Uppmanas du att ange ett serienummer eller logga in med ditt Adobe ID när du startar Acrobat Pro eller Acrobat Standard DC? Det finns flera orsaker till varför du kan få denna anmodan:

• Då kan du ha installerat fel version av Acrobat DC.
  • Det kan saknas information i ditt Acrobat DC-abonnemangskonto eller så är informationen felaktig.
  • Din dator kan ha problem med att nå Adobes aktiveringsservrar.

Metoden som användes för att köpa produkten avgör din startupplevelse:

• Kunder som köper klassiska versioner bör uppmanas att ange ett serienummer vid installation eller start av produkten.Kallades tidigare för permanent.
  • Kontinuerliga kunder bör uppmanas att logga in under startprocessen.Kallades tidigare abonnemang.

Installera korrekt version av Acrobat DC

Kontinuerliga och klassiska versioner av Acrobat DC använder olika installationsprogram. Om du har installerat fel version är det nödvändigt att avinstallera den versionen innan du installerar korrekt version av Acrobat DC. Om du får en anmodan om serienummer eller loggar in oväntat vid start, måste du följa den här processen för att installera korrekt version av programmet.

Viktigt: Utvärderingsversionen använder det klassiska installationsprogrammet. Abonnemangskunder måste avinstallera utvärderingsversionen och installera om med installationsprogrammet för abonnemang.

Affärskunder

För att installera Acrobat DC som en del av Creative Cloud, se Creative Clouds hämtnings-, installations- och uppdateringssida.

1. Logga in på Acrobat.adobe.com med samma Adobe ID som du använde när du köpte Acrobat DC.
  2. Klicka på hämta Acrobat DC under Hämta program.
Hämta program
  1. Logga in med ditt Adobe ID.
  2. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra hämtningen och installationen av Acrobat DC.

Volymlicenskunder

Volymlicensprogram levereras till IT- eller paketeringsavdelningen. Kontakta din IT- eller paketeringsavdelning för information om åtkomst till Acrobat DC-installationen. Nedanstående information avser IT- eller paketeringsavdelningen.

Klassisk version

Den klassiska versionen kallas för den permanenta versionen i tidigare versioner. Du kommer till det här installationsprogrammet via licensieringswebbplatsen.

Kontinuerlig version

Du kommer till installationsprogrammet för abonnemang via Admin Console.

Kontrollera att din aktivering inte blockeras

Du kan uppmanas att ange serienummer eftersom datorn har problem med att ansluta till Adobes aktiveringsservrar. Försök att gå igenom lösningarna i avsnittet ”Felsök anslutningsproblem” under Inloggnings-, aktiverings- eller anslutningsfel | DC, CC, CS6, CS5.5.

Hantera ett nätverk? Se licensinformationen i Adobe Creative Cloud serviceåtkomstdokumentation för IT.

Bekräfta din betalningsinformation — endast Kontinuerlig

För att verifiera din betalningsinformation med Acrobat DC som en del av Creative Cloud, se Creative Cloud, hantera din medlemskapssida.

1. Logga in på Acrobat.adobe.com.
  2. Klicka på ditt namn i det övre högra hörnet och välj Mitt abonnemang.
  3. Verifiera att din betalningsinformation är giltig.

Logga ut och in igen på ditt konto – endast Kontinuerlig

Om du loggar ut och in igen i Acrobat DC, återställs din kontoinformation.

1. Starta Acrobat DC.
    • Mac OS: Gå till Program > Adobe Acrobat DC > Adobe Acrobat DC.
    • Windows: Gå till Start > Alla program > Adobe Acrobat DC.
  2. Välj Hjälp > Logga ut.
  3. Klicka på Logga ut.
  4. Logga in med ditt Adobe ID (vanligtvis din e-postadress) och lösenord när du uppmanas till det.