Finn de tekniske spesifikasjonene for tidligere versjoner av Photoshop CC.

Systemkrav for de nyeste versjonene

Systemkrav for Photoshop CC 19.x

Windows

• Intel® Core 2- eller AMD Athlon® 64-prosessor, 2 GHz eller raskere
  • Microsoft Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8.1 eller Windows 10 (versjon 1607 eller nyere)
    • 19.0- og 19.0.1-utgavene av Photoshop CC støtter Windows 10 1511 og nyere versjoner, men ikke versjon 1507 eller eldre.
    • Photoshop CC-utgaven 19.1 (og nyere) støtter Windows 10 1607 og nyere versjoner, men ikke versjon 1511 eller eldre.
  • 2 GB RAM eller mer (8 GB anbefales)
  • 2,6 GB eller mer ledig harddiskplass for 32-biters installasjon. 3,1 GB eller mer ledig harddiskplass for 64-biters installasjon. Ytterligere ledig harddiskplass som kreves under installasjon (kan ikke installere på et volum som bruker et filsystem som skiller mellom store og små bokstaver)
  • Skjerm med en oppløsning på 1024 x 768 punkter (1280 x 800 anbefales) med 16-biters farger og 512 MB VRAM eller mer, 2 GB anbefales*
  • System som støtter OpenGL 2.0
  • Internett-tilkobling og registrering kreves for programvareaktivering, validering av abonnementer og tilgang til nettbaserte tjenester.**

Merk:

Hurtigdelingsfunksjonen, som ble innført i oktober 2017-utgaven av Photoshop CC, krever Windows 10 Spring Creators-utgaven, versjon 1703 eller nyere.

macOS

• Intel-prosessor med flere kjerner med 64-biters støtte.
  • macOS-versjon 10.13 (High Sierra), macOS-versjon 10.12 (Sierra) eller Mac OS X-versjon 10.11 (El Capitan)
  • 2 GB RAM eller mer (8 GB anbefales)
  • 4 GB eller mer ledig harddiskplass for installasjon. Ytterligere ledig harddiskplass som kreves under installasjon (kan ikke installeres på et volum som bruker et filsystem som skiller mellom små og store bokstaver)
  • Skjerm med en oppløsning på 1024 x 768 punkter (1280 x 800 anbefales) med 16-biters farger og 512 MB VRAM eller mer, 2 GB anbefales*
  • System som støtter OpenGL 2.0
  • Internett-tilkobling og registrering kreves for programvareaktivering, validering av medlemskap og tilgang til nettbaserte tjenester.**

* 3D-funksjoner er deaktivert på 32-biters plattformer og på datamaskiner som har mindre enn 512 MB VRAM. Oljemalingsfilter- og videofunksjoner støttes ikke i 32-biters utgaver av Windows.

**MELDING TIL BRUKERE. Du må ha Internett-tilkobling og Adobe-ID samt godta lisensavtalen for å aktivere og bruke dette produktet. Dette produktet kan integreres med eller gi tilgang til bestemte nettbaserte vertstjenester fra Adobe eller tredjeparter. Adobe-tjenester er bare tilgjengelige for brukere som er 13 år eller eldre, og krever godkjennelse av tilleggsvilkår for bruk og Adobes personvernerklæring på Internett (se http://www.adobe.com/aboutadobe/legal.html). Det kan være at programmer og tjenester ikke er tilgjengelige i alle land eller på alle språk, og de kan endres eller opphøre uten varsel. Tilleggskostnader eller medlemskapsgebyrer kan gjelde.

Språkversjoner

Photoshop CC 19.x er tilgjengelig på følgende språk:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

עברית*

Magyar

Italiano

Nederlands

Norsk

Polski

Português (Brasil)

Suomi

Svenska

Türkçe

Українська

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

* Arabisk og hebraisk støttes i en Midtøsten-versjon med full støtte for språk der teksten går fra høyre til venstre, arabiske/hebraiske funksjoner og et engelsk grensesnitt, samt i en fransk nordafrikansk versjon (Français-versjon*) med full støtte for språk der teksten går fra høyre mot venstre, arabiske/hebraiske funksjoner og et fransk grensesnitt.

