Problem: Animate CC kraschar vid start eller uppstart

Hur du felsöker när Animate CC kraschar medan du konfigurerar användargränssnittet eller läser in välkomstskärmen. Följande felmeddelanden visas:

Windows: Animate CC 2017 har slutat fungera.

Mac OS: Animate CC 2017 har avslutats oväntat.

Obs!

I vissa fall visas en popup-meny under starten av Animate med ett javascript-fel.Programmet Animate hänger sig. För att lösa problemet kan du följa stegen som finns i det här dokumentet.

Lösning

Utför följande felsökningsuppgifter för att fixa kraschproblem med Animate CC:

Återställningsinställningar

Se till att Animate-processen inte är öppen i aktivitetshanteraren (Windows) eller aktivitetskontrollen (Mac OS) innan du återställer inställningarna. Utför sedan följande åtgärder:

Windows:

Byt namn på mappen Animate till Animate_old på följande plats:

C:\Användare\AppData\Roaming\Adobe

Alternativt kan du utföra följande åtgärder:

1. Öppna dialogrutan Kör genom att trycka på Windows-logotypen + R.

Dialogrutan Kör i Windows
  2. Skriv %appdata%\ och klicka på OK. Innehållet i mappen Roaming visas.

3. Öppna mappen Adobe.

4. Byt namn på mappen Animate till Animate_old.

Mac OS:
  1. Tryck på Shift+Kommando+G.

2. I dialogrutan Gå till mapp skriver du in följande sökväg och klickar sedan på Gå:

~ /library/preference/adobe

Gå till dialogrutan Mapp
  3. Byt namn på mappen Animate till Animate_old.

4. Tryck på Shift+Command+G. I dialogrutan Gå till mapp skriver du in följande sökväg och klickar sedan på Gå:

~/library/application support/adobe

Gå till dialogrutan Mapp
  5. Byt namn på mappen Animate CC 2017 till Animate CC 2017_old.

Obs!

Om du använder en version av Animate CC som inte är Animate CC 2017 ska du byta ut den versionsmappen. Om du till exempel använder Animate CC 2015 ska du leta upp Animate CC 2015 och ersätta den med Animate CC 2015_old.

6. Försök att starta Animate CC.

Kör Animate CC som Admin (endast Windows)

Högerklicka på Animate.exe och välj Kör som administratör på följande sökväg:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Dreamweaver CC 2017

Kör som administratör

Obs!

Om du inte kan starta programmet som administratör, kontakta ditt företags administratör för att få rätt behörighet.

Avsluta Animate CC och utför följande åtgärder:

1. Högerklicka på Animate.exe och välj Egenskaper.

2. Klicka på fliken Kompatibilitet och välj Kör det här programmet som en administratör.

Välj Kör det här programmet som en administratör
  3. Klicka på Använd och sedan på OK.

4. Skapa ett kortkommando för Animate.exe på skrivbordet eller i aktivitetsfältet.

Korrigera problem med användarbehörigheter

Windows:

1. Högerklicka på Adobe Animate CC 2017 och välj Egenskaper på följande sökväg:

C:\Program\Adobe

2. Klicka på fliken Säkerhet och klicka därefter påRedigera

3. Markera en användare och välj Fullständig kontroll.

Medge Fullständig kontroll
  4. Klicka på Verkställ.

5. Klicka på OK och försök att starta Animate CC.

mac OS:
  1. Markera mappen Program

2. Högerklicka på mappen Animate CC 2017

3. Välj Hämta information.

4. Klicka på ikonen Lås

5. Ange ditt Mac-användarnamn samt lösenord och klicka på OK.

6. Klicka på fliken Delning och behörigheter och välj privilegiet Läsa och skriva för varje användare på listan.

7. Klicka på pop-upmenyn Åtgärd (kugghjulsikonen) och välj Använd för bifogat objekt

Delning och behörigheter
  8. Klicka på OK och försök sedan starta Animate CC på nytt.

Inaktivera brandväggen och antivirus

Ibland hindrar antivirusprogram och brandväggar dig från att starta Animate CC. Du kan stänga av dem eller inaktivera dem, starta om datorn och sedan försöka starta om Animate CC på nytt.

För att stänga av brandväggen ska du utföra följande åtgärder:

Windows:

1. Öppna Kontrollpanelen, genom att klicka Windows-tangenten och att skriva kontrollpanelen i sökfältet. Välj Windows Firewall.

2. Om Starta Windows-brandväggen är markerat ska du klicka på Stäng av Windows-brandväggen.

3. Upprepa steg 2 for all the nätverk och klicka sedan på OK.

Mac OS:

1. Klicka på Apple-menyn och välj Systeminställningar.

2. Välj Säkerhet och sekretess och klicka på fliken Brandvägg.

3. Klicka på Stäng av brandvägg och försök sedan starta Animate CC på nytt.

Att stänga av brandväggen

Avinstallera and installera Animate CC på nytt

1. Starta Creative Cloud-datorprogrammet och klicka sedan på fliken Appar.

2. Leta reda på Animate CC i listan över installerade program och hovra över namnet.

3. Klicka på inställningsikonen och välj Avinstallera.

Ikonen Inställningar > Avinstallera
  4. Efter avinstallation av Animate CC ska du verifiera att mappfilerna för Adobe Animate CC 2017 togs bort:

• Windows: C:\Program Files\Adobe\
    • Mac OS: Programmappen
  5. Om mapparna finns, ta bort dem. Se även till att de borttagna filerna tas bort från Papperskorgen (Windows) eller Skräp (Mac OS).

6. Du kan också använda verktyget Adobe CC Cleaner för att säkerställa att alla filer tas bort.

7. Använd Creative Cloud-datorprogrammet till att installera Animate CC på nytt.

8. Försök att starta om Animate CC.