Acrobat Opprett PDF-utvidelsen brukes til å konvertere nettsider til PDF. Aktivering av utvidelsen legger til Acrobat Opprett PDF-verktøylinjen og alternativene på hurtigmenyen for å konvertere nettsider eller koblinger til PDF.

Slik aktiverer du Acrobat Opprett PDF-utvidelsen i Chrome:

1. Start Google Chrome. Klikk Chrome-menyikonet øverst til høyre på Chrome-verktøylinjen.

Klikk Chrome-menyikonet
  2. Hvis alternativet Ny utvidelse lagt til (Adobe Acrobat) vises på rullegardinmenyen, fortsetter du med dette trinnet. Hvis ikke, gå til neste trinn.

Alternativet Ny utvidelse lagt til

Klikk alternativet på rullegardinmenyen, og klikk deretter Aktiver utvidelse i meldingen om at utvidelse er lagt til. Gå til trinn 5.

Meldingen om at utvidelse er lagt til
  3. Klikk Chrome-menyikonet øverst til høyre på Chrome-verktøylinjen , og velg deretter Flere verktøy > Utvidelser.

Du kan også skrive inn chrome://extensions/ i Chrome-adressefeltet og trykke Enter.

4. Du aktiverer utvidelsen Adobe Acrobat – Opprett PDF ved å merke av for avmerkingsboksen for Aktivér.

Adobe Acrobat - Opprett PDF-utvidelse

Opprett PDF-utvidelsen vises øverst til høyre på Chrome-verktøylinjen. I utgangspunktet er den nedtonet, som vist i skjermbildet nedenfor.

Utvidelse nedtonet
  5. Åpne en nettside i en ny fane i Chrome, eller oppdater en eventuelle eksisterende fane der det er lastet inn en nettside. Utvidelsen aktiveres når nettsiden er fullstendig lastet ned.

Den er nå klar til å konvertere nettsider til PDF-filer. Klikk dette ikonet for å vise alternativene (vist i skjermbildet nedenfor).

Opprett PDF-alternativer