Systemkrav for Photoshop CC 18.x

Windows

• Intel® Core 2- eller AMD Athlon® 64-prosessor, 2 GHz eller raskere
  • Microsoft Windows 7 med Service Pack 1, Windows 8.1 eller Windows 10
  • 2 GB RAM eller mer (8 GB anbefales)
  • 2,6 GB eller mer ledig harddiskplass for 32-biters installasjon. 3,1 GB eller mer ledig harddiskplass for 64-biters installasjon. Ytterligere ledig harddiskplass som kreves under installasjon (kan ikke installere på et volum som bruker et filsystem som skiller mellom store og små bokstaver)
  • Skjerm med en oppløsning på 1024 x 768 punkter (1280 x 800 anbefales) med 16-biters farger og 512 MB VRAM eller mer, 2 GB anbefales*
  • System som støtter OpenGL 2.0
  • Internett-tilkobling og registrering kreves for programvareaktivering, validering av abonnementer og tilgang til nettbaserte tjenester.**

macOS

• Intel-prosessor med flere kjerner med 64-biters støtte.
  • macOS versjon 10.13 (High Sierra), 10.12 (Sierra), Mac OS X versjon 10.11 (El Capitan) eller Mac OS X versjon 10.10 (Yosemite)
  • 2 GB RAM eller mer (8 GB anbefales)
  • 4 GB eller mer ledig harddiskplass for installasjon. Ytterligere ledig harddiskplass som kreves under installasjon (kan ikke installeres på et volum som bruker et filsystem som skiller mellom små og store bokstaver)
  • Skjerm med en oppløsning på 1024 x 768 punkter (1280 x 800 anbefales) med 16-biters farger og 512 MB VRAM eller mer, 2 GB anbefales*
  • System som støtter OpenGL 2.0
  • Internett-tilkobling og registrering kreves for programvareaktivering, validering av medlemskap og tilgang til nettbaserte tjenester.**

* 3D-funksjoner er deaktivert på 32-biters plattformer og på datamaskiner som har mindre enn 512 MB VRAM. Videofunksjoner støttes ikke i 32-biters utgaver av Windows.

**MELDING TIL BRUKERE. Du må ha Internett-tilkobling og Adobe-ID samt godta lisensavtalen for å aktivere og bruke dette produktet. Dette produktet kan integreres med eller gi tilgang til bestemte nettbaserte vertstjenester fra Adobe eller tredjeparter. Adobe-tjenester er bare tilgjengelige for brukere som er 13 år eller eldre, og krever godkjennelse av tilleggsvilkår for bruk og Adobes personvernerklæring på Internett (se http://www.adobe.com/aboutadobe/legal.html). Det kan være at programmer og tjenester ikke er tilgjengelige i alle land eller på alle språk, og de kan endres eller opphøre uten varsel. Tilleggskostnader eller medlemskapsgebyrer kan gjelde.

Språkversjoner

Photoshop CC 18.x er tilgjengelig på følgende språk:

Dansk

Deutsch

English

Español

Français

Français*

עברית*

Magyar

Italiano

Nederlands

Norsk

Polski

Português (Brasil)

Suomi

Svenska

Türkçe

Українська

čeština

Русский

عربي*

日本語

简体中文

繁體中文

한국어

* Arabisk og hebraisk støttes i en Midtøsten-versjon med full støtte for språk der teksten går fra høyre til venstre, arabiske/hebraiske funksjoner og et engelsk grensesnitt, samt i en fransk nordafrikansk versjon (Français-versjon*) med full støtte for språk der teksten går fra høyre mot venstre, arabiske/hebraiske funksjoner og et fransk grensesnitt.

Krav til grafikkprosessorer

Funksjoner som krever grafikkprosessor

En kompatibel grafikkprosessor  (også kalt grafikkort, videokort eller GPU) lar deg oppleve bedre ytelse med Photoshop og bruke flere av funksjonene. Visningsproblemer, ytelsesproblemer, feil eller krasj kan også oppstå hvis datamaskinens grafikkprosessor eller driver ikke er kompatibel med Photoshop.

