Få svar på vanliga frågor om Lightroom för mobilen och Apple TV.
lr_cc_android_marketicon512

Med Adobe Photoshop Lightroom för mobilen och tekniken från Adobe Photoshop kan du bearbeta och dela bilder med professionell kvalitet på din iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enhet eller Chromebook.

Med Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV kan du se dina Lightroom-bilder och njuta av bildspel på din tv. Svep genom dina samlingar för att snabbt hitta bilden du söker eller zooma in på dina bilder för att visa alla detaljer på den stora skärmen.

Lightroom för mobilen

Allmän information

Vad är Adobe Photoshop Lightroom för mobilen?

Lightroom för mobilen och surfplattor är en kostnadsfri app som ger dig en kraftfull men enkel lösning för att ta, redigera och dela foton. Du kan uppgradera och få premiumfunktioner som ger dig exakt kontroll med smidig åtkomst på alla dina enheter – mobilen, datorn och webben.

Bearbeta och dela foton med professionell kvalitet från din smarta telefon eller surfplatta genom att använda enkla men kraftfulla verktyg byggda med teknik från Adobe Photoshop. Med mer än 30 förinställningar kan du fullända dina bilder med ett tryck. Experimentera med färg, justera klarhet och lägg till vinjetter.

Vilka funktioner får jag kostnadsfritt? Vilka ytterligare funktioner får jag när jag köper en prenumeration på Creative Cloud Photography?

Du kan använda alla funktioner för tagning/inspelning, organisering och delning kostnadsfritt i Adobe Photoshop Lightroom för mobilen. Du kan också använda de flesta redigeringsfunktionerna kostnadsfritt.

När du köper en prenumeration på Creative Cloud Photography-planen får du även:

• Möjligheten att redigera råfiler och åtkomst till det inbyggda verktyget Utvalda redigeringsprojekt i Adobe Photoshop Lightroom för mobilen.
  • Möjlighet att synkronisera alla dina Lightroom-foton mellan alla dina enheter, inklusive din dator.
  • Photoshop – världens mest kraftfulla verktyg för fotoredigering.
  • En skräddarsydd webbplats för att visa upp dina foton, med teknik från Adobe Portfolio.
  • Möjligheten att komma åt de foton du har i Lightroom i andra Adobe mobilappar, inklusive Photoshop Mix, Photoshop Fix, Adobe Spark Page, Adobe Spark Video, och mer.

Se Vanliga frågor och svar | Creative Cloud Photography-planer för mer information.

Du kan också prova alla dessa kostnadsfritt som en del av testversionen av planen för Creative Cloud Photography.

Fungerar mobilappen med Lightroom på mitt skrivbord?

Du kan synkronisera foton och redigeringar mellan Adobe Photoshop Lightroom för mobilen och appen Lightroom Classic eller Lightroom för skrivbordet om du har en aktiv prenumeration på eller en testversion av Creative Cloud-medlemsplaner.

Se Vanliga frågor och svar | Creative Cloud Photography-planer för mer information.

Om du äger en version av Lightroom med en permanent licens så kommer du inte att kunna synkronisera bilder mellan Lightroom på din stationära dator och Lightroom på din mobila enhet.

Hur provar jag Adobe Photoshop Lightroom för mobilen?

Bästa sättet att skaffa Adobe Photoshop Lightroom för mobilen är att besöka din mobila enhets appbutik och söka efter "Lightroom".

Vilka plattformar och enheter stöds av Adobe Photoshop Lightroom för mobilen?

iOS

Lightroom för mobilen stöder alla iPhone- och iPad-modeller som har iOS 11 eller senare. Det omfattar: iPhone 5S (2013) och senare, iPad Mini 2 (2013) och senare, iPad Air 1 (2013) och senare samt iPod Touch 6:e generationen (2015).

Android

Lightroom för mobilen stöder telefoner som kör Android 5.x (Lollipop) och senare.

