Beperkingen met Canon Dual Pixel Raw-bestanden in Camera Raw en Lightroom

Adobe Camera Raw en Adobe Photoshop Lightroom bieden ondersteuning voor alle Canon 5D Mark IV CR2-bestanden. Houd er rekening mee dat Digital Photo Professional-software van Canon vereist is voor gebruikers die willen profiteren van de nieuwe Dual Pixel Raw-aanpassingen van Canon.

Dual Pixel Raw-bestanden van Canon bewerken voordat ze worden geopend in Adobe Camera Raw of Lightroom

1. Open het Dual Pixel Raw CR2-bestand in Canon Digital Photo Professional.

2. Pas de afbeelding aan met de Dual Pixel Raw Optimizer.

3. Pas de witbalans aan.

4. Maak een TIFF-bestand met uw aanpassingen.

5. U kunt het resulterende TIFF-bestand nu importeren of openen in Adobe Camera Raw of Lightroom.

Opmerking:

Als u in Lightroom 6.7 Canon CR2-bestanden wilt gebruiken die zijn gegenereerd met Dual Pixel Raw, moet de optie Oorspronkelijk Raw-bestand insluiten geselecteerd worden bij het converteren naar DNG. Daarom is het converteren van Canon Dual Pixel Raw-bestanden naar DNG bij import in Lightroom 6.7 uitgeschakeld. Deze beperking geldt niet voor Lightroom 6.8 of hoger.

Lightroom 6.7 biedt ondersteuning voor de conversie van Canon DPR-bestanden naar DNG wanneer u de compressieoptie met gegevensverlies gebruikt. De oorspronkelijke afbeeldingsgegevens worden in dit geval niet behouden.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online