Brukerveiledning Avbryt

Komme i gang med Photoshop Express på iOS

Lær hvordan du bruker Adobe Photoshop Express på iOS-enheter.

Adobe Photoshop Express er en kostnadsfri mobilapp du kan bruke til å redigere bilder på en rask og enkel måte og opprette montasjer. Bruk øyeblikkelige filtre som kalles Utseender, velg fra en rekke justerings- og korrigeringsalternativer for å retusjere bildene dine, og del dem umiddelbart på sosiale medier.

Komme i gang

Adobe Photoshop Express er tilgjengelig for iOS i App Store. Last ned og installer appen ved å klikke på merket nedenfor:

Nedlastingskobling for iOS-enheter
Nedlastingskobling for iOS-enheter

Kom i gang med Discover

Photoshop Express Discover er en perfekt plattform for å utforske, engasjere og utveksle kreativitet. Finn populære bilder, temaer, klistremerker og mye mer mens du holder deg oppdatert i et kreativt fellesskap.

Adobe Photoshop Express dyplenke

Prøv det nå
Remiks, Spill av, Kopier redigeringer med Photoshop Express

Vise og velge bilder

Start appen og velg bildet du vil jobbe med. Den første skjermen viser bilder fra enhetens minne.

Du kan også ta et bilde ved hjelp av appen og redigere det med en gang. Bare velg Ta opp fra startskjermen.

Bilderedigering

Få bildene dine til å se fantastiske ut med en rekke justeringer og korreksjoner. Når du vil redigere bilder, velger du Rediger fra startskjermen.

Temaer

Photoshop Express har mange temaer som du kan bruke på bildene dine. Du kan velge fra et bredt spekter av temaer og tilpasse teksten.

Temaer
Et bilde med et Portrett-tema

1. Velg bildet du vil redigere i arbeidsflyten Redigere.

2. Velg et av temaene fra Temaer og bruk det på bildet ditt.

3. Bruk glidebryteren til å finjustere forhåndsinnstillingene du har valgt.

4. Velg Lagre  .

Merk:

Du kan også opprette og lagre dine egne tilpassede temaer. Trykk på Legg til i paneletMine temaer, skriv inn et navn og velg Lagre tema.

Bruke utseender

I Photoshop Express kan du bruke øyeblikkelige filtre som kalles Utseender. Du kan velge fra en rekke iøynefallende effekter og justere intensiteten. Velg ønsket effekt og juster intensiteten ved hjelp av glidebryteren.

1. Velg bildet du vil redigere i arbeidsflyten Redigere.

2. Velg et av utseendene fra Utseender og bruk det på bildet ditt.

3. Bruk glidebryteren til å finjustere forhåndsinnstillingene du har valgt.

4. Velg Lagre  .

LC-baserte utseender

Merk:

Du kan også opprette og lagre dine egne tilpassede utseender. Trykk på Legg til i panelet Mine utseender, skriv inn et navn og velg Lagre utseende.

Foreta justeringer

Du kan bruke følgende justeringsalternativer for å forbedre bildet ditt:

Eksponering Mengden lys da bildet ble tatt. Du kan justere glidebryteren for å få bildet ditt til å se mørkere eller lysere ut.

Kontrast Forskjellen mellom de mørke og lyse områdene i bildet ditt. En høy verdi på glidebryteren kan fremheve bildet ditt ved å øke forskjellen i lys og mørke.

Høylys De lyseste delene i et bilde. Du kan justere glidebryteren for å kontrollere detaljene i høylys. En
lavere verdi på glidebryteren gir flere detaljer i høylys.

Skygger Den mørkeste delen i et bilde. Du kan justere glidebryteren for å kontrollere detaljene i skygger. En
høyere verdi gir flere detaljer i skyggene.

Hvitt Med denne funksjonen kan du styre de lyseste områdene i et bilde. Den har et bredere spekter av toneverdier enn Høylys Juster glidebryterverdien for å endre den generelle lysstyrken i bildet sammen med de hvite områdene.

