Wat zijn cloudhandtekeningen?

Cloudgebaseerde digitale handtekeningen (ook wel 'externe handtekeningen') zijn de nieuwe generatie digitale handtekeningen die op desktops, mobiele apparaten en het web werken. Bovendien voldoen ze aan de strengste vereisten voor navolging en garantie voor verificatie van de ondertekenaar. Iedere ondertekenaar krijgt een op certificaten gebaseerde digitale ID van een TSP (Trust Service Provider). Bij het ondertekenen van een document wordt de ID gebruikt met een persoonlijke pincode en andere verificatiestappen om de identiteit van de ondertekenaar te bewijzen. Lees het oplossingsoverzicht

Online ondertekenen met een digitale cloudhandtekening

Volg de onderstaande stappen om uw digitale cloud-ID te ontvangen.

1. Kies hieronder een TSP.
  2. Volg de instructies van de provider om u te registreren voor een ID.
  3. Start het ondertekeningsproces opnieuw en selecteer uw nieuwe gegevens om het document te ondertekenen.

Nog niet klaar voor aanschaf? Ontvang een gratis digitale ID om te testen >

Trust Service Providers

Adobe levert als eerste wereldwijd oplossingen die zijn gebaseerd op een open standaard ontwikkelddoorindustrieleiders in de (CSC) Cloud Signature Consortium. De onderstaande Trust Service Providers bieden digitale ID's en andere oplossingen die voldoen aan de nieuwestandaard,of binnenkort volgzame oplossingen zullen leveren. Ze zijn expert in beveiliging en voldoen aan de meest strenge eisen voor de precontroles en beveiliging van identiteiten, zoals 'gekwalificeerde' elektronische handtekeningen in het Europese eIDAS-verordening. Met Adobe Sign bent u vrij om te kiezen, zodat u de provider kunt selecteren die het beste aansluit op uw eigen, unieke navolgingsvereisten.

Vandaag beschikbaar

GlobalSign

GlobalSign, een toonaangevende certificeringsinstantie die wereldwijd opereert en een van de eerste leden is van de Adobe- en Microsoft-hoofdvertrouwensprogramma's, biedt een zeer schaalbare, cloudgebaseerde Digital Signing Service (DSS) die volledig compatibele, openbaar vertrouwde digitale handtekeningen biedt zonder hardwarevereisten.

Ontvang een digitale ID

InfoCert

InfoCert is de grootste certificaatautoriteit in Europa en een toonaangevende provider van vertrouwensservices, en helpt organisaties bij hun digitale communicatie met klanten/burgers die moet voldoen aan de eIDAS-verordening op het hoogste vertrouwensniveau.

Ontvang een digitale ID

Trans Sped

Trans Sped is een Roemeense Trust Service Provider en Life Sciences-marktleider die certificaten afgeeft aan de Europese en Amerikaanse markten. Trans Sped is sinds 2008 een pionier op het gebied van cloudcertificaten en biedt oplossingen die de CSC- en eIDAS-standaarden naleven en gecertificeerd zijn voorSAFE BioPharmaBridge en de U.S. Federal PKI Bridge.

Ontvang een digitale ID

BankID

BankID is de toonaangevende elektronische identificatie in Zweden, met meer dan 7,5 miljoen actieve gebruikers. Adobe Sign-klanten kunnen eenvoudig geavanceerde elektronische handtekeningen van Zweedse burgers verkrijgen die juridisch bindend zijn, met behulp van de BankID-identiteit die door hun bank is uitgegeven.

Ontvang een digitale ID

NemID-Logo_350x77

NemID is een veelgebruikte, veilige aanmelding op internet, of u nu bezig bent met online bankieren, informatie van de overheid bekijkt of contact hebt met een van de vele bedrijven die NemID gebruiken.

Ontvang een digitale ID

Intesi Group

Intesi Group is een Italiaanse vertrouwensservice en technologieprovider die digitale ID's voor klanten, bedrijven en andere providers van vertrouwensservices biedt die voldoen aan de CSC- en eIDAS-standaarden. Sinds 2009 hebben meer dan 10 miljoen gebruikers handtekeningen gebruikt met deze cloudservice.

Ontvang een digitale ID

SimplySign

SimplySign van Asseco, een oplossing uit Polen voor mobiele en desktopapparaten, leeft de CSC- en eIDAS-standaarden na en is verkrijgbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Ontvang een digitale ID

Universign-Logo_278x120

Universign is een Franse gekwalificeerde provider van vertrouwensservices en biedt meerdere vertrouwensservices voor organisaties, waaronder CSC eIDAS-volgzame, op certificaten gebaseerde digitale ID's voor particulieren in Europa.

Ontvang een digitale ID

BankID

BankID is de meest veelzijdige elektronische identificatieoplossing in Noorwegen, met meer dan 3,9 miljoen actieve gebruikers. Of u nu een koopcontract tekent, een bod uitbrengt voor een huis of documenten ondertekent, met BankID kunt u altijd verifiëren wie u bent met een beveiligingstoken of BankID voor mobiel.

Ontvang een digitale ID

Seiko

Seiko Solutions is een Japans bedrijf met een bewezen staat van dienst in externe, cloudgebaseerde handtekeningoplossingen en gecertificeerde tijdstempels. Seiko-vertrouwensservices worden gebruikt door bedrijven in financiële services, distributieservices en andere soorten bedrijven.

Ontvang een digitale ID

Binnenkort beschikbaar

Certinomis

Certinomis is een dochteronderneming van het Franse DOCAPOST (La Poste Group) en een toonaangevende, gekwalificeerde serviceprovider die is gespecialiseerd in elektronische identiteits- en tijdstempelservices. De provider biedt de hoogste ondersteuning voor eIDAS-naleving en CSC-volgzame oplossingen.

FA---Finance-Finland_350x120

Finnish Trust Network is een combinatie van identiteitsdiensten die voorheen bekend stond als TUPAS en Mobilivarmenne.

Met toegang tot Finnish Trust Network van Nets kunt u elke persoon online verifiëren, veilige transacties uitvoeren, goede klantrelaties opbouwen en onderhouden, en wettelijk bindende overeenkomsten aangaan en ondertekenen met de gehele Finse bevolking.

D-TRUST

D-TRUST is een toonaangevende Duitse provider van vertrouwensservices die ondersteuning voor de CSC-standaard voorbereidt door middel van de externe handtekeningservice, sign-me. De provider biedt ondersteuning voor zowel geavanceerde als gekwalificeerde niveaus in eIDAS.

Worldline-Logo_350x62

Worldline, een bedrijf van Atos, levert eIDAS-gecertificeerde vertrouwensservices voor digitale identiteit, digitale handtekening en digitale opslag. Worldline is de Europese leider in cloudgebaseerde betalings- en transactieservices met de nadruk op financiën, de publieke sector, handelaars, telco's en nutsbedrijven.

Opmerking: De online services van Adobe zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van 13 jaar en ouder. Hiervoor dient u akkoord te gaan met aanvullende voorwaarden en het privacybeleid van Adobe. De toepassingen en onlineservices zijn niet beschikbaar in alle landen of talen, vereisen mogelijk gebruikersregistratie en kunnen zonder kennisgeving geheel of gedeeltelijk worden gewijzigd of stopgezet. Mogelijk zijn aanvullende tarieven of abonnementskosten van toepassing.