Typekit har bytt namn till Adobe Fonts och ingår nu i Creative Cloud och andra prenumerationer. Mer information.

Obs!

Om du avinstallerar Creative Cloud-datorprogrammet och installerar om det som en del av en felsökning kan bibliotekspanelen i ett Creative Cloud-datorprogram sluta fungera. Information om hur du löser problemet finns i Bibliotekspanelen slutade fungera.

libraries

Med Creative Cloud Libraries har du tillgång till dina designresurser var du än befinner dig. Du kan enkelt samla och ordna bilder, färger, textformat och andra resurser som skapats i Creative Clouds datorprogram eller mobilappar. Sedan kan du återanvända och ändra resurserna i projekt, enheter, andra Creative Cloud-program och team. Du sköter allt från din CC-bibliotekspanel.

Kom igång med Creative Cloud Libraries >

Översikt över Creative Cloud Libraries

Vad du kan göra med Adobe Creative Cloud Libraries

Samla in

Creative Cloud Libraries har en funktion för insamling av designresurser i flera olika program, och den kan även användas på mobila enheter. Du kan samla in inspiration när som helst med de olika Creative Cloud-mobilapparna och även ladda ned resurser från Adobe Stock.

Hantera

Du kan organisera designresurser i flera olika Creative Cloud Libraries. De kan vara baserade på varumärken, resurstyper eller vara en samling personliga favoriter som du gärna vill återanvända i dina projekt.

Använd i designer

Skapa design och teckningar med uppdaterade resurser i Creative Cloud Libraries.

Appar med stöd för Creative Cloud Libraries

Mobilappar

Appar Stöd för att spara resurser i bibliotek Stöd för användning av resurser från bibliotek Här finns mer information
Capture CC Vektorformer, färgteman, penslar och mönster N/A Adobe Capture CC – vanliga frågor och svar
Comp CC N/A Adobe Comp CC – vanliga frågor och svar
Creative Cloud-mobilapp N/A Creative Cloud | Vanliga frågor
Illustrator Draw N/A Bilder och former Adobe Illustrator Draw – vanliga frågor och svar
Illustrator Line N/A Färg och grafik Adobe Illustrator Line CC – vanliga frågor och svar
Photoshop Fix N/A Adobe Photoshop Fix – vanliga frågor och svar
Photoshop Mix N/A Adobe Photoshop Mix – vanliga frågor och svar
Photoshop Sketch N/A Penslar Adobe Photoshop – vanliga frågor och svar
Premiere Clip N/A Adobe Premiere Clip – vanliga frågor och svar

Datorprogram och webbprogram

Program eller tjänst Stöd för att spara resurser i bibliotek Stöd för användning av resurser från bibliotek Här finns mer information
Program på datorn
After Effects Creative Cloud Libraries i After Effects
Animate Creative Cloud Libraries i Animate CC
Bridge N/A Creative Cloud Libraries i Bridge CC
Dimension N/A
Dreamweaver Creative Cloud Libraries i Dreamweaver
Illustrator Creative Cloud Libraries i Illustrator
InDesign Creative Cloud Libraries i InDesign
Photoshop Creative Cloud Libraries i Photoshop
Premiere Pro Creative Cloud Libraries i Premiere Pro
XD N/A Creative Cloud Libraries i Adobe XD
Creative Cloud Market (via Creative Cloud-datorprogrammet) N/A Creative Cloud Market
Webbappar
Creative Cloud Assets Endast visa och hantera (byta namn, radera) Creative Cloud Assets | Lagra och dela innehåll

Arbeta med Creative Cloud Libraries

Lägga till resurser i ett bibliotek

Creative Cloud Libraries har en funktion för insamling av designresurser i flera olika mobilappar och är inte begränsat till datorprogram. Du kan samla in inspiration när som helst med de olika Creative Cloud-mobilapparna och även ladda ned resurser från Adobe Stock. Det är enkelt att dra och släppa resurser från din lokala dator eller Creative Cloud till ett bibliotek på Creative Cloud-bibliotekspanelen.

Mobila enheter

Du kan lägga till resurser i ditt bibliotek från ett växande antal Adobe-mobilappar. Mer information finns i utbildningsresurserna för din mobilapp.

