Den här artikeln gäller endast utgåvor av Illustrator CC från före mars 2017.

Från utgåvan i mars 2017 finns ett nytt sätt att skapa färgteman i Illustrator CC. Med hjälp av den nya Adobe Color-temapanelen kan du skapa och redigera tusentals teman och sedan använda dem i dina projekt. Mer information finns i Använda tillägget Adobe Color-teman

Adobe® Color® är ett webbaserat program som används till att experimentera med, skapa och dela färgteman som du använder i ett projekt. I Illustrator CC finns en Color-temapanel som gör att du kan visa och använda de färgteman du har skapat eller markerat som favoriter i Adobe Color-programmet.

Viktigt! Color-temapanelen är inte tillgänglig i den franska versionen av Illustrator.

Color-temapanelen

I Illustrator CC visar Color-temapanelen (Fönster > Color-teman) följande:

• Teman du har skapat och som har synkroniserats med ditt konto på Adobe Color-webbplatsen (color.adobe.com).
  • Publika teman du har markerat som favoritteman på Adobe Color-webbplatsen.

Det Adobe ID som används i Illustrator CC används automatiskt för att logga in på Adobe Color-webbplatsen, och Color-temapanelen uppdateras.

Obs!

Om inloggningsuppgifterna som du använder med Illustrator CC inte har något kopplat Adobe ID skapas ett automatiskt med hjälp av inloggningsuppgifterna för Illustrator CC. Sedan får du tillgång till Color-temawebbplatsen med inloggningsuppgifterna för ditt Adobe ID.

Skapa teman på din iOS-enhet

iWatch, iPhone, iPad – vi kan hantera allt!

Ett enkelt och roligt sätt att fånga inspirerande färgkombinationer var du än ser dem. Du behöver bara rikta kameran mot ett motiv så extraherar Adobe Color CC en färgserie direkt.

Läs mer om Adobe Color CC-appen här.

Ladda ned den fantastiska Adobe Color CC-appen från iTunes App Store (tillgänglig för iPhone, iPad och iWatch!).

Använda Color-temapanelen

Obs!

För att Color-temapanelen ska fungera måste du ha en internetanslutning när du startar Illustrator. Om du inte har en Internetanslutning när du startar Illustrator kan du inte använda Color-temapanelen.

De färgrutor och teman som finns Color-temapanelen är skrivskyddade. Du kan använda en färgruta eller ett tema i teckningen direkt från Color-temapanelen. Men om du vill ändra eller återanvända en färgruta eller ett tema måste du först lägga till dem på panelen Färgrutor.

1. Öppna panelen genom att klicka på Fönster > Color-teman.

Alla teman som finns tillgängliga på ditt Adobe Color-konto när Illustrator startades visas på Color-temapanelen.

2. Om du har lagt till ett tema i Color-teman efter att du startat Illustrator klickar du på Uppdatera på Color-temapanelen för att inkludera det senaste temat.

Color-teman
    A. Temasökning efter namn B. Temamappikon C. Favorittemaikon D. Uppdatera E. Starta Adobe Color-webbplatsen F. Ändringsikon som indikerar att teman inte kan redigeras G. Color-temanamn

Obs!

På Color-temapanelen visas endast de teman du har skapat, ändrat eller markerat som favoriter (se Adobe Color-webbplatsen > Mina teman)

3. Du kan lägga till en färgruta eller hela temat på din Färgrutor-panel (Fönster > Färgrutor).

Så här lägger du till en färgruta:

• Välj en färgruta på Color-temapanelen och klicka sedan på den utfällbara menyn > Lägg till i färgrutor.

Så här lägger du till flera färgrutor:

• Håll ned Ctrl-/Cmd-tangenten på Color-temapanelen och välj flera färgrutor. Klicka sedan på den utfällbara menyn > Lägg till i färgrutor. Du kan också använda Skift-tangenten för att välja flera färgrutor.

Så här lägger du till ett tema:

• Markera hela temat genom att klicka på temats mappikon på Color-temapanelen. Hela temat läggs till på panelen Färgrutor.

Så här lägger du till flera teman:

• Håll ned Ctrl-/Cmd-tangenten på Color-temapanelen och klicka på flera temans mappikoner. Klicka sedan på den utfällbara menyn > Lägg till i färgrutor. Du kan använda Skift-tangenten för att välja flera teman.
  4. Om du har en lång lista med teman söker du efter temat genom att använda sökfältet (utfällbar meny > Visa sökfält). Sökningen utförs på temanamnen.

5. Om du vill visa information om det Adobe Color-konto som används för tillfället, samt datumet och tidpunkten när Color-temapanelen uppdaterades senast, klickar du på den utfällbara menyn.