Tjänsten Adobe Color hjälper dig att välja harmoniska och tilltalande färger till dina designprojekt. Adobe Color är integrerat i Illustrator så att du kan skapa, spara och få åtkomst till dina färgteman. Du kan även utforska allmänt tillgängliga färgteman i Adobe Color och filtrera dem på olika sätt: Mest populära, Mest använda, Slumpmässigt, teman du har publicerat eller teman du gillat tidigare. När du har hittat ett tema du gillar kan du redigera det och spara det i dina teman eller lägga till det i dina färgrutor i Illustrator.

Förutom i Illustrator finns Adobe Color-temapanelen i tre andra Creative Cloud-datorprogram: Adobe Photoshop, Adobe InDesign och Adobe After Effects. Teman som sparats till Creative Cloud-bibliotek från de datorprogrammen, från mobilappar som t.ex. Capture CC eller från Adobe Color-webbplatsen är enkelt tillgängliga i Illustrator.

Adobe Color-temapanelen är dessutom din portal till färggrupper eller teman som skapats av användare världen över. Med hjälp av Adobe Color-temapanelen kan du skapa och redigera tusentals teman och sedan använda dem i dina projekt. Du kan också använda panelen om du vill dela teman med communityn genom att överföra dem dit.

Få åtkomst till panelen med Adobe Color-teman

• I Illustrator väljer du FönsterColor-teman.

Utforska färgteman

1. Klicka på fliken Utforska på Adobe Color-temapanelen. Som standard visas de mest populära färgtemana på fliken Utforska.

2. Du kan göra något av följande för att filtrera färgteman:

• Välj en kategori och tid.
    • Använd sökraden om du vill hitta ett visst tema.
    final_3_explore-tab-options
    Utforska färgteman

Arbeta med färgtemat

När du har hittat ett tema som du gillar klickar du på -ikonen för att välja det önskade alternativet på färgtemats utfällbara meny via Adobe Color-temapanelen:

Screen Shot 2017-04-11 at 11.39.56 AM
Tillgängliga alternativ för färgteman under fliken Utforska

Redigera tema

Öppnar det markerade färgtemat på fliken Skapa i Adobe Color-temapanelen. Du kan ändra och arbeta med de färger som finns i temat som du vill och spara det i dina Creative Cloud-bibliotek.

Obs! Du kan också klicka på namnet på ett färgtema för att redigera det.

final_2_edit-color-themes

Lägg till i Mina favoriter

Sparar det valda färgtemat i kategorin Mina gillanden.

Lägg till i Färgrutor

Sparar det valda färgtemat i färgrutepanelen.

Visa online

Visa färgtemat och relaterad information, t.ex. vem som skapade färgtemat, datum när färgtemat delades, omdömen och recensioner och så vidare i webbläsaren. Du kan också ge feedback, spara, dela och redigera temat i webbläsaren.

final_view-online
Visa ett färgtema online

Skapa och spara ett färgtema

review_final_color-themes-panel
Skapa färgteman

A. Ange aktiv färg B. Ange markerad färg från den aktiva färgen C. Justera skjutreglaget D. Ange ett namn för ditt färgtema E. Justera färgen som finns under de tillgängliga färgsystemen F. Välja en färg G. Välja en färgregel H. Lägga till färgtemat i panelen Färgrutor I. Färghjul J. Spara ditt färgtema
  1. Klicka på fliken SkapaAdobe Color-temapanelen.

2. Klicka på -ikonen för att välja vilken färgregel du vill basera temat på: Analog, Monokrom, Triad, Komplementär, Sammansatt, Nyanser eller Egen. Mer information finns i Färgregler.

3. Välj en basfärg genom att klicka på den lilla triangeln som motsvarar en färg i det tema du redigerar. Ett färgtema väljs automatiskt baserat på den valda färglinjen och skapas kring basfärgen.

Obs!

När du valt en färg kan du justera den med antingen färghjulet eller genom att ändra dess värden i ett av följande färgsystem som finns på fliken Reglage: CMYK, RGB, LAB, HSB eller HEX. Mer information finns i Om färger.

final_3_sliders
    Justera färgen som finns under de tillgängliga färgsystemen

4. (Valfritt) Du kan välja något av följande alternativ när du skapar ett färgtema:

• Klicka på ikonen Ange markerad färg från aktiv färg () för att lägga till den aktiva färgen från Illustrator-arbetsytan till ditt färgtema.
    • Klicka på ikonen Klicka för att ange aktiv färg () för att ange den aktiva färgen i Illustrator-arbetsytan från ditt färgtema.
    • Klicka på ikonen Lägg till i färgrutor () för att lägga till ditt färgtema på panelen Färgrutor.
  5. Ange ett namn för det nya färgtemat längst ned på panelen. Klicka på Spara.