Creative Cloud Market

Upptäck nya resurser på Creative Cloud Market och lägg till dem i bibliotekspanelen. Använd Creative Cloud-datorprogrammet för att söka efter resurser i Creative Cloud Market. Du kan även använda Creative-mobilappar för att lägga till resurser i ett bibliotek.

Dator

Lägg till resurser i Creative Cloud Libraries på din dator med hjälp av ett Creative Cloud-datorprogram. Dra resurser till bibliotekspanelen i datorprogrammet. Du kan även visa och söka i biblioteken på sidan Creative Cloud Assets.

I utbildningsresurserna för ditt Creative Cloud-datorprogram finns mer information om hur du använder bibliotek.

Använda resurser från ett bibliotek i design

Dator

Öppna bibliotekspanelen (Windows > Bibliotek) i ett datorprogram som stöder bibliotek och dra objekten till arbetsytan.

Webb

Sök i och hantera dina bibliotek på sidan Creative Cloud Assets. Se Söka, synkronisera och hantera resurser.

Mobila enheter

Markera en resurs i biblioteket för att montera det i ditt projekt med hjälp av mobilappar.

Samarbeta om eller dela länkar till ett bibliotek

Dator

Öppna bibliotekspanelen (Fönster > Bibliotek) i ett datorprogram som stöder Creative Cloud Libraries. På den utfällbara panelmenyn väljer du Samarbeta eller Dela länk. Välj Samarbeta för att dela bibliotek som innehåller kampanj- eller produktdesignresurser som inte ska publiceras offentligt. Med alternativet Samarbeta kan mottagarna även få tillstånd att lägga till eller ändra resurser i ett bibliotek. Välj Dela länk om du inte tror att mottagaren vill lägga till eller ändra resurser i biblioteket.

• Samarbeta: när du lägger till medarbetare till ett bibliotek kan du välja att ge dem antingen redigeringsbehörighet (redigera, byta namn på, flytta och ta bort innehåll) eller visningsbehörighet (endast visa och kommentera innehåll i biblioteket).
  • Dela länk: du kan även skapa bibliotek som kan följas. Alla som har URL:en till ett sådant bibliotek kan följa det. När du uppdaterar innehållet i biblioteket får följarna automatiskt uppdateringar i alla Creative Cloud-program som stöds.

Webb

Klicka på Bibliotek till vänster i Creative Cloud Assets. På biblioteksmappens meny väljer du sedan Samarbeta eller Skicka länk. Välj Samarbeta för att dela bibliotek som innehåller kampanj- eller produktdesignresurser som inte ska publiceras offentligt. Med alternativet Samarbeta kan mottagarna även få tillstånd att lägga till eller ändra resurser i ett bibliotek.VäljSkicka länk om du inte tror att mottagaren vill lägga till eller ändra resurser i biblioteket.

• Samarbeta: när du lägger till medarbetare till ett bibliotek kan du välja att ge dem antingen redigeringsbehörighet (redigera, byta namn på, flytta och ta bort innehåll) eller visningsbehörighet (endast visa och kommentera innehåll i biblioteket).
  • Skicka länk: du kan även skapa bibliotek som kan följas. Alla som har URL:en till ett sådant bibliotek kan följa det. När du uppdaterar innehållet i biblioteket får följarna automatiskt uppdateringar i alla Creative Cloud-program som stöds.

Mobila enheter

Med mobilappar som Creative Cloud-appen, Capture och andra kan du dela och samarbeta med Creative Cloud Libraries och specifika biblioteksresurser.

Exportera eller importera ett bibliotek

Du kan exportera bibliotek och importera dem som nya bibliotek och behålla länkningen för element från det ursprungliga biblioteket. Möjligheten att exportera och importera bibliotek gör att du kan återskapa dem under olika användarnamn.

Så här exporterar du ett bibliotek:

1. Gå till bibliotekspanelen i ett Adobe-program och klicka på menyn Alternativ högst uppe till höger i panelen och välj sedan Exportera <biblioteksnamn>.

Alternativ för bibliotek
  2. Popup-fönstret Exportera bibliotek visas högst upp i panelen. I popup-fönstret klickar du på Välj mapp.