Kontrollera att den Android-telefon som du vill installera Lightroom för mobilen på uppfyller följande systemkrav:

Lägsta systemkrav

• Processor: Quad Core CPU med 1,5 GHz frekvens och ARMv7-arkitektur
  • RAM: 1 GB
  • Intern lagring: 8 GB
  • Android OS-version: 5.x (Lollipop) och senare

Rekommenderade systemkrav

• Processor: Quad Core CPU med 2,2 GHz frekvens och ARMv8-arkitektur
  • RAM: 4 GB eller mer
  • Intern lagring: 8 GB eller mer
  • Android OS-version: 5.x (Lollipop) och senare

Vilka språk stöder Adobe Photoshop Lightroom för mobilen?

Adobe Photoshop Lightroom (iOS och Android) för mobilen finns på engelska, franska, kanadensisk franska, tyska, japanska, italienska, spanska, brasiliansk portugisiska, koreanska, ryska, förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, thai, turkiska samt indonesiska.

Dessutom finns Lightroom för mobilen (iOS) även på nederländska och svenska.

Vilka filformat stöder Adobe Photoshop Lightroom för mobilen?

Lightroom för mobilen har stöd för bildformaten JPEG, PNG och Adobe DNG. Om du är en betalande Creative Cloud-medlem eller har en aktiv testversion av Creative Cloud så kan du även importera och redigera råfiler från din kamera genom att använda din iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enhet eller Chromebook.

Datorprogrammen Lightroom Classic och Lightroom stöder filformat som inkluderar råbilder från praktiskt taget vilken DSLR-kamera som helst, och JPEG- och PNG-filer. Datorprogrammen Lightroom Classic och Lightroom skapar automatiskt en smart förhandsvisning av dina råbilder och synkroniserar den smarta förhandsvisningen till din mobila enhet. Smarta förhandvisningar är mindre versioner av dina ursprungliga råfiler, men har kvar hela råfilens flexibilitet trots en bråkdel av storleken.

Originalfilerna som har laddats upp från Lightroom Classic blir kvar på ditt skrivbord och lagras, synkroniseras eller används inte av Adobe Photoshop Lightroom för mobilen. Datorprogrammet Lightroom laddar upp alla dina originalfoton till molnet. Det innebär att en kopia på alla dina foton förvaras säkert.

Vad händer med mina synkroniserade bilder när min testversion eller min prenumeration på Lightroom tar slut?

Du fortsätter att ha fullständig äganderätt av dina bilder hela tiden. Om din prenumeration tar slut kommer du dock inte att kunna se, redigera eller synkronisera dina foton i Lightroom på mobila enheter längre. Med Lightroom på din iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enhet eller Chromebook kan du fortsätta att se och redigera dina foton kostnadsfritt, men du kommer att förlora tillgången till synkroniseringsfunktionerna mellan dina enheter. Du kan fortsätta att se och redigera dina foton genom att använda Lightroom Classic på datorn.

Använder jag en del av den molnlagring som ingår i mitt Creative Cloud-medlemskap när jag synkroniserar bilder till Adobe Photoshop Lightroom för mobilen?

Ja, bilder från Lightroom för mobilen räknas in i ditt molnlagringsutrymme som ingår i Creative Cloud.

Kan Adobe Photoshop Lightroom för mobilen användas som säkerhetskopiering?

Ja, Lightroom säkerhetskopierar automatiskt alla dina foton till molnet och låter dig komma åt och arbeta med dina foton från valfri dator och mobil enhet.

Lagrar Adobe Photoshop Lightroom för mobilen mina ursprungliga bildfiler online?

Ja, Lightroom erbjuder molnlagring och sparar alla dina originalbilder i Creative Cloud.

Hur synkroniserar Lightroom råfilerna som jag har lagrat på min dator eller på en extern hårddisk?