Svart Styrer de mørkeste områdene i et bilde og har et bredere spekter av toneverdier og effekter enn Skygger.

Temperatur Gir bildet et varmt (solfylt) eller et kjølig (vinter) utseende.

Nyanse Legger til et grønt og magentaskjær i bildene dine.

Glød Forbedrer farger med lavere metning, men har mindre effekt for farger med høyere metning. Juster glidebryteren for å forsterke fargene i bildet uten at det ser for glorete ut.

Metning Juster glidebryteren for å mette alle fargene i bildet og forbedre dem.

Klarhet Juster glidebryteren for å tilføre dybde i et bilde ved å øke lokal kontrast. Dette kan fremheve detaljer og teksturer i bildet.

Fjernuklarhet Fjerner atmosfæriske uklarheter fra bilder. Juster glidebryteren for å fjerne eller fremheve tåke og uklarheter i bildet ditt.

Gjør skarpere Fremhever kontrasten mellom spesifikke piksler. Juster glidebryteren for å gjøre bildet lysere.

Reduser lystetthetsstøy Lystetthetsstøy forstyrrer lysstyrken til fargede piksler. Juster glidebryteren for å fjerne denne typen støy.

Reduser fargestøy Fargestøy oppstår når flerfargede piksler vises som ensfarget. Juster glidebryteren for å fjerne denne typen støy.

Finn ut mer om hvordan du raskt gir bildet et helt nytt utseende.

Bruke effekten Uskarphet på bilder

I Photoshop Express finner du Uskarphet i panelet Justeringer. Du kan velge mellom to alternativer for Uskarphet:

• Sirkulær uskarphet Bruker effekten Uskarphet på bestemte områder i et bilde.
  • Full uskarphet Bruker effekten Uskarphet på hele bildet.
  1. Flytt den sirkulære masken til ønsket område. Juster sirklene for å bruke Ingen uskarphet, Uttoning eller Uskarphet på ønskede områder i bildet.

2. Bruk glidebryteren til å justere intensiteten til Uskarphet. Du kan også bruke bryteren til å endre de uskarpe områdene i bildet.

Du kan også bruke bryteren til å endre de uskarpe områdene i bildet.

Uskarphet med glidebryteren av i Sirkulær uskarphet

Uskarphet med glidebryteren på i Sirkulær uskarphet

1. Velg Fullstendig.

2. Bruk glidebryteren til å justere intensiteten til Uskarphet.

Full uskarphet brukt på et bilde

Beskjære

Klikk på  for å beskjære, rette ut, rotere og vende bildene. Du kan også transformere og fikse perspektivet ved å bruke dette alternativet.

1. Velg beskjæringsverktøyet.

2. Trykk på Sideforhold.

3. Velg ønsket forhåndsinnstilling for sideforhold.

Sideforhold
    Et bilde med sideforhold for sosiale medier

4. Velg Lagre  .

Med Photoshop Express kan du rotere et bilde ved å dreie det til venstre eller høyre eller vende det vertikalt eller horisontalt.

1. Velg beskjæringsverktøyet.

2. Velg Roter.

3. Drei hele bildet til høyre eller venstre eller snu det horisontalt eller vertikalt.

Et bilde med ulike rotasjonsalternativer, som å rette ut, rotere til venstre, rotere til høyre, snu horisontalt og snu vertikalt.
    Et bilde med ulike alternativer for rotering

4.  Bruk den glidende skalaen til å rotere bildet.

5. Velg Lagre  .

Photoshop Express har fire alternativer for å korrigere perspektiv – Full lyd, Balansert lyd , Loddrett skrått og Vannrett skrått.

1. Velg beskjæringsverktøyet.

2. Trykk på Transformer.

3. Bruk glidebryteren eller Auto-alternativet for å korrigere perspektivet i bildet.

Korriger perspektiv
    Et bilde med perspektivkorrigeringen Loddrett skrått

4. Velg Lagre  .

Legg til tekst

Du kan velge fra en liste over tekstalternativer som kalles Tekststiler for å legge til tekst. Lag memer og plakater ved å legge til tekststiler i bildene og montasjene dine. Du kan justere tekstens ugjennomsiktighet ved å bruke glidebryteren, legge til tekstfarge og raskt panorere, zoome eller rotere samt justere tekstplasseringen.

