Ettersom Adobe fortsetter å fokusere på å utvikle produkter og løsninger som gir kundene våre bedre verdi for pengene, annonserer vi nå at vi vil avslutte utvikling av nye funksjoner for Adobe Muse CC.

Den 26. mars 2018 utgir vi den siste funksjonen for forbedring av Adobe Muse. Vi fortsetter å tilby teknisk støtte for alle aktive Creative Cloud-kunder frem til 26. mars 2020.

Hos Adobe er vi engasjert i å levere enestående programvare og førsteklasses tjenester til kundene våre. Det er i vår natur å innovere og prøve nye ting, og det var slik vi begynte å utvikle Adobe Muse for åtte år siden. Selv om vi har vært sterkt engasjert i Adobe Muse-visjonen, har vi observert trender innen utvikling av nettsteder, som har fått oss til å endre strategien vår:

• Utviklere som er aktivt engasjert i å utvikle komplekse nettsteder og programmer, investerer i UX-design og prototypeferdigheter, samtidig som de samarbeider med utviklingsteam for å realisere designene sine.
  • For enklere nettsteder har vi observert fremveksten av DIY-nettstedsutviklere (gjør-det-selv) som bruker tilpassbare maler til å raskt lage responsive nettsteder som enkelt kan endres av utvikleren eller en klient.

Vi takker våre brukere og ønsker å hjelpe dem så de får en problemfri overgang til andre Adobe-tilbud som kan løse deres spesifikke behov:

• Hvis du utvikler komplekse nettsteder og programmer, kan du nå bruke Adobe XD. Selv om XD ikke genererer webklar kode på samme måte som Adobe Muse, er XD en alt-i-ett-løsning som gjør at brukere kan utvikle, lage prototyper og samarbeide med interessenter og utviklere for å realisere nettstedene sine. Du finner mer informasjon i Adobe XD.
  • Hvis du utvikler et nettsted for å vise frem dine kreative arbeider, kan du bruke Adobe Portfolio for å lage flotte porteføljesider som også kan kobles til Behance-plattformen. Du finner mer informasjon i Adobe Portfolio.
  • Hvis du utvikler nettsteder med kun én side, for eksempel bildefortellinger, nyhetsbrev eller målsider, kan du bruke Adobe Spark Page for å lage flotte, responsive nettsider med ditt eget unike merke. Du finner mer informasjon i Adobe Spark.

Vanlige spørsmål

Vil tjenesteavslutningen berøre alle brukerne?

Ja, avslutningen av tjenesten Adobe Muse berører alle brukerne.

Når trer dette i kraft?

Adobe Muse-teamet vil slutte å utvikle funksjoner 26. mars 2018. Teknisk støtte er imidlertid tilgjengelig for alle aktive Creative Cloud-kunder frem til 26. mars 2020.

Kan brukere av Adobe Muse fortsette å bruke programvaren og også laste det ned igjen?

Ja, de lisensierte brukerne av Adobe Muse kan fortsette å bruke programvaren. Du kan også laste ned den lisensierte versjonen av Adobe Muse fra Komme i gang med Adobe Muse.

Jeg vet at dere ikke lenger utvikler Adobe Muse, men slutter programmet å fungere 26. mars 2020 når støtten avsluttes?

Nei, du kan fortsatt åpne Adobe Muse-programmet på datamaskinen din. Du kan fortsette å redigere eksisterende eller opprette nye nettsteder med programmet. Det er imidlertid mulig at nettstandarder og nettlesere vil fortsette å endres når Adobe har avsluttet støtte for programmet. Etter 26. mars 2020 vil ikke Adobe lenger levere kompatibilitetsoppdateringer for Mac og Windows, eller løse eventuelle feil som kan oppstå ved publisering av Adobe Muse-nettsteder på nettet.

Hvilke hjelpe- og støtteressurser kan jeg stole på fremover?

Adobe Muse Microsite vil fortsatt være tilgjengelig for brukere til støtten avsluttes 26. mars 2020. Selv om det ikke blir lagt til nytt innhold i hendelsene, opplæringene eller dagssidene, oppdateres widgetkatalogen for Adobe Muse fortsatt med gjeldende widgettilgjengelighet innenfor denne tidsrammen.

Hvis du trenger teknisk hjelp, kan du kontakte Adobe Muse-teamet frem til datoen for avvikling av støtte via Kundestøtte, det offentlige forumet for Adobe Muse og sosiale mediekanaler som Facebook og Twitter.

Hva skjer med nettsteder jeg har utviklet i Adobe Muse? Vil nettstedene forsvinne?

Nettsteder som er utviklet med Adobe Muse, vil fortsette å være live på Internett hvis nettstedene drives fra en tredjeparts vertsplattform, for eksempel GoDaddy eller Bluehost. Nettsteder som drives fra Business Catalyst, må publiseres til en annen vertsplattform for å kunne fortsette etter 26. mars 2021, når Business Catalyst ikke lenger kan brukes som vertsplattform. Du finner mer informasjon på siden Business Catalyst-erklæring.

Jeg har lisensiert eller lastet ned Muse-widgeter fra en av widgetpartnerene. Vil widgetene mine fortsatt fungere etter at Adobe avslutter støtten for Adobe Muse?

Dette avhenger av den enkelte widgetleverandøren. Hvis du har betalt for en årlig abonnementsplan hos dem, bør du kontakte dem for å se hvilke støtteplaner de planlegger å tilby i fremtiden.

Vil widgetene jeg har kjøpt fra en av Adobes widgetpartnere, fungere med Behance Portfolio eller Adobe Dreamweaver?

Dessverre ikke. Alle widgeter som er utviklet for bruk med Adobe Muse, er bare kompatible med Adobe Muse.