Avslutning av tjenesten Adobe Muse

Ettersom Adobe fortsetter å fokusere på å utvikle produkter og løsninger som gir kundene våre bedre verdi for pengene, annonserer vi nå at vi fra 26. mars 2020 vil avslutte utvikling av nye funksjoner for Adobe Muse CC.

Vi takker våre brukere og ønsker å hjelpe dem så de får en problemfri overgang til andre Adobe-tilbud som kan løse deres spesifikke behov:

• Hvis du utvikler komplekse nettsteder og programmer, kan du nå bruke Adobe XD. Selv om XD ikke genererer webklar kode på samme måte som Adobe Muse, er XD en alt-i-ett-løsning som gjør at brukere kan utvikle, lage prototyper og samarbeide med interessenter og utviklere for å realisere nettstedene sine. Du finner mer informasjon i Adobe XD.
  • Hvis du utvikler et nettsted for å vise frem dine kreative arbeider, kan du bruke Adobe Portfolio for å lage flotte porteføljesider som også kan kobles til Behance-plattformen. Du finner mer informasjon i Adobe Portfolio.
  • Hvis du utvikler nettsteder med kun én side, for eksempel bildefortellinger, nyhetsbrev eller målsider, kan du bruke Adobe Spark Page for å lage flotte, responsive nettsider med ditt eget unike merke. Du finner mer informasjon i Adobe Spark.

Vanlige spørsmål

Abonnentene på Creative Cloud Alle apper vil kunne bruke Muse etter avslutningen (26. mars 2020). Hvis du har en lisens for en enkeltapp, må du gå til Creative Cloud Alle apper-abonnementet for å fortsette å bruke Muse.

Ja, avslutningen av tjenesten Adobe Muse berører alle brukerne.

Adobe Muse-teamet vil slutte å utvikle funksjoner 26. mars 2018. Teknisk støtte for Muse ble avsluttet 26. mars 2020.

Ja, hvis du har et aktuelt abonnement hos Creative Cloud alle apper, bør du kunne finne Muse i delen Eldre apper. For å få tilgang til Eldre apper-delen, gå til Innstillinger i Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, velg Apper, og aktiver Vis eldre apper.

Nei, du kan fortsatt åpne Adobe Muse-programmet på datamaskinen din. Du kan fortsette å redigere eksisterende nettsteder eller opprette nye nettsteder med programmet. Det er imidlertid mulig at nettstandarder og nettlesere vil fortsette å endres når Adobe har avsluttet støtte for programmet. Etter 26. mars 2020 vil ikke Adobe lenger levere kompatibilitetsoppdateringer for Mac og Windows, eller løse eventuelle feil som kan oppstå ved publisering av Adobe Muse-nettsteder på nettet.

Adobe Muse Widget Directory vil fortsette å oppdateres med gjeldende widgettilgjengelighet.

Det offentlige Adobe Muse-forumet vil holdes åpent for hjelp fra bruker til bruker.

Nettsteder som er utviklet med Adobe Muse, vil fortsette å være live på Internett hvis nettstedene drives fra en tredjeparts vertsplattform, for eksempel GoDaddy eller Bluehost. Nettsteder som drives fra Business Catalyst, må publiseres til en annen vertsplattform for å kunne fortsette etter 26. mars 2021, når Business Catalyst ikke lenger kan brukes som vertsplattform. Fra 31. juli vil 2020-nettsteder publisert med Adobe Muse kan ikke  lenger redigeres ved å bruke redigeringsløsningen Adobe In-Browser. Du finner mer informasjon på siden Business Catalyst-erklæring.

Dette avhenger av den enkelte widgetleverandøren. Hvis du har betalt for en årlig abonnementsplan hos dem, bør du kontakte dem for å se hvilke støtteplaner de planlegger å tilby i fremtiden.

Dessverre ikke. Alle widgeter som er utviklet for bruk med Adobe Muse, er bare kompatible med Adobe Muse.