Logga in på Adobes program och webbplats med din e-postadress på jobbet eller i skolan

Lär dig logga in på ditt Adobe-konto med e-postadressen på jobbet eller i skolan. Hitta lösningar på inloggningsrelaterade problem.

Obs!

För att erbjuda förmåner som företagslagring och andra funktioner för företag migrerar vi alla befintliga Adobe ID till Business ID. Alla nya företagskunder kommer att använda Business ID med sina teammedlemmar.

Du får förhandsmeddelande om när din organisation kommer att uppgraderas. Mer information finns i Introduktion till Business ID och nya lagringsfunktioner. Tills din organisation migreras kommer ni att använda Adobe ID-typen för att få tillgång till organisationen. Enbart enskilda användare kommer sedermera att få använda Adobe ID.

Du måste ha ett Business ID, Enterprise ID eller Federated ID som du har fått från din skola eller ditt jobb för att kunna ansluta till Adobes produkter och tjänster. Endast organisationens IT-administratörer kan skapa, hantera och ta bort Enterprise ID:n och Federated ID:n.

Logga in på ditt företags- eller skolkonto

Ange din officiella e-postadress och klicka på Fortsätt.

Inloggning

Om din organisation eller skola använder enkel inloggning (SSO) dirigeras du om till organisationens inloggningssida.

Ange ditt lösenord och klicka på Fortsätt.

Lösenord

Obs!

Kan du inte ta bort texten som visas i fältet E-postadress? Klicka i fältet och börja skriva.

Välj mellan företagsprofiler och personliga profiler

(Om din organisation har migrerats till Business ID)

Om du har behörighet till ett företagskonto (Business ID) och ett personligt konto (Adobe ID) som är kopplade till samma e-postadress, kan en profilväljare visas när du har angett dina inloggningsuppgifter. Välj en profil för att fortsätta. Dina personliga resurser och produktplaner (till exempel planen Creative Cloud Photography) är kopplade till din personliga profil. Planer som tillhandahålls av ett företag är kopplade till företagsprofilerna. Inga uppgifter delas eller överförs automatiskt.

Mer information finns i Hantera Adobe-profiler.

Ange din e-postadress och ditt lösenord för att logga in.

Inloggning

Om du vill gå till lösenordsskärmen (Enterprise ID) eller organisationens sida för enkel inloggning (Federated ID) väljer du Företags- eller skolkonto.

Profilväljare

Välj mellan ett personligt konto och ett officiellt konto

(Om din organisation har migrerats till Business ID. Och fortfarande använder Adobe ID-konton.)

Kontoväljarskärmen visas om du har både ett personligt konto (Adobe ID) och ett officiellt konto (Enterprise ID eller Federated ID) som är kopplade till samma e-postadress. Du ombeds att välja det konto du vill använda. Dessa två konton har samma e-postadress men är helt separata konton. Inga uppgifter delas eller överförs automatiskt.

Ange din officiella e-postadress och klicka på Fortsätt. Du tas till kontoväljarskärmen.

Inloggning

Om du vill gå till lösenordsskärmen (Enterprise ID) eller organisationens sida för enkel inloggning (Federated ID) väljer du Företags- eller skolkonto.

Kontoväljare

Vanliga frågor

Det är bara IT-administratörer som kan skapa och hantera Enterprise ID:n och Federated ID:n. För att få respektive ID-typ kontaktar du organisationens IT-administratör.

Om du får en varning om lösenordsfel eller har glömt lösenordet, följer du de här stegen för att återställa lösenordet.

1. Klicka på Återställ ditt lösenord på skärmen Ange ditt lösenord.

2. Du får ett e-postmeddelande till den e-postadress du angav. Det innehåller instruktioner om hur du återställer lösenordet. Om du inte ser e-postmeddelandet i inkorgen tittar du i skräppostmappen.

Om du inte får något e-postmeddelande kontaktar du din IT-administratör.

Ditt Enterprise ID är den e-postadress som användes när din organisation eller skola registrerade dig. Gå till skärmen Logga in och försök att logga in med din officiella e-postadress.

Du kan också prova att återställa ditt lösenord eller prova tipsen nedan.

Om du får ett fel om att kontrollera din e-postadress, kontaktar du din IT-administratör.

Tips för att lösa e-postfelet

• Försök med en annan webbläsare.
  • Aktivera cookies i webbläsaren och rensa webbläsarens cookies och cacheminne. Anvisningar hittar du i webbläsarens dokumentation.
  • Om du inte ser e-postmeddelandet från Adobe tittar du i skräppostmappen.
  • Skriv in din e-postadress och ditt lösenord igen. Kontrollera att Caps Lock och Num Lock är inaktiva.

Inaktivera Fortsätt vara inloggad när du använder en offentlig eller delad enhet. Alternativet Fortsätt vara inloggad är aktiverat som standard och användare med Adobe ID eller Enterprise ID ombeds inte att logga in flera gånger. Den här inställningen gäller dock inte användare med Federated ID (SSO) och deras organisationsinställningar respekteras. Vanligtvis avslutas användarsessionen när du stänger alla webbläsarfönster eller loggar ut från Adobes webbplatser.

För Enterprise ID: om alternativet Fortsätt vara inloggad är aktiverat varar sessionen i upp till två veckor tills du loggar ut manuellt även om du stänger webbläsarfönstret.

Det är möjligt att du redan har ett Adobe ID som är kopplat till din e-postadress för jobbet. Du kan ha registrerat dig med ett Adobe ID som använder samma e-postadress som ditt Enterprise ID eller Federated ID. I så fall visar systemet en kontoväljarskärm och du ombeds att välja det konto du vill logga in på.

Dessa två konton har samma e-postadress men är helt separata konton. Inga uppgifter delas eller överförs automatiskt.

Du kan ha loggat in med ett annat konto. Om du har en e-postadress som är kopplad till ett Adobe ID och ett Enterprise ID eller Federated ID får du två separata konton. Filerna och resurserna som är lagrade på ett konto är inte tillgängliga från det andra kontot. Men du kan överföra dina resurser manuellt.

Prova att logga in på ett annat konto för att hitta dina resurser.

• Om du är inloggad på ditt Enterprise ID-konto med en e-postadress som också är kopplad till ett Adobe ID-konto, loggar du ut och loggar in på Adobe ID-kontot.
  • Det kan finnas en annan e-postadress som är kopplad till ditt konto. Logga ut och använd en annan e-postadress för att logga in.