När du synkroniserar råfiler från Lightroom Classic på din stationära dator till Lightroom för mobilen så skapar Lightroom Classic automatiskt en smart förhandsvisning av dina råbilder och synkroniserar den smarta förhandsvisningen till din mobila enhet. Smarta förhandvisningar är mindre versioner av dina ursprungliga råfiler, men har kvar hela råfilens flexibilitet trots en bråkdel av storleken.

När du laddar upp råfiler från Lightroom på din dator säkerhetskopieras automatiskt din ursprungliga fil till molnet och låter dig komma åt och arbeta med ditt foto från valfri dator och mobil enhet.

Varför krävs ett Creative Cloud-medlemskap för att kunna synkronisera med Adobe Photoshop Lightroom för mobilen?

Det krävs en omfattande molninfrastruktur för att synkronisera bilddata och redigeringar mellan stationära och mobila enheter. Eftersom Creative Cloud redan erbjuder en sådan infrastruktur, samt även en särskild medlemskapsplan för fotoentusiaster, så passade tekniken i Creative Cloud bra för att driva synkroniseringen av foton och redigeringar mellan Adobe Photoshop Lightroom för mobilen, datorn och webben.

Kan jag importera råfiler som överförts till min enhet genom att använda Camera Connection Kit till Adobe Photoshop Lightroom för mobilen?

Om du är en betalande Creative Cloud-medlem eller har en aktiv testversion av Creative Cloud så har du tillgång till en Technology Preview som gör det möjligt för dig att importera och redigera råfiler från din kamera genom att använda Adobe Photoshop Lightroom på din iPad, iPad Pro, iPhone, Android-enhet eller Chromebook.

Hur många skrivbordskataloger kan jag synkronisera med Adobe Photoshop Lightroom för mobilen?

Du kan bara synkronisera en katalog mellan Lightroom Classic på din stationära dator och Adobe Photoshop Lightroom för mobilen.

Se till att alla objekt har synkroniserats helt med din Lightroom-katalog på din stationära dator, innan du byter din synkroniserade katalog.

Fungerar Lightroom på Chromebook med en kabelansluten internetuppkoppling?

Från och med 2018 års utgåva av Lightroom mobile (version 4.1) stöds kabelanslutet internet via Ethernet LAN-porten eller USB Ethernet-adapter på Chromebooks.

Använder Lightroom för mobilen bandbredden i mitt nätverk när Använd mobildata är inaktiverat i appinställningarna?

När Använd mobildata är aktiverat

När du aktiverar Använd mobildata i appinställningarna använder Lightroom internetbandbredden i ditt mobilnät för att:

• Hämta en bild för redigering från molnet när du öppnar den i Luppvyn.
  • Synkronisera alla bildjusteringar eller metadataändringar med molnet.
  • Överföra alla nyligen tillagda bilder till molnet.

Men om en WiFi-anslutning finns på din mobila enhet, prioriterar Lightroom för mobilen WiFi-anslutningen före internetanslutningen till ditt mobila nätverk.

När Använd mobildata är inaktiverat

När du inaktiverar Använd mobildata i appinställningarna och det inte finns någon nätverksanslutning, visar Lightroom för mobilen ikonen Synkroniseringen avbröts () i vyn Album. I detta scenario kan du välja att hämta den smarta förhandsvisningen av en bild för redigering och tvinga synkronisering av alla bildjusteringar via ditt mobila nätverk.

Gör följande för att hämta en smart förhandsvisning med hjälp av ditt mobila nätverk:

Hämta en smart förhandsvisning
Hämta en smart förhandsvisning för redigering via mobildata.
  1. Öppna bilden för redigering i Luppvyn.
  2. Tryck på ikonen (! ) i det övre högra hörnet och välj sedan Hämta smart förhandsvisning.

Gör följande för att tvinga synkronisering av väntande bildjusteringar via mobilnätet:

force-sync
  1. Tryck på ikonen (!) i det övre högra hörnet av skärmen när du har ändrat bilden i Luppvyn.
  2. Tryck på Tvinga synkronisering.

