Adobe Muse upphör

Adobe återgår till att fokusera på utvecklingen av produkter och lösningar som är av störst nytta för våra kunder, och meddelar därför att vi slutar med teknisk support för Adobe Muse CC, från och med 26 mars 2020.

Vi vill tacka våra användare och hjälpa dem att smidigt byta till andra Adobe-produkter som kan tillmötesgå deras specifika behov:

• Om du utvecklar komplexa webbplatser och applikationer kan du nu använda Adobe XD. Även om XD inte skapar färdig webbkod som i Adobe Muse är XD ändå en komplett lösning som låter användare formgiva, ta fram prototyper och samarbeta med intressenter och utvecklare för att få sina webbplatser att komma till liv. Se Adobe XD för mer information.
  • Om du utvecklar en webbplats för att presentera dina kreativa verk kan du använda Adobe Portfolio för att skapa vackra portföljwebbplatser som också går att koppla till Behance-plattformen. Se Adobe Portfolio för mer information.
  • Om du utvecklar webbplatser med en enda sida, så som fotohändelser, nyhetsbrev eller landningssidor, kan du använda Adobe Spark Page för att skapa eleganta, responsiva webbsidor med ditt unika varumärke. Se Adobe Spark för mer information.

Vanliga frågor

Prenumeranter på Creative Cloud Alla program kommer att kunna använda Muse efter upphörandet 26 mars 2020. Om du är innehavare av en fristående programlicens måste du gå över till Creative Cloud Alla program-prenumerationen för att kunna fortsätta använda Muse.

Ja, upphörandet av Adobe Muse berör alla användare.

Teamet bakom Adobe Muse slutade utveckla nya funktioner den 26 mars 2018. Teknisk support för Muse avslutades den 26 mars 2020.

Ja, om du har en aktuell prenumeration på Creative Cloud Alla program bör du kunna hitta Muse i avsnittet Äldre program. Om du vill öppna avsnittet Äldre program går du till Inställningar i Creative Cloud-datorprogrammmet, väljer Program och aktiverar Visa äldre program.

Adobe Muse-programmet kommer även i fortsättningen kunna öppnas på datorn. Du kan fortsätta att redigera befintliga webbplatser eller skapa nya webbplatser med applikationen. Däremot är det möjligt att webbstandarder och webbläsare fortsätter att förändras även efter att Adobes support upphör för programmet. Efter 26 mars 2020 kommer Adobe inte längre att lansera kompatibilitetsuppdateringar till Mac eller Windows OS, eller korrigera fel som kan uppstå när Adobe Muse-webbplatser publiceras på internet.

Widgetkatalogen för Adobe Muse kommer fortsätta att uppdateras med aktuell widget-tillgänglighet.

Det offentliga Adobe Muse-användarforumet är öppet för användarhjälp.

Webbplatser som har skapats med Adobe Muse kommer fortsatt att finnas på internet om webbplatserna är registrerade hos en domänleverantör från tredje part, till exempel GoDaddy eller Bluehost. Webbplatser som är registrerade på Business Catalyst måste publiceras på en annan plattform för att finnas kvar efter 26 mars 2021, då Business Catalysts värdtjänst inte längre är tillgänglig. Från och med 31 juli 2020 kan webbplatser som publiceras med Adobe Muse  inte längre redigeras med Adobes lösning för Redigering i webbläsaren. Se meddelande om Business Catalyst för mer information.

Det är upp till den enskilda widget-leverantören. Om du betalar för en årlig prenumeration hos dem kan du kontakta leverantören för mer information om deras framtida support.

Tyvärr inte. Widgetprogram som har utvecklats till Adobe Muse är endast kompatibla med Adobe Muse.