När du placerar en PSD eller öppnar en fil som innehåller en länk till en PSD, returnerar Illustrator följande fel:

"Filen går inte att läsa."

PSD har dekorfärgskanal som definieras med en färgbok som inte är installerad i din instans av Illustrator.

Lösningar

Lösning 1: Ändra till en ofärgad bokdefinition i Photoshop

Arbeta med filens skapare för att avgöra vilka färgböcker som användes i definitionen av dekorfärgskanaler. Installera sedan dessa färgböcker på ditt system. Alternativt kan filskaparen redigera bilden enligt nedanstående genom att använda en färgbok som ni båda har gemensamt.

1. Öppna PSD i en instans av Photoshop som innehåller de nödvändiga färgböckerna.
  2. Öppna panelen Kanaler och dubbelklicka på Dekorfärgskanalen.

3. Klicka på färgen i dialogrutan Alternativ för dekorfärgskanal.

4. Skriv ned LAB-värdena och välj sedan en gemensam färgbok från pop-upmenyn Böcker.
  5. Klicka på knappen Väljare och justera LAB-värdena om det behövs.
  6. Klicka på OK två gånger för att avsluta Alternativ för dekorfärgskanal.

7. Spara som och spara en version av filen eller ersätt den befintliga filen.

Lösning 2: Infoga PSD-filen i Illustrator som har konfigurerats med färgboken

Om du vill vara säker på att andra kan öppna Illustrator-filen oavsett vilka färgböcker de har installerade ska du infoga bilden i stället för att behålla en länk till den. Placera bilden igen och avmarkera alternativet Länk eller använd följande metod:

1. Markera bilden.
  2. Från pop-upmenyn Länkar ska du välja Infoga bild.

Ytterligare information

En av de vanligaste orsakerna till problemet är användning av de nya digitala biblioteken PANTONE PLUS® för Adobe® CS. När du definierar dekorfärgskanaler med dessa bibliotek ska du se till att andra användare som arbetar med filerna också installerar dem. Mer information finns i Tillgängliga PANTONE® PLUS digitala bibliotek.