Feedback och kända problem för Neural Filters

Läs om hur Adobe använder din feedback och om kända problem

Hur använder Adobe feedback om Neural Filters?

Om du väljer att lämna feedback, inklusive bilder du väljer att skicka in, kommer Adobes utvecklare att titta på och använda din feedback och bilderna för att förbättra filter och andra funktioner. Adobe kommer inte att använda dessa data i något annat syfte än att förbättra Adobe-produkter och -tjänster.

Hur skyddar Adobe min integritet?

Adobe vidtar ett flertal säkerhetsåtgärder för att skydda den information som samlas in och överförs. Du kan läsa mer om hur vi hanterar användarinformation i Adobes sekretesspolicy.

Besök Adobes sekretesscenter för att hitta information om sekretessfrågor, inklusive dina val om hur Adobe samlar in och använder informationen.

Kända problem och lösningar

Allmänt

Problem

Lösningar

(Windows) Hämtningen av Neural Filters misslyckas även om modellerna verkar börja hämtas.

Om du har definierat miljövariablerna TEMP och TMP med en sökväg på en annan disk än den primära, byter du till en sökväg på den primära disken (eller tar bort variablerna) tillfälligt under hämtningen. Starta sedan om Photoshop och vänta tills Photoshop har hämtat variabeländringen.

Obs! Den primära disken här är disken där mappen:%USERPROFILE%\Appdata\Roaming\Adobe\UXP\PluginsStorage\PHSP\22\Internal\

com.adobe.nfp.gallery finns.

Hämtningsknapparna för Neural Filters är nedtonade och kan inte hämtas. Ditt konto använder SDL (licensiering för delad enhet) eller FRL (funktionsbegränsad licensiering).

Uppdatera till Photoshop 22.0.1 eller senare.

Photoshop kraschar vid arbete med Neural Filters

Uppdatera till Photoshop 22.0.1 eller senare.

"Läser in" visas och försvinner inte när Neural Filters används med gråskalebilder

Uppdatera till Photoshop 22.0.1 eller senare.

När du använder Neural Filters visas följande felmeddelande: Det uppstod ett problem när filtren användes

Uppdatera till Photoshop 22.0.1 eller senare.

Om det inte löser dina problem kan du försöka med följande felsökningssteg:
  1. Starta om Photoshop och försök igen
  2. Hämta filtermodellerna på nytt
    1. Avsluta Photoshop, ta bort eller byt namn på följande mapp, starta Photoshop och försök igen:
      1. WindowsC:\Users\[användarnamn]\AppData\Roaming\Adobe\UXP\
        PluginsStorage\PHSP\22\Internal\com.adobe.nfp.gallery\PluginData
      2. Mac: ~/Library/Application Support/Adobe/UXP/PluginsStorage/
        PHSP/22/Internal/com.adobe.nfp.gallery/PluginData

Felmeddelandet Det uppstod ett problem när filtren användes, visas när en bild med profilen Apple Wide Color Sharing används

Uppdatera till Photoshop 22.0.1 eller senare.

Utslätning av hud

Utslätning av hud kan göra skuggområden ljusare.

Borttagning av JPEG-artefakter:

Borttagning av JPEG-artefakter fungerar bra med övertoningar och former, men inte lika bra med förlust av fina detaljer.

Beta – Superzoom: Externt bildområde beskärs vid zoomning

Aktuella begränsningar innebär att det inte går att justera arbetsytans storlek i arbetsytan Neural Filters. Om du vill använda Superzoom på hela bilden utan att beskära kan du öka bredden och höjden på arbetsytan till 400 %, göra om bilden till ett lager och prova Superzoom igen.

Beta – Smart porträtt: Oväntade resultat

• Porträtt med lockigt hår, att vissa ansiktsdrag saknas och ansikten i profil kanske inte identifieras som porträtt.
  • Bilder som visar tänder och glasögon, ansiktsdrag som skyms av skuggor, ansiktshår, fingrar och andra objekt kan ge oväntade resultat.
  • Reglagen Glädje, Överraskning och Ilska kan förvränga ögonen eller på annat sätt återge dem felaktigt.

Beta – Makeup Transfer:

Makeup Transfer kanske inte har någon effekt eller ger oväntade resultat om målbilden redan har smink.

Beta – Borttagning av JPEG-artefakter:

Färglägg kanske inte kan lokalisera specifika områden korrekt när färger tilldelas manuellt.

Tangentbordstillgänglighet:

För tillfället fungerar inte vissa kortkommandon, t.ex. Tabb, Alt, Enter och Esc som förväntat i galleriet.

Begränsad filteranvändning

Du kan använda upp till 6 filter samtidigt om du vill bibehålla optimala prestanda.