Alternativt kan du legge til tekst ved å velge Legg til tekst.

Legg til tekst

Korriger øyne

Denne funksjonen er for øyeblikket tilgjengelig kun i Storbritannia og Australia.

Du kan kopiere øyne fra et bilde for å erstatte øyne i et annet bilde. Åpne bildet med øynene du vil redigere, klikk på Erstatt øyne, og trykk deretter på ansiktet. Deretter kan du velge referansebildet du vil kopiere øynene fra.

Du får best resultat ved å velge bilder som er tatt i liknende omgivelser, for eksempel belysning, zoomenivå og vinkler.

Røde øyne er et vanlig problem som oppstår når kameraets blits lyser opp netthinnen til motivet. Du ser det oftere hvis du tar bilder i et mørkt rom, fordi motivets iris er helt utvidet.  Velg  for å korrigere røde øyne og dyreøyne med et klikk.

Med Kjæledyrøyne kan du fjerne den rødlige gløden i øynene som skyldes refleksjon av lys (som følge av svakt omgivelseslys eller bruk av blits). Øynene til dyr lyser hvitt, grønt, rødt eller gult, og det er usikkert om de hyppig brukte verktøyene for fjerning av røde øyne fikserer problemet.

Legge til kantlinjer

Klikk på  for å legge til en kantlinje i bildet.

Fjerne skjønnhetsfeil

Klikk på  for å fjerne flekker, skitt og støv fra bildene dine med én berøring.

Hvis du ikke får ønsket resultat, kan du trykke på nytt for å se forskjellige resultater ved hvert trykk.

Ansikts-retusj

Overføre sminke

Eksperimenter med forskjellige stiler ved å bruke Overføring av sminke, og del et nytt utseende. I Photoshop Express kan du overføre sminke i et bilde med bare ett trykk.

transfer-makeup-before
transfer-makeup-after

Dra glidebryteren for å vise før- og etter-bildet

Slik overfører du sminke:

1. Åpne bildet i Ansiktsretusjering.

2. Trykk på Sminke.

Overføre sminke

3. Velg fra en av de tilgjengelige forhåndsinnstillingene for sminke.

4. Trykk på Finjuster lepper for å justere det endelige resultatet ved behov.

Finjuster lepper

5. Velg Lagre  .

Kombiner bilder

Utskjæringsobjekter

Du kan klippe ut deler av et bilde for å isolere det du trenger. Det kan for eksempel hende at du vil isolere objektet fra bakgrunnen. Slik klipper du ut og velger objekter:

1. Velg Kombiner bilder > velg et bilde.

2. Velg Utskjæring.

3. Photoshop Express registrerer alle objektene i bildet. Velg et bestemt objekt eller flere objekter.

4. Hvis et objekt mangler fra utvalget, trykker du på Legg til og bruker Smartklipp for å velge det manglende objektet.

5. Godta endringene for å klippe ut de valgte objektene.

Montasje

Lag montasjer

I Photoshop Express kan du lage nydelige montasjer som er verdt å dele, med ett trykk. Velg bildene du vil jobbe med, og bruk en av layoutstilene i det nedre panelet på skjermen. Disse layoutene for montasjer er utviklet ved å bruke bildemetadata som geoplassering og tid.

Slik lager du en montasje:

1. På den første skjermen som vises når du starter appen, vvelger du Montasje-fanen.

2. Velg bildene du vil bruke. Du kan kombinere opp til ni bilder i én montasje.

3. Velg Neste.

4. Velg ønsket layoutstil og klikk på  for å redigere.

5. Hvis du vil lagre bildemontasjen i telefonminnet, velger du øverst til høyre på skjermen og deretter Lagre.

Tilgjengelige funksjoner for Montasje:

Endre oppsett Velg oppsettikonet for å velge mellom rutenett, friform og figurer.

