Leter du etter informasjon som gjelder den nyeste versjonen av Photoshop CC? Se Nedlastbare plugin-moduler og innhold.

Photoshop CS5 på Mac OS gjennomgikk en grunnleggende forandring for å kunne kjøres som et 64-bitersprogram på 64-bitersversjoner av Mac OS. Derfor kan ikke gamle og 32-biters plugin-moduler kjøre, eller det kan hende du får se feilmeldinger eller opplever at programmet krasjer når du bruker slike moduler i 32- eller 64-bitersversjoner av Photoshop. Se under for instruksjoner om hvordan man åpner Photoshop CS5 i 64-biters og 32-biters modi.

Kontroller at tredjeparts plugin-er er kompatible

Som i tidligere versjoner av Photoshop, bør du ikke kopiere gamle tredjepartsmoduler eller moduler fra eldre versjoner av Photoshop, inn i mappen med plugin-moduler for Photoshop CS5. Hvis du har angitt Mappe for ekstra plugin-moduler til en bestemt mappe i innstillingene for plugin-moduler, bør du fjerne avmerkingen for dette alternativet. Alternativt bør du sørge for at modulene i denne mappen er kompatible med Photoshop CS5. Kontakt produsentene av tredjepartsmodulene for å skaffe deg versjoner som er kompatible med enten 32- eller 64-bitersutgaven av Photoshop CS5.

Plugin-moduler som er tilgjengelige via nettnedlasting

Noen plug-ins som var tilgjengelige for tidligere versjoner av Photoshop er ikke lenger tilgjengelige for CS5. Andre er tilgjengelige via nedlasting fra nettet, men er ikke installert som standard. Plugin-moduler som er tilgjengelige via nedlasting på nettet, er pakket sammen.

Du laster ned de valgfrie plugin-modulene fra følgende plasseringer:

For Mac OS: http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4965
For Windows: http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4688

Merk: Du finner installasjonsinstruksjoner i filen ReadmeCS5_Optionalplugin.pdf, som ligger sammen med de nedlastede filene.

Plugin-moduler som støttes i 32- og 64-biters Windows, men kun 32-biters Mac OS

Se under for instruksjoner om hvordan man åpner Photoshop CS5 i 64-biters og 32-biters modi.

Plugin-moduler som ikke lenger støttes i Photoshop CS5

• Filmstrip-format. Eldre versjoner fungerer ikke i Photoshop CS5.
  • Teksturfyll

Plugin-moduler som kun støttes i 32-biters Windows og Mac OS

• Send videoforhåndsvisning til enhet
  • Videoforhåndsvisning

Se under for instruksjoner om hvordan man åpner Photoshop CS5 i 64-biters og 32-biters modi.

Nedlastbare plugin-moduler som støttes i 32- og 64-biters Windows og Mac OS

• Alias
  • ElectricImage
  • SGIRGB
  • Softimage
  • Ubegrenset forhåndsvisningsstørrelse
  • HSBHSL
  • Integrer / Les Digimarc Vannmerke

Nedlastbare plugin-moduler som støttes i 32- og 64-biters Mac OS

• DisableGetInfoComment
  • DisableScratchCompression
  • ForceVMCompression
  • ForceVMBuffering
  • DisableVMBuffering
  • RememberSlowFiles
  • UnlimitedClipboardSize
  • Rull alltid ut over
  • Rull ut over flytende vinduer

Plugin-moduler som er installert i CS5, men var valgfrie i tidligere versjoner

• JPEG2000

Andre endringer

• Verktøyforhåndsinnstillinger er ikke lenger tilbake-kompatible.
  • TWAIN: TWAIN-skanner-plug-in er ikke lenger installert med Photoshop CS5, men er tilgjengelig via nedlasting på nettet. Støttes når Photoshop CS5 kjører i 32-biters Windows eller 32-biters Mac OS. Støttes også som et 64-bitersprogram på 64-biters Mac OS med skannere som støtter 64-biters skannerdrivere. TWAIN-skannermodulen støttes også hvis du kjører Photoshop CS5 som et 32-bitersprogram på 64-biters Windows eller Mac OS.For mer informasjon, se TWAIN-plugin-modul | Photoshop CS4, CS5 (kb405072).
  • Eldre slippverktøy støttes ikke i 64-biters Mac 10.5. Du trenger Rosetta for å kunne kjøre slippverktøy.

Hvordan kjøre Photoshop CS5 i 32-biters og 64-biters modi

Kjøre Photoshop CS5 på Mac OS som et 32-bitersprogram:

1. Velg Adobe CS5-programfilen, som er installert som standard i Program/Adobe Photoshop CS5-mappen.
  2. Velg Fil > Få Info, og velg Åpne i 32-biters modus.

Finn ut hvordan du aktiverer 32-bitersmodus

Fravelg valget om å kjøre Photoshop CS5 i 64-biters modus.

Kjøre Photoshop CS5 på Windows som et 32-bitersprogram:

1. Lukk Photoshop CS5.
  2. Naviger til Programfiler (x86) > Adobe > Adobe Photoshop CS5-mappen...
  3. Dobbelklikk Adobe Photoshop CS5.exe-filen.

Kjøre Photoshop CS5 på Windows som et 64-bitersprogram (hvis Windows-versjonen og maskinvaren støtter 64 biter):

1. Lukk Photoshop CS5.
  2. Naviger til Programfiler > Adobe > Adobe Photoshop CS5-mappen.
  3. Dobbeltklikk på Adobe Photoshop CS5.exe-filen.