Tillägget Acrobat Skapa PDF används för att konvertera webbsidor till PDF-format. Aktivera det här tillägget om du vill lägga till Acrobat Skapa PDF-verktygsfältet och alternativ för att konvertera webbsidor eller länkar till PDF-format på snabbmenyn för högerklickning.

Så här aktiverar du Acrobat Skapa PDF-tillägget i Chrome:

1. Starta Google Chrome. Klicka på menyikonen Chrome i det övre högra hörnet av verktygsfältet i Chrome.

Klicka på menyikonen Chrome
  2. Om alternativet Ett nytt tillägg har lagts till (Adobe Acrobat) visas i listrutan ska du gå vidare med det här steget. Gå vidare till nästa steg om det inte visas.

Alternativet Nya tillägg har lagts till

Klicka på alternativet i listrutan och klicka sedan på Aktivera tillägg i meddelandet från tillägget. Gå till steg 5.

Meddelande från tillägg
  3. Klicka på menyikonen Chrome i övre högra hörnet av verktygsfältet i Chrome och välj Fler verktyg > Tillägg.

Alternativt skriver du chrome://extensions/ i adressfältet i Chrome och trycker på retur.

4. Om du vill aktivera tillägget Adobe Acrobat – Skapa PDF ska du markera kryssrutan före Aktivera.

Adobe Acrobat – Skapa PDF-tillägg

Tillägget Skapa PDF visas i det övre högra hörnet av verktygsfältet i Chrome. Inledningsvis är det nedtonat, så som visas på skärmbilden nedan.

Tillägget är nedtonat
  5. Öppna en webbsida på en ny flik i Chrome eller uppdatera en befintlig flik med en inläst webbsida. Tillägget aktiveras när webbsidan har laddats ned helt.

Nu kan du konvertera webbsidor till PDF-filer via tillägget. Klicka på ikonen när du vill se alternativen (visas i skärmbilden nedan).

Alternativ för Skapa PDF