Størrelsesforhold Velg ikonet for størrelsesforhold for å angi størrelsesforholdet til montasjen.

Rediger og erstatt bilder Velg redigeringsikonet for å erstatte eller slette et bilde i montasjen. Når du vil bytte bilder, trykker og holder du et bilde for å dra og slippe det i en annen celle. Velg redigeringsikonet for å redigere et bilde.

Bruk effekter Velg Stiloverføring for å raskt bruke ulike stiler på montasjen.

Legg til bakgrunn Trykk på bakgrunnsikonet for å legge til bakgrunnsstiler. Du kan velge mellom flere tilgjengelige mønstre, farger og graderinger.

Legg til tekst Velg tekstikonet for å legge til tekst. Bruk stiler på teksten din ved å velge fra tilgjengelige skriftstiler. Du kan justere teksttettheten ved hjelp av glidebryteren, legge til tekstfarge, raskt panorere, zoome, rotere og endre tekstplasseringen.

Legg til klistremerke Velg klistremerkeikonet for å legge til et klistremerke i montasjen. Du kan panorere, zoome eller rotere klistremerket og plassere det der du vil.

Endre kantlinjer Velg kantlinjeikonet for å bruke kantlinjer og justere indre og ytre kantlinjer. Du kan også bruke farger på kantlinjene.

Legg til animasjon Velg animasjon for å legge til ulike animasjoner i montasjen.

Ta opp

Filtre

Denne funksjonen er for øyeblikket bare tilgjengelig i Storbritannia, Singapore, Sør-Afrika og Canada.

Selfiekameraet i Photoshop Express bruker portrettsegmentering, dybdeanslag, objektivuskarphet og nettbrettkanter. Med disse funksjonene kan du forbedre selfiene og bruke flotte filtre når du er på farten.

Du kan bruke disse filtrene:

• Portrett – Det bruker effekten Dybdefokus for å gjøre bakgrunnen uskarp.
  • Popfarge – Det uthever utvalgte deler i bildet og viser dem i full farge, mens resten av bildet vises i svart-hvitt.
  • Svart-hvitt – Det uthever bakgrunnen i bildet og viser den i full farge, mens resten vises i svart-hvitt.
  • Bevegelse – Filteret Bevegelsesuskarphet skaper en lineær bevegelsesfølelse/effekt.
  • Zoom – Det toner ned bildet mot midten, noe som gjenskaper effekten av å zoome inn og ut i et bilde.

Tatoveringer

Photoshop Express bruker 3D-ansiktsmodellering og materialmalinger for å lage realistiske tatoveringer. Du kan plassere en ønsket tatovering der du vil, ved å zoome og panorere i bildet. Deretter kan du redigere selfien videre i Redigering, eller du kan opprette en montasje med den.

Innstillinger

Endre størrelse på bilder

Alternativene for å endre bildestørrelse skalere bilder ned til den valgte lange kanten, og bevarer bildets gjeldende beskjæringsforhold. Skalering brukes på eksporterte/lagrede og delte bilder.

1. Gå til Innstillinger i appinnstillingene.

2. Trykk på Endre bildestørrelse i kategorien Del innstillinger.

3. Velg et av størrelsesalternativene. Du kan også bruke en egendefinert glidebryter eller andre alternativer.

Endre bildestørrelse

4. Velg Lagre  .

Legge til et vannmerke

Du kan legge til et tilpasset bilde eller tilpasset tekst som et vannmerke i bildet.

1. Logg på Creative Cloud-kontoen hvis du ikke allerede er pålogget.

2.  Velg Appinnstillinger > Innstillinger > Vannmerke.

3. Hvis du vil legge til et bilde, klikker du på Legg til bilde og velger bildet du vil legge til som vannmerke.

4. Hvis du vil legge til tekst, klikker du på Legg til tekst og lagrer teksten du vil legge til som vannmerke.

5. Du kan bruke glidebryteren til å justere vannmerkets ugjennomsiktighet.

Legge til vannmerke

• Sveip bildeforhåndsvisningen som vises på Del-skjermen, for å vise bildet uten vannmerke.
  • Hvis du vil deaktivere eller fjerne et vannmerke fra alle bilder, fjerner du det egendefinerte bildet eller den egendefinerte teksten som brukes som vannmerke, under Appinnstillinger > Innstillinger.

