Söker du efter information som hör till den senaste versionen av Photoshop CC? Se Support för Photoshop för surfplattor | Windows.

Problem

Tryckkänsligheten eller andra funktioner för pekpennan fungerar inte på vissa surfplattebaserade enheter i Photoshop CC (v14.2.x) i Windows 8 eller senare.

Lösning

Skapa en fil som innehåller instruktioner för att använda RealTimeStylus-funktionen. För att aktivera RealTimeStylus-funktionalitet:

1. Skapa en textfil i en textredigerare, till exempel Anteckningar.
  2. Skriv in följande rader:
    # AllowRTS
    uRTS 1
  3. Spara filen som en vanlig textfil med namnet PSUserConfig.txt och spara filen till Photoshops inställningsmapp: [Installationsenhet]:\Users\[användarnamn]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CC\Adobe Photoshop CC Settings\

Ta bort filen PSUSerConfig.txt om du vill stänga av RealTimeStylus-funktionaliteten. Eller flytta den till en annan mapp om den inte innehåller några andra kommandon, eller ändra raderna så att det står:
# AllowRTS
uRTS 0

Specifika saker att tänka på för OS

Ytterligare information

Som standard är Microsofts Wintab-teknik aktiverad i Photoshop CC (v14.2.x). Men om din surfplatta får problem när du använder den tekniken kan din pekpenna få bättre prestanda om du växlar till RealTimeStylus-tekniken.