libraries

Creative Cloud Libraries använder Adobe CreativeSync-teknik och ger dig tillgång till dina favoritresurser var du än befinner dig. Skapa bilder, färger, textformat och mycket mer i ett flertal olika Creative Cloud-datorprogram. Du kan sedan komma åt allt via andra datorprogram och mobilappar och få ett smidigt kreativt arbetsflöde.

Du kan få en översikt i Kom igång med Creative Cloud Libraries.

Vad du kan göra med bibliotek

Vad du kan göra med Adobe Creative Cloud Libraries

Samla in

Creative Cloud Libraries har en funktion för insamling av designresurser från flera olika program, och det kan även användas på mobila enheter. Du kan samla in inspiration när som helst med de olika Creative Cloud-mobilapparna och även ladda ned resurser från Adobe Stock eller Creative Cloud Market.

Återanvända och skapa

Återanvänd och skapa design och teckningar med objekt i Creative Cloud Libraries.

Hantera

Du kan organisera designresurser i flera olika Creative Cloud Libraries. De kan vara baserade på projekt, resurstyper eller vara en samling personliga favoriter som du gärna vill återanvända i dina projekt.

Stöd för Libraries i Creative Cloud-appar

Mobilappar

App

Stöd för att spara resurser i Libraries

Stöd för användning av resurser från Libraries

Här finns mer information

Capture CC

Vektorformer, färgteman, penslar, mönster och stilar

N/A

Adobe Capture CC – vanliga frågor och svar

Photoshop Fix

Adobe Photoshop Fix – vanliga frågor och svar

Illustrator Draw

Bilder och former

Adobe Illustrator Draw – vanliga frågor och svar

Photoshop Sketch

Penslar

Adobe Photoshop – vanliga frågor och svar

Illustrator Line

Färg och grafik

Adobe Illustrator Line CC – vanliga frågor och svar

Capture CC

N/A

Adobe Capture CC – vanliga frågor och svar

Comp CC

Adobe Comp CC – vanliga frågor och svar

Premiere Clip

Adobe Premiere Clip – vanliga frågor och svar

Photoshop Mix

Adobe Photoshop Mix – vanliga frågor och svar

Creative Cloud-mobilapp

Creative Cloud | Vanliga frågor

Program för datorer och webbläsare

Program eller tjänst

Stöd för att spara resurser i Libraries

Stöd för användning av resurser från Libraries

Här finns mer information

Datorprogram

Photoshop

Creative Cloud Libraries i Photoshop

Illustrator

Creative Cloud Libraries i Illustrator

InDesign

Creative Cloud Libraries i InDesign

Premiere Pro

Creative Cloud Libraries i Premiere Pro

After Effects

Creative Cloud Libraries i After Effects

Dreamweaver

Creative Cloud Libraries i Dreamweaver

Adobe Muse

Creative Cloud Libraries i Adobe Muse

Adobe Animate CC

Creative Cloud Libraries i Animate CC

Adobe XD

-

Creative Cloud Libraries i Adobe XD

Creative Cloud Market (via Creative Cloud-datorprogrammet)

Creative Cloud Market

Webbläsare

Creative Cloud Assets

Endast visa och hantera (byta namn, ta bort)

Creative Cloud Assets | Lagra och dela innehåll

Översikt: arbeta med Creative Cloud Libraries

Lägga till i bibliotek

I Creative Cloud Libraries finns en funktion för insamling av designresurser från flera olika program, och kan även användas på mobila enheter. Du kan samla in inspiration när som helst med de olika Creative Cloud-mobilapparna och även ladda ned resurser från Adobe Stock eller Creative Cloud Market.

Mobila enheter

Du kan lägga till resurser i ditt bibliotek från ett växande antal Adobe-mobilappar. Mer information finns i utbildningsresurserna för din mobilapp.

Creative Cloud Market

Upptäck nya resurser på Creative Cloud Market och lägg till dem i Libraries. Använd Creative Cloud-datorprogrammet för att söka efter resurser i Creative Cloud Market. Du kan även använda Creative-mobilappar för att lägga till resurser i ett bibliotek.

Om du använder Creative Cloud for enterprise med hanterade tjänster kan du gå till:

Dator

Lägg till resurser i Creative Cloud Libraries på din dator med hjälp av ett Creative Cloud-datorprogram. Dra resurser till bibliotekspanelen i programmet. Du kan även visa och söka i biblioteken på sidan Creative Cloud Assets.

Utbildningsresurserna för ditt Creative Cloud-datorprogram innehåller mer information om hur du använder bibliotek med det.

Återanvända och skapa

Dator

Öppna bibliotekspanelen (Fönster > Bibliotek) i ett datorprogram som stöder Libraries och dra objekten till arbetsytan.