Funksjoner som ikke vil fungere uten en grafikkprosessor

Hvis grafikkprosessoren ikke støttes eller driveren er defekt, fungerer ikke følgende Photoshop-funksjoner:

• 3D
  • Oljemaling
  • Gjengivelse – flamme, bilderamme og tre
  • Scrubby Zoom
  • Fugleperspektiv
  • Flimrepanorering
  • Jevn størrelsesendring av pensler

Funksjoner som krever en grafikkprosessor for akselerasjon

• Artboards
  • Camera Raw (mer informasjon)
  • Bildestørrelse – bevar detaljer
  • Velg fokus
  • Uskarpt-galleri – gjør felt mindre skarpt, gjør iris mindre skarp, vipp, gjør bane mindre skarp, gjør spinn mindre skarp (forbedres med OpenCL).
  • Smart skarphet (støyreduksjon – forbedres med OpenCL)
  • Perspektivfordreining
  • Velg og masker (OpenCL akselerert)

Testede skjermkort

Adobe har testet følgende versjoner av grafikkortserier for bærbare og stasjonære datamaskiner:

• nVidia GeForce: 400, 500, 600, 700 series
  • nVidia GeForce GTX 965M og 980M
  • nVidia Quadro: 2000, 4000 (Windows® og Mac OS), CX, 5000, 6000, K600, K2000, K4000, K5000 (Windows® og Mac OS), M4000, M5000, P2000, P4000, P5000
  • nVidia GRID K1, K2
  • AMD/ATI Radeon: 5000, 6000, 7000, R7, R9 series, 7950 Mac OS
  • AMD/ATI FirePro: 3800, 4800, 5800, 7800, 8800, 9800, 3900, 4900, 5900, 7900, W8100, W9100, D300, D500, D700
  • AMD/ATI FireGL: W5000, W7000, W8000
  • AMD RX 480
  • nVidia GeForce 1080 GTX
  • Intel® HD Graphics: P530, P630, 5000, 515, 520
  • Intel® Iris Pro Graphics: P5200, P6300, P580
  • Intel HD Graphics 515 og 520

Forsiktig!

Det kan hende testede kort ikke oppfyller minstekravet for bruk med alle GPU-funksjoner. I tillegg til grunnleggende funksjoner, krever enkelte Photoshop-funksjoner, spesielt de som bruker API-er som OpenCL, større båndbredde, minne eller dataressurser enn andre Photoshop-funksjoner. Disse kravene kan være utfordrende når kortene plasseres i eldre maskiner, slik som de med lavspente hovedkort eller maskiner som bruker en enkelt DIMM for systemminnet, noe som halverer båndbredden mellom systemminnet og GPU-minnet.

I tillegg utføres relevante tester når Photoshop starter. På datamaskiner som bare akkurat oppfyller kravene kan annen programvare som kjøres vippe balansen, slik at et kort som passerte, svikter. Noen ganger kan OS-oppdateringer, patcher og driveroppdateringer forårsake problemer med kort som tidligere fungerte godt.

Vi anbefaler at du bruker det nyeste systemet og GPU-maskinvaren for å få mest mulig ut av GPU-funksjonene i Photoshop.

Merk:

Kontroller at du har installert de nyeste driverne for din spesifikke grafikkprosessor. Versjoner av grafikkortserier for bærbare og stasjonære datamaskiner har litt forskjellige navn.

Finner du ikke kortet ditt i listen?

Listen ovenfor over grafikkort oppdateres når nylanserte kort er testet. Adobe kan imidlertid ikke teste alle kort innen rimelig tid. Hvis kortene dine ikke er oppført i listen ovenfor, men oppfyller følgende krav, kan du anta at det fungerer med den nyeste versjonen av Photoshop:

• Kortet ble lansert i 2014 eller senere
  • Det har minimum VRAM-størrelse for grafikkprosessoren som kreves for Photoshop (512 MB). Den anbefalte VRAM-størrelsen er imidlertid 2 GB eller mer.

Kortserier som ikke støttes

Følgende kortserier testes ikke lenger og støttes ikke offisielt i Photoshop:

• AMD/ATI 100-, 200-, 3000- og 4000-serien
  • nVidia GeForce 7000-, 8000-, 9000-, 100-, 200­ og 300-serien
  • Eldre Intel® HD Graphics-kort (for eksempel 2000-, 3000- og 4000-serien)

Noe GL-funksjonalitet kan være tilgjengelig for disse kortene, men nyere funksjoner fungerer ikke.

Systemkrav | Adobe Camera Raw

Adobe Camera Raw-pluginmodulen gir deg muligheten til å importere og arbeide med Camera Raw-filer i Photoshop. Du kan også bruke Camera Raw sammen med JPEG- og TIFF-filer.

Datamaskinen må kanskje oppfylle ytterligere systemkrav for å fungere optimalt med Adobe Camera Raw.
Se Adobe Camera Raw | Systemkrav for å få mer informasjon.

Videoadaptere som ikke støttes av macOS

Systemkrav | Eldre versjoner av Photoshop