Aktivera Adobe Acrobat-tillägget för Google Chrome

Adobe Acrobat-tillägget används för att konvertera webbsidor till PDF. Acrobat PDF-verktygsfältet och snabbmenyalternativ för att konvertera webbsidor eller länkar till PDF läggs till när tillägget aktiveras.

Så här aktiverar du Adobe Acrobat-tillägget i Chrome:

1. Starta Google Chrome. Klicka på menyikonen Chrome i det övre högra hörnet av verktygsfältet i Chrome.

Klicka på menyikonen Chrome

2. Om alternativet Ett nytt tillägg har lagts till (Adobe Acrobat) visas i listrutan ska du gå vidare med det här steget. Gå vidare till nästa steg om det inte visas.

Klicka på alternativet i listrutan och klicka sedan på Lägg till tillägg i meddelandet från tillägget. Gå till steg 5.

Meddelande från tillägg

3. Klicka på Chrome-menyikonen i det övre högra hörnet av Chrome-verktygsfältet () och välj sedan Fler verktyg > Tillägg.

Alternativt skriver du chrome://extensions/ i adressfältet i Chrome och trycker på retur.

Gå till Verktyg > Tillägg

4. När du vill aktivera Adobe Acrobat-tillägget klickar du på växlingsknappen.

Adobe Acrobat – Skapa PDF-tillägg

Tillägget Skapa PDF visas i det övre högra hörnet av verktygsfältet i Chrome. Inledningsvis är det nedtonat, så som visas på skärmbilden nedan.

Tillägget är nedtonat

5. Öppna en webbsida på en ny flik i Chrome eller uppdatera en befintlig flik med en inläst webbsida. Tillägget aktiveras när webbsidan har laddats ned helt.

Nu kan du konvertera webbsidor till PDF-filer via tillägget. Klicka på ikonen när du vill se alternativen (visas i skärmbilden nedan).

Alternativ för Skapa PDF