Adobes system för identitetshantering hjälper administratörer att skapa och hantera användares åtkomst till program och tjänster. Adobe erbjuder dessa identitetstyper eller -konton för att verifiera och auktorisera användare.

Identitetstyper i Adobe Admin Console

Identitetstyper ger organisationen olika nivåer av kontroll över användarens konto och data. Ditt val av identitetsmodell har en betydande inverkan på hur din organisation lagrar och delar resurser. Federated ID- och Enterprise ID-modellerna är idealiska val för organisationer som behöver kontrollera hur användarna använder appar och produkter, medan Adobe ID är bättre lämpad för enskilda personer, team eller frilansare.

De innehåller inte bara alla funktioner i Adobe ID, Enterprise ID och Federated ID, utan har även stöd för de bästa datametoderna och garanterar effektiv program- och datahantering. Följande tabell hjälper dig att bestämma vilken identitetsmodell som är bäst lämpad för din organisation utifrån olika faktorer.

Kontotyp

Företags- eller skolkonto

Personligt konto

Federated ID

Enterprise ID

Adobe ID

Huvuderbjudanden

Skapas, ägs och hanteras av organisationen. Organisationen hanterar användares uppgifter och använder enkel inloggning (SSO) via en SAML2-identitetsleverantör (IdP).

Skapas, ägs och hanteras av organisationen. Organisationen behåller exklusiva rättigheter att skapa användarkonton i verifierade domäner.

Skapas, ägs och hanteras av användaren. Adobe utför autentiseringen och slutanvändaren hanterar identiteten.

Konto- och dataägarskap

Organisationsägd och -kontrollerad

Användarkontrollerad

Säkerhet och övervakning

• Händelseloggar för Federated ID
  • Innehållsloggar
  • Delningsbegränsningar
  • Organisationens autentiseringsinställningar
  • Innehållsloggar
  • Delningsbegränsningar
  • Lösenordspolicy1

Creative Cloud for enterprise

Filformat som stöds för foton

Stöds delvis2

Creative Cloud för team

Stöds inte

Filformat som stöds för foton

Experience Cloud

Filformat som stöds för foton

Filformat som stöds för foton

Rekommenderas för

• Organisationer som redan använder SSO eller SAML
  • Befintliga katalogtjänster, till exempel Google och Azure AD
  • Kräver smidig integrering med tjänster från andra än Adobe
  • Kan bekräfta domänägarskap
  • Kan bekräfta domänägarskap
  • Kräver inte SSO
  • Creative Cloud for teams
  • Vill ha kontroll i användarens hand
  • Åtkomstappar som Digital Publishing Suite3
  • Användare äger resurser efter separation från organisationen

Kom i gång

Konfigurera identiteter

Gör anspråk på domäner

Lägg till användare

Obs!

1 Lösenordspolicyn för Creative Cloud for teams är densamma som för Creative Cloud for individuals.

2För Creative Cloud for enterprise-kunder som använder enterprise-lagring kan administratörerna lägga till Adobe ID-användare i Admin Console men inte lägga till dem i produktprofiler. Administratörerna måste migrera Adobe ID-användare till en annan identitetstyp.

3 Det finns några produkter och tjänster, till exempel Adobes licensieringswebbplats och Adobe Digital Publishing Suite, som bara stöder Adobe ID.

Delta i samtalet

ask-the-community

Delta i diskussionen om du har frågor eller tankar kring ämnen, begrepp eller procedurer som beskrivs i den här artikeln.

Gå med nu