6. Välj det Creative Cloud-bibliotek du vill spara temat i.

7. Klicka på Spara.

Obs!

Beroende på om du är inloggad med ditt Adobe ID eller inloggningsinformationen för ditt företag kan olika uppsättningar bibliotek vara tillgängliga för att spara teman. Välj Hjälp > Hantera mitt konto för att kontrollera vilka uppgifter du loggat in med. Om du kommer till autentiseringsskärmen för ditt företag när du väljer det här alternativet är du inloggad med inloggningsinformationen för ditt företag.

Samma e-post-id kan vara associerat både med ett Adobe ID och med ett företags-id.

Färgregler

Analog

Använd färger som ligger intill varandra på färghjulet. Analoga färger brukar smälta ihop bra med varandra och är harmoniska och tilltalande för ögat.

Använd färger som ligger intill varandra på färghjulet. Analoga färger brukar smälta ihop bra med varandra och är harmoniska och tilltalande för ögat.
Använd färger som ligger intill varandra på färghjulet. Analoga färger brukar smälta ihop bra med varandra och är harmoniska och tilltalande för ögat.
Använd färger som ligger intill varandra på färghjulet. Analoga färger brukar smälta ihop bra med varandra och är harmoniska och tilltalande för ögat.

analogouscolor-themes-1024x874
Exempel: Analog färglinje

Monokrom

Använder variationer i mättnad och intensitet hos en enda färg. När du använder den här färgregeln visas fem färger med samma nyans (exempel: H:182) men med olika mättnad och intensitet. Monokroma färger passar bra ihop och ger ett lugnt intryck.

monochromatic-color-themes-1024x874
Exempel: Monokrom färglinje

Triad

Använder färger som är jämnt utspridda kring tre punkter på färghjulet. Med den här färgregeln används två färger med samma nyans, men med olika mättnad och intensitet från den första punkten på färghjulet (exempel: HSB: 182, 90, 45 och HSB: 182, 100, 75), två från den andra punkten på färghjulet (HSB: 51, 90, 55 och HSB: 51, 95, 45) och en färg från den tredje punkten (HSB: 321, 90, 79). Triadfärger är ofta kontrasterande (men inte lika kontrasterande som komplementfärger), samtidigt som de harmonierar med varandra.

triadcolor-themes-1024x874
Exempel: Triadfärglinje

Komplement

Använder färger som ligger mittemot varandra på färghjulet. Med den här färgregeln används två färger med samma nyans som grundfärgen (exempel: HSB: 182, 100, 45 och HSB: 182, 90, 100), basfärgen (HSB: 182, 100, 75) och två färger med samma nyans från motsatt sida på färghjulet (HSB: 23, 100, 45 och HSB: 23, 100, 75). Komplementfärger ger hög kontrast och har en tendens att sticka ut när de används tillsammans.

complementary-color-themes-1024x874
Exempel: Komplementfärgslinje

Sammansatt

Använder en blandning av komplementsfärger och analoga färger. Med den här färgregeln används två färger med samma nyans som ligger nära (är analoga med) grundfärgen (exempel: HSB: 214, 90, 95 och HSB: 214, 60, 35), grundfärgen (HSB: 182, 100, 75) och två färger som är motsatta till grundfärgen (komplementära) men närliggande varandra (HSB: 15, 75, 78 och HSB: 6, 90, 95). Sammansatta färgteman har samma starka visuella kontrast som komplementsfärgteman, men de har mindre tryck.

compound-color-themes-1024x874
Exempel: Sammansatt färglinje

Nyanser

Använder fem färger med samma nyans (exempel: H:182) och mättnad (S: 100) men med olika intensitet.

shadescolor-themes-1024x874
Nyansfärglinje

Egen

Välj färger på färghjulet i din palett utan regler som begränsar valet.

Välj färger på färghjulet i din palett utan regler som begränsar valet.

custom-color-themes-update-1024x874
Anpassad färglinje

Få tillgång till teman som du har sparat i dina bibliotek

1. På Adobe Color-temapanelen klickar du på fliken Mina teman.

2. Välj det Creative Cloud Libraries-bibliotek du vill använda för att få tillgång till färgtemat.

3. Om du vill kan du sortera teman efter dessa parametrar: Efter datumEfter namn eller Efter mängd i stigande eller fallande ordning.

my-themes_color-themes-panel
    Få tillgång till dina bibliotek