Handboek Annuleren

Tips voor succesvolle bijdragen

1. Handboek voor Stock-bijdragers
  2. Waarom bijdragen aan Adobe Stock?
    1. Voordelen voor bijdragers
    2. Waar we naar op zoek zijn
    3. Tips voor succesvolle bijdragen
  3. Je account maken en beheren
    1. Een account maken
    2. De pagina met je bijdragersprofiel beheren
    3. Navigeren in je account
    4. Hulp nodig?
  4. Juridische richtlijnen
    1. Richtlijnen voor accounts en inzendingen
    2. Juridische terminologie en auteursrecht
    3. Afstandsverklaring van het portretrecht en bescherming
    4. Vereisten voor afstandsverklaringen van het eigendomsrecht
    5. Bekende beperkingen voor afbeeldingen
    6. Gebruik van je content
    7. Vermoedelijk misbruik van je intellectuele eigendom melden
  5. Vereisten voor content
    1. Vereisten voor foto's en illustraties
    2. Vereisten voor vectoren
    3. Vereisten voor video's
    4. Vereisten voor generatieve AI
    5. Vereisten voor PNG-bestanden met transparantie
    6. Vereisten voor illustratieve redactionele inhoud
    7. Vereisten voor sjablonen voor motion graphics
    8. Vereisten voor ontwerpsjablonen
    9. Premium- en 3D-verzamelingen
    10. Richtlijnen voor diverse en inclusieve content
  6. Je content voorbereiden en uploaden
    1. Tips voor foto's
    2. Tips voor vectoren
    3. Tips voor video's
    4. Je content uploaden
    5. Een afstandsverklaring van het portret- of eigendomsrecht uploaden
  7. Een effectieve beschrijving van je content geven
    1. Titels en trefwoorden
    2. De juiste categorie kiezen
    3. Bestanden bewerken en verwijderen
    4. Organiseren met CSV-bestanden
  8. Beoordelingsproces
    1. Het beoordelingsproces
    2. Redenen voor weigering van content
    3. Problemen met kwaliteit en technische problemen
    4. Vergelijkbare content versus spam
  9. Betaling en belasting
    1. Betaald krijgen
    2. Informatie over royalty's voor bijdragers
    3. Veelgestelde vragen over belasting voor bijdragers

Lees wat ervoor nodig is om een goede Adobe Stock-bijdrager te zijn.

Je hoeft geen professional of kunstenaar te zijn of geavanceerde apparatuur te bezitten om een Adobe Stock-bijdrager te worden. Ook hoef je geen Creative Cloud-lid te zijn. De enige vereisten als je wilt bijdragen aan Adobe Stock zijn:

• Je moet ten minste 18 jaar oud zijn.
  • Je moet je aanmelden met je Adobe ID of er een maken.

Aanbevolen procedures voor het bijdragen van stockassets

Hier volgt een overzicht van tips die je succes garanderen:

• Richt je op kwaliteit: Zorg dat je je werk goed onder de knie hebt en besteed veel aandacht aan vakmanschap.
  • Houd je aan de vereisten voor inhoud: Lees meer over de soorten Adobe Stock-inhoud en de vereisten.
  • Observeer: Wees altijd op zoek naar interessante momenten en thema's.
  • Indexeer zorgvuldig: Beschrijf je inhoud accuraat met aandacht voor titel en trefwoorden. Zie Zorgen dat je inhoud gemakkelijk kan worden gevonden met de juiste trefwoorden voor meer informatie.
  • Wees vasthoudend: Leer van trends en ervaring en blijf betere inhoud inzenden, zelfs, of vooral, als je werk in eerste instantie wordt geweigerd.
  • Bescherm jezelf: Begrijp wat de wetten voor intellectuele eigendom inhouden en leef ze na. Vraag toestemming voor alle inhoud die herkenbare personen of eigendommen bevat in de vorm van een afstandsverklaring van het portret- of eigendomsrecht. Zie het gedeelte Juridische richtlijnen voor meer informatie.
  • Spam niet: Selecteer alleen de beste inhoud en zorg ervoor dat elke inzending iets anders te bieden heeft. Verzend niet meerdere exemplaren van hetzelfde bestand waarop verschillende nabewerkingseffecten zijn toegepast. Klanten passen hun eigen creatieve effecten toe in overeenstemming met hun projecten. Veel bestanden met dezelfde of vergelijkbare inhoud uploaden kan door ons beheerteam als spam worden beschouwd en kan ertoe leiden dat je account wordt geblokkeerd of permanent wordt gesloten.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?