Adobe Sign-autentisering omdirigeras till Adobe Identity Management

Översikt

För Adobe Sign-användare som har en Adobe-identitetstyp associerad med sin e-postadress har Adobe Sign standardiserat autentiseringsprocessen så att dessa användare alltid autentiserar sig i Adobe Sign med sin Adobe-identitetstyp och lösenord. Det förbättrar användarens inloggningsupplevelse och säkerhet.

Tidigare kunde vissa Adobe Sign-användare autentisera i Adobe Sign via den offentliga inloggningssidan (med ett Adobe Sign-specifikt lösenord) och Adobe-identitetstypen.

Berörda användare är sådana som har köpt sitt Adobe Sign-konto via de vanliga inköpsprogrammen för Adobe (inklusive Adobe.com-butiken samt VIP- och ETLA-inköpsprogrammen) och som hanterar sina Adobe Sign-konton via Adobe Admin Console

Adobe-identitetstyper omfattar både personliga konton (Adobe ID) och företags-/skolkonton (Enterprise ID eller Federated ID).

Berörda användare ser följande:

• Omdirigering till identitetstypen Adobe via inloggningssidan för Adobe Sign

När en användare går till inloggningssidan för Adobe Sign (t.ex. https://secure.adobesign.com/public/login, bild 1) och anger sin e-postadress omdirigeras användaren automatiskt till autentisering med Adobe-identitetstypen (bild 2) för att slutföra inloggningsprocessen.

Om användarens administratör har konfigurerat kontot för autentisering med Federated ID (d.v.s. SAML) omdirigeras användaren till företagets inloggningssida.

Bild 1
    Bild 1

Bild 2
    Bild 2

Obs!

Om användaren inte kommer ihåg sitt Adobe-lösenord kan hen välja Jag har glömt mitt lösenord (bild 1) ELLER Återställ lösenordet (bild 2).

I båda fallen uppmanas användaren att återställa lösenordet.

• Omdirigering till Adobe-identitetstypen via anpassat värdnamn

Om en Adobe Sign-organisation har konfigurerat en anpassad inloggningssida för Adobe Sign som innehåller ett anpassat värdnamn (t.ex. https://AcmeCorp.adobesign.com/public/login) omdirigeras användaren omedelbart till autentisering med identitetstypen Adobe när hen anger den anpassade inloggningsadressen för Adobe Sign.

• Omdirigering till Adobe-identitetstypen vid autentiserad signering

Om en Adobe Sign-organisation har angett att signerare måste autentisera med Adobe Sign-autentisering (före signering), uppmanas signeraren att autentisera via identitetstypen Adobe.

Ytterligare överväganden

• När en användare loggar in via sin Adobe-identitetstyp kan hen uppmanas att välja sitt personliga konto eller sitt arbets-/skolkonto. Det är möjligt att användaren väljer en kontotyp, men Adobe Sign är associerat med den andra kontotypen. I sådana fall vägleder Adobe Sign användaren för att byta kontotyp (till exempel från det personliga kontot till arbets-/skolkontot eller vice versa).

• I sällsynta fall kan en användare som loggar in med identitetstypen Adobe för första gången uppmanas att ange sitt lösenord eller verifiera sin e-postadress.

Detta är en engångsåtgärd som användaren inte behöver upprepa i framtiden.