Kontrollere JPEG-kvalitet

Du kan velge en kvalitetsskala som skal brukes på bildet når du eksporterer eller deler det. En verdi på 100 % gir det beste resultatet med økt filstørrelse.Som standard er kvalitetsskalaen satt til 85 %.

Endre bildekvalitet:

1. Velg Appinnstillinger > Innstillinger > JPEG-kvalitet.

2. Endre verdien med glidebryteren Kvalitet.

Glidebryter for kvalitet
    Angi bildekvaliteten i Photoshop Express

Andre forbedrede funksjoner

Automatisk forbedring av bilder

Bruk Automatisk forbedring for å justere eksponering, kontrast, høylys, skygger, hvitbalanse, svartbalanse, temperatur, fargetone, glød og klarhet til automatiske verdier. Hvis du vil bruke Automatisk forbedring, klikker du på  i det øvre panelet.

På iOS kan du stille inn Photoshop Express slik at Automatisk forbedring brukes automatisk hver gang du åpner et bilde. Fjern avmerkingen for Deaktiver Automatisk forbedring i innstillingene.

Du kan stille inn Photoshop Express slik at Automatisk forbedring brukes automatisk hver gang du åpner et bilde. Fjern avmerkingen for Deaktiver Automatisk forbedring i innstillingene.

Korrigere objektivproblemer

Objektivkorrigeringsverktøyet i Photoshop Express løser problemer som forvrengning, kromatisk avvik, vignett og perspektiv. Objektivkorrigeringer avhenger av objektivmodellen. Hvert objektiv har en unik design.

Du kan velge Aktiver objektivkorrigering for å bruke disse objektivkorrigeringene og løse denne typen problemer. Glidebryteren for Aktiver objektivkorrigeringer forblir deaktivert for bilder som ikke har objektivproblemer.

Hvis du vil lære hvordan du korrigerer objektivproblemer, ser du Objektivkorrigering.

Del arbeidet ditt

Du kan raskt dele arbeidet ditt på Instagram, Facebook, Tumblr og Twitter eller med tekstmeldinger. Det gjør du øverst til høyre på skjermen.Klikk på  og velg foretrukket alternativ for å dele.

Alternativ for flere delingsmetoder

Du kan raskt dele arbeid til flere mål samtidig, for eksempel Instagram, Facebook, Tumblr, Twitter og Flicker. Hvis du vil dele arbeid til flere mål samtidig, aktiverer du veksleknappene for de aktuelle målene. Deretter klikker du på Lagre og del øverst til høyre på skjermen. Du kan også trykke på et målnavn hvis du bare vil dele arbeidet på det aktuelle målet.

Lagre uten å slette

Du kan overskrive bilder mens du deler, i stedet for å lage en kopi. Du kan endre dette senere i innstillingene.Velg Appinnstillinger > Innstillinger > Delingsinnstillinger og fjern avmerkingen for Lagre som kopi.

Arbeide med andre Adobe-apper

Koble til Creative Cloud, Lightroom og CC Library fra Photoshop Express. Slik gjør du det:

1. Klikk på  øverst til høyre på skjermen.

2. Velg alternativet du vil koble til, i delen Send til.

3. Logg på med Adobe ID-en eller med Google- eller Facebook-kontoen din og følg instruksjonene på skjermen for å koble til ønsket app.

Bli med i samtalen

Gå til Photoshop Express-fellesskapet for å bli inspirert og få svar på vanlige spørsmål.

Ny bruker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet

Adobe MAX

Kreativitetskonferansen

14.–16. oktober, Miami Beach og på nettet