Hvilke Adobe bakgrunnsprosesser er nødvendige for appene mine?

Alle Adobe bakgrunnsprosesser har en viktig rolle. Finn ut mer om noen vanlige som CCXProcess, Core Sync, CCLibrary og CEPHTML Engine.

Hvorfor trenger jeg Adobe bakgrunnsprosesser?

Adobe bakgrunnsprosesser kjører bak kulissene og utfører flere viktige oppgaver som gjør at Adobe-appene dine kjører sømløst. Det er ikke sikkert du alltid legger merke til dem, men disse kritiske bakgrunnsprosessene gjør jobben sin selv når du ikke jobber i noen av Adobe-appene. Noen av dem er ment å synkronisere skriftene eller bibliotekene dine til skyen, mens noen installerer automatiske oppdateringer for appene.

Tilsvarende samhandler Creative Cloud-skrivebordsappen med andre bakgrunnsprosesser som kjører på enheten din. Disse tjenestene (for eksempel Adobe Desktop Service, CoreSync og CCLibrary) utfører oppgaver som appinstallasjoner, appoppdateringer og synkronisering av ressurser, for å nevne noen.

Vanlige Adobe bakgrunnsprosesser

La oss lære mer om de vanligste Adobe bakgrunnsprosessene.

AAM-oppdateringsvarsler

AAM Updates Notifier er en eldre bakgrunnsprosess som er tilgjengelig for å oppdage patchoppdateringer for de eldre versjonene av Creative Cloud-apper.

Adobe CEF Helper

Creative Cloud-skrivebordsappen har flere individuelle komponenter i brukergrensesnittet, for eksempel App-fanen, Mitt arbeid-delen, og Discover-fanen. Adobe CEF-hjelperen er en prosess som gjengir disse komponentene i Creative Cloud-skrivebordsappen. Vanligvis er det flere prosesser med dette navnet som kjører på bakenden, da vi har delt brukergrensesnittet i de forskjellige seksjonene for å overvåke hver prosess separat. Hvis det er et problem i en komponent, administrerer CEF-hjelperen den enkelte komponenten i Creative Cloud-skrivebordsappen uten å påvirke andre komponenter. CEF-hjelperen er viktig for å kjøre Creative Cloud-skrivebordsappen.

AdobeCRDaemon

Adobe CRDaemon rapporterer tilbake hvis Creative Cloud-skrivebordsappen eller en av bakgrunnsprosessene krasjer på enheten din. Det fanger også krasjer for Creative Cloud-apper.

Adobe Desktop Service

Adobe Desktop Service er kjernen i Creative Cloud-appene og holder dem i gang. Det er ansvarlig for å hente og behandle kritisk informasjon som lisensene du har, tilgjengelige apper i abonnementet ditt og nødvendige oppdateringer.

Adobe Installer, Adobe Update Service (Windows) og «com.adobe.acc.installer.v2» (macOS)

Adobe Installer, Adobe Update Service (Windows) og com.adobe.acc.installer.v2 (macOS) administrerer alle privilegiene som kreves for forskjellige handlinger som å installere appoppdateringer og synkronisere skrifter. Adobe Update Service er en Windows-spesifikk prosess, mens com.adobe.acc.installer.v2 kun er spesifikk for macOS. Disse prosessene sikrer at du ikke blir bedt om systempassordet ditt hver gang du prøver å synkronisere skrifter, eller installere eller oppdatere appene.

AdobeIPCBroker

AdobeIPC Broker er ansvarlig for alle interaksjoner mellom de forskjellige Adobe-appene og prosessene. Det er flere tilfeller hvor Adobe-apper må kommunisere med hverandre eller til å overføre data eller informasjon til hverandre. AdobeIPC Broker er med på å gjøre denne kommunikasjonen mulig.

Adobe varslingsklient (kun Windows)

Adobe Notification Client er bare tilgjengelig for Windows, og er ansvarlig for alle varsler du får i din Creative Cloud-skrivebordsapp. Den administrerer også varslene som Adobes servere sender til skrivebords-appene. Det er viktig for synkronisering, deling og samarbeid av ressurser.

Adobe Genuine Service

Adobe Genuine Service kjører valideringskontroller som identifiserer om bestemte installerte Adobe-programmer er ekte eller ikke. Når ikke-ekte installasjoner oppdages, kan tjenesten informere brukere om at programvaren deres ikke er ekte gjennom et hurtigvindu (popup-melding). Adobe Genuine Software Service, Adobe GC Client Application, Adobe Genuine Software Integrity Service og AdobeGCclient.exe fungerer alle sammen som en del av Adobe Genuine Service.

CCXProcess

CCXProcess hjelper med å trekke og cache data for Adobe Stock-maler og brukergrensesnittet til Creative Cloud-appene og Creative Cloud-skrivebordsappen.

CCLibrary

CCLibrary administrerer Creative Cloud Libraries i Creative Cloud-skrivebordsapp.

CEPHTML-motor

CEPHTML-motoren er en prosess som blir lansert når en Adobe Common Extensibility Platform (CEP) -utvidelse lastes i hvilken som helst Creative Cloud-app. CEP gir deg kraften til å forbedre og utvide Adobe Creative Cloud-apper med standard nettstabel som HTML, CSS og JavaScript.

Core Sync

Core Sync er ansvarlig for synkronisering av data mellom maskinen din og Creative Cloud. Den synkroniserer alle filene i mappen Creative Cloud-filer på maskinen med Adobe-servere. Den administrerer og synkroniserer også skriftene dine og Creative Cloud Libraries i andre Adobe-apper.I tillegg synkroniserer Core Sync skydokumenter som er opprettet i programmer som Adobe XD, Adobe Photoshop og Adobe Illustrator.

CreativeCloud (URIHandler)

CreativeCloud (URI Handler) fungerer som en bro mellom Adobes nettsider, Adobe-apper og Creative Cloud-skrivebordsappen. Den lar Creative Cloud-skrivebordsappen utføre forhåndsdefinerte handlinger som utløses enten av Adobe-apper eller Adobes nettsider. Hvis du for eksempel vil oppdatere en app fra Creative Cloud-nettstedet, tar den deg tilbake til Creative Cloud-skrivebordsappen for å fullføre handlingen.

Creative Cloud

Creative Cloud er ansvarlig for brukergrensesnittet til Creative Cloud-skrivebordsappen.

Creative Cloud-hjelper

Creative Cloud-hjelperen er ansvarlig for pålogging og aktivering av Creative Cloud-apper via Creative Cloud-skrivebordsappen.

LogTransport2

LogTransport2 er en Acrobat bakgrunnsprosess som sender analyser av produktbruksdata tilbake til Adobe slik at de kan brukes til å betjene kundene bedre.

node

Bakgrunnsprosessen node brukes av CCX prosess og CC Library. Den kjører for alle Creative Cloud-apper som bruker node-rammeverket.

«com.adobe.ARMDC.Communicator» og «com.adobe.ARMDC.JobBlessHelper»

Disse to prosessene tilhører en komponent som heter Acrobat Refresh Manager (ARM), som brukes til å oppdatere Acrobat og Reader til den nyeste versjonen.