Adobe Camera Raw og Adobe Photoshop Lightroom tilbyr standard støtte for alle Canon 5D Mark IV CR2-filer. Merk at Canons Digital Photo Professional-programvare kreves for brukeres som vil benytte seg av Canons nye råjusteringer med dobbel piksel.

Forbehandling av Canon-råfiler med dobbel piksel før åpning i Adobe Camera Raw eller Lightroom

1. Åpne CR2-råfilen med dobbel piksel i Canon Digital Photo Professional.

2. Juster bildet med Raw Optimizer med dobbel piksel.

3. Juster hvittbalanseringen.

4. Opprett en TIFF-fil med dine justeringer.

5. Du kan nå importere eller åpne den resulterende TIFF-filen i Adobe Camera Raw eller Lightroom.

Merk:

Når du bruker Lightroom 6.7, krever Canon CR2-filer generert med Raw med dobbel piksel alternativ `Bygg inn original råfil` ved konvertering til DNG. Av den grunn er konvertering til DNG ved import i Lightroom 6.7 deaktivert for Canon-råfiler med dobbel piksel. Denne begrensningen gjelder ikke Lightroom 6.8 eller nyere.

Lightroom 6.7 støtter konvertering av Canon DPR-filer til DNG når du bruker alternativet datakorrumperende kompresjon. Originale bildedata bevares ikke i dette tilfellet.