Du kan inte lägga till den e-postadressen till ditt konto

När du lägger till användare på ditt Adobe Sign-konto kan felmeddelandet ”Du kan inte lägga till den e-postadressen till ditt konto” visas.

Felmeddelandet innebär att det är något fel med e-postadressen (användaren) som angetts:

• E-postadressen används, men användarens status är inte aktiv
  • Dina Adobe Sign-domäninställningar innehåller inte användarens e-postdomän

Användare som inte är aktiva

Användare i Adobe Sign-systemet kan ha en av flera statusnivåer: aktiv, skapad, väntande och inaktiv.

Kontrollera din användarlista (Konto > Användare) för att se om några användare har inaktiv status.

Aktiva användare visas när du öppnar användarlistan i administratörskonsolen i Adobe Sign.

Standardanvändarlista som bara visar aktiva användare

Användare som inte är aktiva filtreras bort.  Klicka på de tre linjerna överst till höger och välj Visa alla användare när du vill visa alla användare på kontot.

Meny för att visa alla användare

Den fullständiga listan över användare visas och du kan sortera dem genom att klicka på kolumnrubrikerna. Det bästa alternativet är vanligtvis att sortera på e-postadresser eftersom e-postadressen är den viktigaste uppgiften som du anger när du skapar en användare och den är anledningen till felmeddelandet.

En fullständig lista över användare

Skillnaden mellan de olika statusnivåerna är följande:

• Aktiva användare – Användare som kan logga in i Adobe Sign-systemet och skicka avtal
  • Skapade användare – Användare som har lagts till på kontot, men som inte har angett ett lösenord ännu. Eftersom de inte har angett ett lösenord, kan de inte logga in i systemet.
    • Genom att klicka på en skapad användare kan du välja alternativen Skicka om e-postmeddelande eller Återställ lösenord. Båda alternativen skickar ett e-postmeddelande till användaren som ber denne välja ett lösenord och aktivera kontot.
  • Inaktiva användare – Dessa användare har skapats i systemet, men har inaktiverats. Inaktiva användare kan inte få tillgång till Adobe Sign och kan inte signera avtal.
    • När du klickar på en inaktiv användare kan du välja alternativet Återaktivera användare.
    • När en användare återaktiveras kommer användarens status att ändras till aktiv och ett e-postmeddelande skickas så att användaren kan ange ett nytt lösenord
  • Väntande användare – Användare med statusen väntande är personer som har kopplats till ett avtal, men som inte uttryckligen har skapats av en administratör.
    • Väntande användare kan ändras till aktiva användare via den vanliga proceduren för att lägga till användare

Problem med domännamn

En del konton konfigureras med säkerhet på domännivå. Alla kunder med webbplatslicens och kunder som använder SAML bör ha den här typen av skydd.

Men säkerhet på domännivå visas inte i administratörsgränssnittet.  Det kan bara hanteras av kundsupporten eller Customer Success-teamet.

Om användaren som orsakar problemet inte finns på någon statusnivå på kontot, beror felet förmodligen på ett problem med domäntillstånd.  Kontakta kundsupporten eller din Customer Success Manager om ni har en sådan.

Kom ihåg att ange e-postadressen för kontoadministratören och e-postadressen till användaren som du försöker lägga till.

Att göra anspråk på domänägarskap är en ganska okomplicerad process, men det tar tid.  Om du tror att du har problem med domäntypen eller bara vill förhindra sådana problem bör du göra anspråk på domänen så tidigt som möjligt.