Webbläsare

Sök i och hantera dina bibliotek på sidan Creative Cloud Assets. Se Söka, synkronisera och hantera resurser.

Mobilappar

Markera ett objekt i biblioteket för att montera det i ditt projekt med hjälp av mobilappar.

Dela och samarbeta

Dator

Öppna bibliotekspanelen (Fönster > Bibliotek) i ett datorprogram som stöder Creative Cloud Libraries. På den utfällbara panelmenyn väljer du Dela länk eller Samarbeta.

När du lägger till medarbetare till ett bibliotek kan du välja att ge dem antingen redigeringsbehörighet (redigera, byta namn på, flytta och ta bort innehåll) eller visningsbehörighet (endast visa och kommentera innehåll i biblioteket).

Du kan även skapa bibliotek som kan följas. Alla som har URL:en till ett sådant bibliotek kan följa det. När du uppdaterar innehållet i biblioteket får följarna automatiskt uppdateringar i alla Creative Cloud-program som stöds.

Webbläsare

Klicka på Libraries till vänster i Creative Cloud Assets. På biblioteksmappens meny väljer du Skicka länk eller Samarbeta.

När du lägger till medarbetare till ett bibliotek kan du välja att ge dem antingen redigeringsbehörighet (redigera, byta namn på, flytta och ta bort innehåll) eller visningsbehörighet (endast visa och kommentera innehåll i biblioteket).

Du kan även skapa bibliotek som kan följas. Alla som har URL:en till ett sådant bibliotek kan följa det. När du uppdaterar innehållet i biblioteket får följarna automatiskt uppdateringar i alla Creative Cloud-program som stöds.

Mobila enheter

Med mobilprogram som Creative Cloud-appen, Capture och andra kan du dela och samarbeta med Creative Cloud Libraries och specifika biblioteksresurser.

Adobe Stock och Creative Cloud Libraries

Adobe Stock och Creative Cloud Libraries

Adobe Stock är helt integrerat med Creative Cloud Libraries. Du kan lägga till en stockbild med vattenstämpel i något av dina bibliotek direkt från Adobe Stock-webbplatsen. I de Creative Cloud-program som stöder bibliotek – Photoshop, lllustrator, InDesign, Premiere Pro, och After Effects – kan du dra den vattenstämplade stockbilden från bibliotekspanelen till ditt projekt. Om du tycker att stockbilden passar i ditt projekt kan du välja att licensiera bilden direkt från bibliotekspanelen.

Creative Cloud-program som stöder bibliotekslänkade resurser – Photoshop, Illustrator och InDesign – har en ännu djupare integration. När du licensierar stockbilden uppdateras automatiskt alla länkade instanser av bilden i öppna dokument till den licensierade, högupplösta versionen av bilden, utan vattenstämpel.

Mer information finns i Använda Adobe Stock.

Vanliga frågor och svar

Hur många objekt kan jag lägga till i ett bibliotek?

Ett bibliotek kan innehålla upp till 1 000 resurser.

Finns det någon gräns för hur många bibliotek jag kan skapa?

Nej, du kan skapa ett obegränsat antal bibliotek.

Kan resurserna i Libraries användas i alla program som stöds?

När du arbetar i ett program kan du visa och använda innehåll i Libraries som är relevant för det aktuella programmet. Du kan till exempel lägga till lagerstilar i ett bibliotek, men dessa stilar är endast relevanta för Photoshop.

Vilken typ av färginformation stöds?

Libraries stöder färgdata för enskilda färgrutor och färgteman. Libraries har endast stöd för processfärger. Dekorfärger stöds inte. De läggs till som processfärger i Libraries.

Kan jag återanvända en resurs som har lagrats i Libraries i olika Creative Cloud-datorprogram?

De flesta resurser kan återanvändas i de olika datorprogrammen. Observera att lagerstilar för Photoshop är ett undantag, dessa kan för närvarande endast återanvändas i Photoshop.

Om du använder en textformatresurs för InDesign i Illustrator eller Photoshop försöker dessa program matcha resursens egenskaper mot egenskaperna för de textformat som är tillgängliga i värdprogrammet. Egenskaper som inte hittas i värdprogrammet ignoreras.

Var lagras resurserna?

Dina resurser lagras lokalt på din enhet och synkroniseras med Creative Cloud.

Kan jag dela ett bibliotek med andra?

Måste jag ha ett Creative Cloud-medlemskap?

Du behöver antingen ett kostnadsfritt eller ett betalt Creative Cloud-medlemskap för att använda Creative Cloud Libraries.

Var kan jag lära mig mer om Creative Cloud Libraries?

Du kan lära dig mer om Libraries med hjälp dessa resurser:

Videosjälvstudiekurser

Videosjälvstudiekurser om hur Creative Cloud Libraries används i mobilappar