte projecten exporteren op Premiere Rush voor mobiele apparaten, en maximaal drie projecten op Premiere Rush voor desktop. Voer een upgrade uit naar een betaald abonnement om meer dan drie projecten te exporteren.

Premiere Rush is inbegrepen in de volgende abonnementen:

• Het Premiere Rush Mobile-abonnement omvat toegang tot alle Premium-functies en inhoud in Premiere Rush Mobile, onbeperkte export naar mobiele apparaten, 100 GB cloudopslag om projecten op mobiele apparaten te synchroniseren zodat u overal kunt werken. Het abonnement omvat bovendien Adobe Fonts, Adobe Portfolio en Adobe Spark met Premium-functies.

• Het Premiere Rush Single App-abonnement omvat Premiere Rush met toegang tot alle Premium-functies en -inhoud, onbeperkte export op elk apparaat, 100 GB cloudopslag om projecten te synchroniseren zodat u overal kunt werken, alsook Adobe Fonts, Adobe Portfolio en Adobe Spark met Premium-functies.
  • Het Premiere Pro-abonnement omvat Premiere Pro en Premiere Rush, inclusief toegang tot alle Premium-functies en -inhoud, onbeperkte export op elk apparaat, 100 GB cloudopslag om projecten te synchroniseren zodat u overal kunt werken, alsook Adobe Fonts, Adobe Portfolio en Adobe Spark met Premium-functies.
  • Het Creative Cloud All Apps-abonnement omvat alle creatieve applicaties (Premiere Rush, Premiere Pro, After Effects, Photoshop, Illustrator en meer) die nodig zijn om professionele video's en afbeeldingen te maken, plus 100 GB cloudopslag, Adobe Fonts, Adobe Portfolio en Adobe Spark met Premium-functies.

Ja, Premiere Rush is inbegrepen bij het Premiere Pro-lidmaatschap voor losse app.

Ja, Premiere Rush is beschikbaar in de abonnementen Student, Creative Cloud Team en Enterprise.

Meer informatie over het annuleren van uw Premiere Rush-abonnement vindt u:

Technische vragen

Wanneer u een gesynchroniseerd project maakt in Premiere Rush, wordt automatisch een kopie of proxy van de media geüpload naar Creative Cloud. Uw andere apparaten hebben vervolgens toegang tot die media in Creative Cloud, waardoor u naadloos kunt doorgaan met het bewerken van het project.

Een gesynchroniseerd project maken in Premiere Rush
Een gesynchroniseerd project maken in Premiere Rush

De hoeveelheid cloudopslag is afhankelijk van uw Creative Cloud-lidmaatschap. U kunt uw beschikbare opslagruimte op zowel iOS als desktop controleren:

• iOS: Open instellingen in het projectscherm (het tandwielpictogram). Tik vervolgens op uw naam.
  • Desktop: open de Creative Cloud-desktop-app en klik op de drie puntjes naast uw avatar in de rechterbovenhoek.

Zie Vereisten en upgrades voor Adobe Premiere Rush-bestandsopslag voor meer informatie over het upgraden van uw opslag.

U kunt de opslagruimte optimaliseren door de synchronisatie-instellingen te wijzigen van projecten die u niet langer op verschillende apparaten wilt bewerken of door deze projecten te verwijderen. Selecteer in Uw projecten (startknop) de drie puntjes onder de miniatuur van een project om synchronisatie uit te schakelen of te verwijderen. Elk van deze opties verwijdert alle media die aan dat project zijn gekoppeld uit Creative Cloud en vermindert de hoeveelheid opslag die u gebruikt.

Opmerking:

Als u synchronisatie uitschakelt, kunt u niet op verschillende apparaten werken. Als u een project verwijdert is dat permanent en onomkeerbaar. U kunt ook niet opnieuw toegang krijgen tot het project.

Als u voor het eerst een project maakt en geen cloudsynchronisatie wilt toepassen, dan schakelt u Synchroniseren met Creative Cloud uit op het scherm Projectcreatie.

Een gesynchroniseerd project maken
Een gesynchroniseerd project maken

Als u de synchronisatie wilt uitschakelen voor een project dat u al hebt gemaakt, kan dat via de drie puntjes onder de projectminiatuur in Uw projecten (startknop).

Opties voor projecten
Opties voor projecten

Het verwijderen van een account is permanent en onomkeerbaar. Voordat u uw account sluit, moet u ervoor zorgen dat u al uw gesynchroniseerde video's en elementen die in de cloud zijn opgeslagen, hebt gedownload en dat u alle voltooide video's van Rush hebt geëxporteerd en opgeslagen.

Als uw opslagruimte wordt overschreden, kunt u Rush nog steeds gebruiken en projecten maken. Nieuwe projecten en alle media die u aan nieuwe of bestaande projecten toevoegt, worden echter niet gesynchroniseerd met Creative Cloud. Dat betekent dat u alleen het apparaat waarop de clips zijn gemaakt of opgeslagen kunt gebruiken, en geen andere apparaten. Alle media die u toevoegt voordat de opslagruimte opraakt, zijn wel voor u beschikbaar op meerdere apparaten (tenzij het project is verwijderd of projectsynchronisatie is uitgeschakeld).

De soundtracks in Premiere Rush kunnen vrij worden gebruikt voor persoonlijk of commercieel gebruik. Zie de Adobe-voorwaarden hieronder.

Uw gebruik van de soundtracks wordt behandeld in sectie 2.5 van de gebruiksvoorwaarden van Adobe ( http://www.adobe.com/legal/terms.html ). U kunt de soundtracks opnemen als onderdeel van een Premiere Rush-project voor uw klanten, maar u kunt ze niet afzonderlijk distribueren (of beschikbaar maken)

Selecteer Rush-soundtracks in de sectie Favorieten van de mediabrowser om een soundtrack van Rush te gebruiken.

Rush-soundtracks toegankelijk via de mediabrowser
Rush-soundtracks toegankelijk via de mediabrowser

Problemen oplossen

Dit probleem komt voor bij niet-compatibele stuurprogramma's. Zie Groene en roze video in Premiere Pro CC 13.0 of Premiere Rush CC 1.0 voor meer informatie over het upgraden van uw apparaatstuurprogramma.