Adobe återgår till att fokusera på utvecklingen av produkter och lösningar som är av störst nytta för våra kunder, och meddelar därför att vi slutar utveckla nya funktioner till Adobe Muse CC.

Den 26 mars 2018 lanserar vi den sista utgåvan med uppdaterade funktioner till Adobe Muse. Vi kommer även att erbjuda teknisk support till alla aktiva Creative Cloud-kunder fram till 26 mars 2020.

Adobe strävar efter att leverera förstklassig programvara och tjänster till alla sina kunder. Det ligger i vår natur att förnya oss och prova nya saker, och det var i denna anda som vi startade utvecklingen av Adobe Muse för åtta år sedan. Samtidigt som vi har varit hängivna visionen om Adobe Muse, har vi identifierat trender inom webbplatsutveckling som har lett oss till att utveckla vår strategi:

• Formgivare som aktivt arbetar med att skapa komplexa webbplatser och applikationer investerar i utformningen av användarupplevelsen och prototypframtagning, och samarbetar också med utvecklingsteam för att sina idéer ska komma till liv.
  • För enklare webbplatser har det blivit allt vanligare att på egen hand skapa webbplatser genom anpassningsbara mallar för att snabbt ta fram responsiva webbplatser som enkelt kan ändras av formgivaren eller en klient.

Vi vill tacka våra användare och hjälpa dem att smidigt byta till andra Adobe-produkter som kan tillmötesgå deras specifika behov:

• Om du utvecklar komplexa webbplatser och applikationer kan du nu använda Adobe XD. Även om XD inte skapar färdig webbkod som i Adobe Muse är XD ändå en komplett lösning som låter användare formgiva, ta fram prototyper och samarbeta med intressenter och utvecklare för att få sina webbplatser att komma till liv. Se Adobe XD för mer information.
  • Om du utvecklar en webbplats för att presentera dina kreativa verk kan du använda Adobe Portfolio för att skapa vackra portföljwebbplatser som också går att koppla till Behance-plattformen. Se Adobe Portfolio för mer information.
  • Om du utvecklar webbplatser med en enda sida, så som fotohändelser, nyhetsbrev eller landningssidor, kan du använda Adobe Spark Page för att skapa eleganta, responsiva webbsidor med ditt unika varumärke. Se Adobe Spark för mer information.

Vanliga frågor

Berör produktens upphörande alla användare?

Ja, upphörandet av Adobe Muse berör alla användare.

När träder detta i kraft?

Teamet bakom Adobe Muse slutar utveckla nya funktioner den 26 mars 2018. Däremot är teknisk support fortfarande tillgänglig för alla aktiva Creative Cloud-kunder fram till 26 mars 2020.

Kan Adobe Muse-användare fortsätta använda programvaran och även ladda ner den igen?

Ja, licensierade användare av Adobe Muse kan fortsätta att använda programvaran. Du kan också hämta den licensierade versionen av Adobe Muse från Kom igång med Adobe Muse.

Jag förstår att ni inte längre utvecklar Adobe Muse, men kommer programmet att sluta fungera den 26 mars 2020 när supporten upphör?

Nej, Adobe Muse kommer även i fortsättningen gå att öppna på din dator. Du kommer fortfarande att kunna redigera befintliga eller skapa nya webbplatser med programmet. Däremot är det möjligt att webbstandarder och webbläsare fortsätter att förändras även efter att Adobes support upphör för programmet. Efter 26 mars 2020 kommer Adobe inte längre att lansera kompatibilitetsuppdateringar till Mac eller Windows OS, eller korrigera fel som kan uppstå när Adobe Muse-webbplatser publiceras på internet.

Vilka hjälp- och supportresurser kan jag förlita mig på framöver?

Adobe Muse mikrowebbplats är fortsatt tillgänglig för användare fram tills det att supporten upphör 26 mars 2020. Även om inget nytt innehåll kommer att läggas till på sidorna med händelser, självstudier eller dagens webbplats kommer Adobe Muse widget-katalog uppdateras med det aktuella widget-utbudet under denna tidsperiod.

Om du behöver teknisk hjälp kan du även i framtiden kontakta teamet Adobe Muse, fram till sista dagen då support ges via kundtjänst , offentligt Adobe Muse-forum och sociala medier som Facebook och Twitter.

Vad sker med min befintliga Adobe Muse-webbplats? Kommer webbplatsen att försvinna?

Webbplatser som har skapats med Adobe Muse kommer fortsatt att finnas på internet om webbplatserna är registrerade hos en domänleverantör från tredje part, till exempel GoDaddy eller Bluehost. Webbplatser som är registrerade på Business Catalyst måste publiceras på en annan plattform för att finnas kvar efter 26 mars 2021, då Business Catalysts värdtjänst inte längre är tillgänglig. Se meddelande om Business Catalyst för mer information.

Jag har köpt en licens för/hämtat Muse-widgetprogram från en av era samarbetspartners. Kommer widgetprogrammen fortsätta fungera efter att Adobes support för Adobe Muse upphör?

Det är upp till den enskilda widget-leverantören. Om du betalar för en årlig prenumeration hos dem kan du kontakta leverantören för mer information om deras framtida support.

Kommer widgetprogram som jag har köpt från en av era samarbetspartners fungera med Behance Portfolio eller Adobe Dreamweaver?

Tyvärr inte. Widgetprogram som har utvecklats till Adobe Muse är endast kompatibla med Adobe Muse.