TWAIN er et grensesnitt som brukes til å importere fra bildeenheter, som skannere.  Hvis du vil vite mer om TWAIN, kan du se nettstedet til TWAIN-arbeidsgruppen på www.twain.org. Plugin-modulen kobler til TWAIN-kompatible enheter som er installert på datamaskinen.

Merk:

Plugin-modulene for TWAIN på denne siden er IKKE kompatible med Photoshop CC 2015.5 og nyere på Mac OS.

Alternativer til å bruke TWAIN

Grunnet begrensninger med TWAIN i Photoshop, anbefaler vi sterkt følgende alternativer for å skanne bildene dine:

Bruk den frittstående skanneprogramvaren som fulgte med skanneren din

De fleste skannere har et frittstående skanneprogram som kan brukes til å skanne og lagre bilder.

Ved å bruke frittstående skannerprogramvare vil man unngå problemer knyttet til TWAIN. Ved å bruke et eget program til skanning kan du retusjere og redigere bilder i Photoshop mens du skanner i bakgrunnen – noe om kan være mer effektivt.

Hvis du bruker et frittstående skanneprogram bør du lagre de skannede bildene som TIFF-filer før du åpner dem i Photoshop.

Instruksjoner: Skann og importer bilder fra et eget skanneprogram

Merk:

Med noen typer skanneprogramvare kan du angi Photoshop som det eksterne redigeringsprogrammet når skanningen av et bilde er fullført. Se i dokumentasjonen som fulgte med skanneren eller kontakt skannerprodusenten for flere opplysninger.

Bruk et innebygd skannegrensesnitt fra OS

Mac OS:

Bruk Apples ImageKit-teknologi i stedet for TWAIN for å skanne direkte til Photoshop. Støtte for ImageKit er innebygdiPhotoshop uten at du trenger enplugin-modul,og gir tilgang til mange skannere.

Instruksjoner: Skann og importer bilder ved å bruke Apples ImageKit-grensesnittet (kun Mac)

Windows:

Bruk WIA-grensesnittet (Windows Image Acquisition) for enheten, hvis tilgjengelig, til å skanne direkte til Photoshop.

Instruksjoner: Skann og importer bilder med et WIA-grensesnitt (Kun Windows)

Merk:

Kontakt skannerprodusenten for mer informasjon om skanning med ImageKit eller WIA.

Kompatibilitet

Photoshop:

Plugin-modulene for TWAIN å¨denne siden er IKKE kompatible med:

• Photoshop CC 2015.5 og nyere på macOS

Plugin-modulene for TWAIN på denne siden er kompatible med:

• Photoshop CC
  • Photoshop CC 2014
  • Photoshop CC 2015

macOS:

I macOS kjører Photoshop kun i 64-biters modus. Svært få skannerprodusenter har laget 64-biters versjoner av skannerdriverne sine, så det er mulig at du ikke kan bruke TWAIN.

Windows:

TWAIN støttes ikke i Photoshop når du kjører i 64-bitersmodus.

Merk:

Fra og med Oktober 2018-versjonen av Photoshop CC (versjon 20.0) støttes ikke 32-biters versjonen av Windows lenger. Bruk tidligere versjoner av Photoshop for støtte med 32-biters drivere og plugin-moduler. Laste ned og installere 32-biters versjonen av Photoshop 2018.

Merk:

Kontakt skannerprodusenten for mer informasjon om kompatibilitet.

Merk:

Bruk kun TWAIN-plugin-modulen lastet ned fra denne siden. Ikke bruk en plugin-modul for TWAIN fra en eldre versjon av Photoshop. (f.eks, CS5 eller eldre)

Laste ned og installere skriverdriveren

Last ned den nyeste skannerdriveren fra skannerprodusentens nettsted og installer den.

Merk:

Kontroller at driveren er kompatibel med operativsystemet på datamaskinen din.

Laste ned og installere en 32-biters versjon av Photoshop 2018

Fra og med Oktober 2018-versjonen av Photoshop CC (versjon 20.0) støttes ikke 32-biters versjonen av Windows lenger. Bruk tidligere versjoner av Photoshop for støtte med 32-biters drivere og plugin-moduler. Laste ned og installere en 32-biters versjon av Photoshop 2018.

Laste ned og installere TWAIN-plugin-modulen

1. Avslutt Photoshop.

2. Laste ned den valgfrie pakken med plugin-moduler:

macOS:

Last ned

Windows:

Last ned

3. Etter at du har lastet ned den valgfrie pakkefilen for plugin-modulen som finnes her over, dobbeltklikker du på den for å pakke den ut. Hvis du får spørsmål om det, pakker du ut alle filene.

4. macOS:

Kopier TWAIN.plugin-filen til mappen Plugin-moduler i Photoshop:

• Programmer\Adobe Photoshop [Photoshop_version]\Plug-ins\

Windows:

Kopier Twain_32.8BA-filen til 32-bitersversjonen av mappen for plugin-moduler i Photoshop:
    • Programfiler (x86)\Adobe\Adobe Photoshop [Photoshop_version]\Plug-ins\

Merk:

Fra og med Oktober 2018-versjonen av Photoshop CC (versjon 20.0) støttes ikke 32-biters versjonen av Windows lenger. Bruk tidligere versjoner av Photoshop for støtte med 32-biters drivere og plugin-moduler. Laste ned og installere 32-biters versjonen av Photoshop 2018.

5. Start Photoshop på nytt.

Få tilgang til skanneren fra Photoshop

1. Åpne Photoshop.
  2. Velg Fil > Importer > [navnet på skanneren].

Merk:

På Windows må du kontrollere at du starter 32-bitersversjonen ved å gå til: Programfiler (x86)\Adobe\Adobe Photoshop [Photoshop_version]\

Feilsøking TWAIN

Når du bruker TWAIN til å importere fra en bildeenhet, kan det hende det oppstår følgende problemer:

• Photoshop eller skannerprogrammet fryser eller lukkes på en uventet måte.
  • Du kan ikke lukke skannervinduet.
  • Det oppstår feil under importeringen.
  • Forhåndsvisningen av det importerte bildet, eller selve det importerte bildet, vises feil på skjermen.

Prøv følgende løsninger:

Oppdater TWAIN-driveren

Last ned den nyeste skannerdriveren fra skannerprodusentens nettsted og installer den. Kontroller at driveren er kompatibel med operativsystemet på datamaskinen din.

Bruke et eget skanneprogram fra en tredjepart

Hvis skannerprodusenten ikke tilbyr oppdaterte drivere som er kompatible med gjeldende operativsystemer, må du kanskje se på skanneløsninger fra tredjeparter. Slike tredjepartsverktøy er spesialiserte skanningsløsninger, og de fungerer bedre for store og viktige skannejobber.

Skannehjelpesystemer fra tredjeparter:

Hvis du bruker et tredjeparts skanneprogram, bør du lagre de skannede bildene som TIFF-filer før du åpner dem i Photoshop.

Mer feilsøking

Eldre versjoner