Hur kan jag veta om min mobila iOS- eller Android-enhet stöder tagnings-/inspelningsläget HDR (High Dynamic Range)?

Kontrollera att du använder den senaste versionen av Adobe Photoshop Lightroom för mobilen på din enhet.

(iOS)

Från och med version 2.7 stöder Adobe Photoshop Lightroom för mobilen (iOS) HDR-inspelningsläge på alla iPhone- eller iPad-enheter som har minst en 12-megapixelkamera och som körs på iOS 10.0 eller senare.

Mer information om HDR-inspelningsläget finns i Filma scener med hög kontrast i HDR-läge (iOS).

(Android)

Med den senaste uppdateringen är HDR-läget endast tillgängligt för mobilenheter av märket Samsung S8, Samsung S8+, Samsung S7, Samsung S7 Edge, Samsung Note 8, Google Pixel, Google Pixel 2, Google Pixel XL, Google Pixel 2 XL, Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL och One Plus 5.

HDR som Technology Preview-funktion: På andra kompatibla Android-enheter som uppfyller kraven nedan är HDR-läget tillgängligt som en Technology Preview-funktion som du kan aktivera från menyn på sidopanelen.

• 3 GB RAM eller mer
  • Android OS version 6.0 (Marshmallow) eller senare
  • Appversionen är Arm8
  • DNG-inspelning stöds

Så här kontrollerar du specifikationen för din enhet: i menyn på sidopanelen går du till Enhetsinformation och lagring > Enhetsinformation.

Mer information om HDR-inspelningsläget finns i Filma scener med hög kontrast i HDR-läge (Android).

Hur kan jag veta om min iPhone eller iPad stöder tagning/inspelning i Adobe DNG-format?

Från och med version 2.5 stöder Adobe Photoshop Lightroom för mobilen (iOS) tagning/inspelning av DNG-råbilder på alla iPhone- eller iPad-enheter som har minst en 12-megapixelkamera och som kör i iOS 10.0 eller senare.

Hur kan jag veta om min Android-enhet stöder tagning/inspelning i Adobe DNG råfilformat?

Från och med version 2.0, stöder Adobe Photoshop Lightroom för mobilen tagning/inspelning i DNG råfilformat på enheter som kör Android-versioner 5.0 (Lollipop) och senare. Denna förmåga är dock endast tillgänglig på de enheter som stöder tagning/inspelning av DNG råbilder. Stöd för DNG tagning/inspelning aktiveras enbart av enhetstillverkaren.

För att kontrollera om din enhet stöder DNG-tagning/inspelning:

1. Kontrollera först att du har den senaste versionen av Lightroom-appen installerad på din mobila enhet.
  2. Tryck på ikonen () i det övre vänstra hörnet av skärmen i vyn Samlingar för att öppna menyn i sidoraden.
  3. Tryck på Enhetsinformation och lagring > Enhetsinformation i menyn.
  4. Kontrollera om DNG tagning/inspelning stöds visar Ja eller Nej. Om Ja visas så kan du ta råbilder genom att använda kameran i appen.

Hur vet jag om min Android-telefon stöder de avancerade redigeringsfunktionerna i Adobe Photoshop Lightroom för mobilen?

Generellt sett så krävs en nyare Android-telefon för att användning de avancerade redigeringsfunktionerna. Adobe Photoshop Lightroom för mobilen identifierar automatiskt de avancerade funktioner som telefonen stöder och ger dig tillgång till dem. Vi arbetar på en omfattande lista över enheter som stöds och kommer att uppdatera detta avsnitt med ”Vanliga frågor” med den listan så snart som möjligt.

Hur avslutar jag min månatliga Lightroom-prenumeration köpt från Apple iTunes App Store eller Google Play Store?