3. I dialogrutan Välj en mapp letar du reda på och väljer den plats där du vill spara biblioteket. Klicka på Spara.

4. I popup-fönstret Exportera bibliotek visas den valda platsen. Klicka på Exportera. En bekräftelse visas. Klicka på OK.

Så här importerar du ett bibliotek:

1. Gå till bibliotekspanelen i ett Adobe-program och klicka på menyn Alternativ högst uppe till höger i panelen och välj sedan Importera bibliotek.

Alternativ för bibliotek
  2. Popup-fönstret Importera bibliotek visas högst upp i panelen. I popup-fönstret klickar du på Välj mapp.

3. I dialogrutan Välj en mapp letar du reda på och väljer biblioteksfilen och klickar sedan på OK.

4. I popup-fönstret Importera bibliotek visas den valda platsen. Klicka på Importera. En bekräftelse visas. Klicka på OK.

Obs!

• Namnet på biblioteket ändras inte vid import.
    • Ett exporterat bibliotek importeras alltid som ett nytt bibliotek.
    • Om du fortfarande har det ursprungliga biblioteket skapas en kopia av biblioteket vid import.
    • Om du vill återskapa ett bibliotek under ett annat användarnamn tar du bort det ursprungliga biblioteket innan du importerar.

Arbeta med Adobe Stock

Adobe Stock och Creative Cloud Libraries

Adobe Stock är helt integrerat med Creative Cloud Libraries. Du kan lägga till en stockbild med vattenstämpel i något av dina bibliotek direkt från Adobe Stock-webbplatsen. I de Creative Cloud-program som stöder bibliotek – Photoshop, lllustrator, InDesign, Premiere Pro, After Effects, Dreamweaver och Dimension – kan du dra den vattenstämplade stockbilden från bibliotekspanelen till ditt projekt. Om du tycker att stockbilden passar i ditt projekt kan du välja att licensiera bilden direkt från bibliotekspanelen.

Creative Cloud-program som stöder bibliotekslänkade resurser – Photoshop, Illustrator och InDesign – har en ännu djupare integration. När du licensierar stockbilden uppdateras automatiskt alla länkade instanser av bilden i öppna dokument till den licensierade, högupplösta versionen av bilden, utan vattenstämpel. Mer information finns i Använda Adobe Stock.

Vanliga frågor och svar

Hur många objekt kan jag lägga till i ett bibliotek?

Ett bibliotek kan innehålla upp till 1 000 resurser.

Finns det någon gräns för hur många bibliotek jag kan skapa?

Nej, du kan skapa ett obegränsat antal bibliotek.

Kan resurserna i bibliotek användas i alla program som stöds?

När du arbetar ett program kan du visa och använda innehåll i bibliotek som är relevant för det aktuella programmet. Du kan till exempel lägga till lagerstilar i ett bibliotek, men dessa stilar är endast relevanta för Photoshop.

Vilken typ av färginformation stöds?

Bibliotek stöder färgdata för enskilda färgrutor och färgteman. Bibliotek har endast stöd för processfärger. Dekorfärger stöds inte. De läggs till som processfärger i bibliotek.

Kan jag återanvända en resurs som har lagrats i bibliotek i olika Creative Cloud-datorprogram?

De flesta resurser kan återanvändas i de olika datorprogrammen. Observera att lagerstilar för Photoshop är ett undantag, dessa kan för närvarande endast återanvändas i Photoshop.

Om du använder en textformatresurs för InDesign i Illustrator eller Photoshop försöker dessa program matcha resursens egenskaper mot egenskaperna för de textformat som är tillgängliga i värdprogrammet. Egenskaper som inte hittas i värdprogrammet ignoreras.

Var lagras resurserna?

Dina resurser lagras lokalt på din enhet och synkroniseras med Creative Cloud.

Kan jag dela ett bibliotek med andra?

Måste jag ha ett Creative Cloud-medlemskap?

Du behöver antingen ett kostnadsfritt eller ett betalt Creative Cloud-medlemskap för att använda Creative Cloud Libraries.

Var kan jag lära mig mer om Creative Cloud Libraries?

Du kan lära dig mer om bibliotek med hjälp dessa resurser:

Videosjälvstudiekurser

Videosjälvstudiekurser om hur Creative Cloud Libraries används i mobilappar