Hur används Photoshop bäst i Windows 8 och senare?

I Windows 8 eller senare använder Photoshop CC 2014 eller senare Windows Ink – ett förbättrat stöd för pennor – för att styra interaktionen mellan Photoshop och pennan. Med Windows Ink blir skriften bättre och du kan använda pekdatorer och konvertibla enheter utan drivrutin.

För Wacom-plattor:

Aktivera Windows Ink i kontrollpanelen för Wacom. Använd pennan och touchkontrollpanelen för att ändra funktionen för att trycka och hålla ned.

Mer information finns på Wacoms supportwebbplats.

För andra surfplattor:

Om surfplattan använder en WinTab-drivrutin utan funktion för Windows Ink, eller om du stöter på andra problem (se nedan), kan du tvinga Photoshop att använda WinTab genom att utföra följande steg:

1. Skapa en textfil i en textredigerare, t.ex. Anteckningar.

2. Ange följande rader:

UseSystemStylus 0

3. Spara filen som en vanlig textfil med namnet PSUserConfig.txt i mappen för Photoshop-inställningar: [Installation Drive]:\Users\[användarnamn]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CC 2015\Inställningar för Adobe Photoshop CC 2015\

Stäng av återgången till WinTab i Photoshop genom att göra något av följande:

• Ta bort filen PSUSerConfig.txt.
  • Ändra raderna så att det står följande:

UseSystemStylus 1

Video: Photoshop-självstudier för hur du anpassar Wacom-pennan och tryckinställningarna

Video: Photoshop-självstudier för hur du anpassar Wacom-pennan och tryckinställningarna
Lär dig att anpassa känslan i Wacom-pennan och styra tryckinställningarna i Photoshop.
Photoshop Cafe

Översikt över möjliga problem

Vid problem med Wacom-plattor, och för att använda implementeringen av WinTab, bör du utföra stegen ovan samt följande steg:

• För att visa snabbmenyer när du inte vill flytta pennorna medan du högerklickar.
  • Om du behöver stöd för stylus-markören när du använder airbrush-pennan.