(iOS)

Alla prenumerationer på Lightroom för mobilen (iOS) som du köper via App Store hanteras av Apple via ditt iTunes-konto. Du kan avbryta prenumerationen via App Store-appen på din mobila enhet.

Gå till Apples dokumentation för att få hjälp:https://support.apple.com/sv-se/HT202039

(Android)

Alla prenumerationer på Lightroom för mobilen (Android) som du köper via Google Play Store hanteras av Google. Du kan avbryta prenumerationen med Google Play Store-appen på din mobila enhet.

Gå till Apples dokumentation för att få hjälp: https://support.google.com/googleplay/answer/7018481

Använda Adobe Photoshop Lightroom för mobilen

Hur kommer jag igång med Adobe Photoshop Lightroom för mobilen?

Gå till Komma igång-sidan för Adobe Photoshop Lightroom för mobilen, ladda ner mobilappen, och följ stegen.

Hur kan jag få hjälp med att använda Adobe Photoshop Lightroom för mobilen på mina enheter?

Lightroom för Apple TV

Allmän information

Vilka versioner av Apple TV-hårdvara stöds av Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV?

Appen Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV kräver en 4:e generationens Apple TV eller senare som har tvOS 11.0 eller senare.

Varför har vissa foton trunkerats på vänster och höger sida när jag visar album?

Justera zoom- eller överskanningsinställningarna på din visningsenhet om dina bilder verkar vara beskurna eller avkortade.

Mer information finns i Apples support-artikel https://support.apple.com/sv-se/HT202763

Kan jag redigera eller bearbeta mina foton i Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV?

Nej, Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV fokuserar på visning av dina foton och videor. Använd Lightroom på stationära datorn, mobilen (Android och iOS), webben eller Lightroom Classic på en stationär dator.

Kan jag använda en fjärrkontroll som inte har tillverkats av Apple till Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV?

Ja, om fjärrkontrollen fungerar med Apple TV så bör den fungera med appen Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV. På vissa fjärrkontroller som inte är Apple, är det inte möjligt att panorera runt fotot när det är inzoomat. Eventuellt är inte heller snabbskrollning tillgängligt.

Kan jag lägga till musik till mina bildspel i Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV?

Nej, tillägg av musik i bildspel stöds inte i Lightroom för Apple TV. Du kan dock spela musik från en annan app på din Apple TV medan bildspelet körs. Om du vill fortsätta spela bakgrundsmusiken från en annan app startar eller pausar du bildspelet i Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV genom att göra en långtryckning på fjärrkontrollens pekyta.

Finns det olika bildövergångar tillgängliga för bildspel i Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV?

Nej, endast en standardövergång finns tillgänglig i Lightroom för Apple TV.

Vilka färgmodeller använder Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV för att visa bilder?

Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV användersRGB-färgmodeller.

Mer information finns i Vanliga frågor | Färg i Lightroom.

Jag har gjort ändringar i mina foton i Adobe Photoshop Lightroom på webben, Adobe Photoshop Lightroom för mobilen eller Lightroom Classic för skrivbordet, men dessa syns inte i Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV. Vad kan jag göra?

Även om dessa redigeringar bör synkroniseras automatiskt kan du gå till Inställningar och välja Ladda om album om det behövs.

Vilka språk stöder Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV?

Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV finns tillgängligt på engelska, franska, tyska och japanska. Lightroom för Apple TV version 2.0 stöder också Italienska, koreanska, brasiliansk portugisiska, ryska, förenklad kinesiska, spanska, svenska, thailändska, traditionell kinesiska, nederländska och kanadensisk franska.

Använda Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV

Hur kommer jag igång med Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV?

Information om hur du konfigurerar Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV-appen på Apple TV finns i Konfigurera Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV. Följ stegen för att skaffa appen från App Store och logga in med ditt Adobe ID.

Hur kan jag få hjälp med att använda Adobe Photoshop Lightroom för Apple TV?

Läs Visa Lightroom-foton på din TV för att lära dig om appens gränssnitt och inställningar.

Mer information