Du tjänar pengar varje gång ditt innehåll licensieras på Adobe Stock eller Fotolia. Den här sidan innehåller information om hur du begär en utbetalning.

Royalty-översikt

Royaltyersättningen för foton, illustrationer och vektorinnehåll som säljs på Adobe Stock motsvarar 33 % av beloppet som betalas av köparen. Priset avgörs av typen av prenumerationsplanen. En minimigaranti används för att säkerställa att våra medverkande får en rimlig kompensation oavsett pris. Royaltyersättningen för videor som säljs på Adobe Stock motsvarar 35 % av beloppet som betalas av köparen. Villkoren för Adobe Stock och Fotolia skiljer sig åt. I vår royaltyersättningstabell finns mer information.

Begära en utbetalning

Du kan begära en utbetalning via PayPal, Payoneer eller Skrill när du har fått 50 USD eller mer i royaltyersättning. Innan du kan skicka in din första begäran om utbetalning måste följande kriterier vara uppfyllda:

• Ett godkänt skatteformulär måste finnas på ditt konto
  • Minst 45 dagar måste ha gått från och med det datum då ditt innehåll såldes första gången. Efterföljande begäran om utbetalning kan sedan göras när nivån på 50 USD har uppnåtts igen.
  • Du måste ha ett giltigt PayPal-, Payoneer- eller Skrill-konto för att få pengar. Du kan ange ditt valda konto vid utbetalningsprocessen. Payoneer är inledningsvis endast tillgängligt för medverkande utanför USA som tar emot betalningar i USD. Detta innefattar medverkande från Sydamerika, Australien, Ryssland och Ukraina. I Frågor och svar om Payoneer finns information om hur du skapar ditt konto. Vi hoppas kunna utöka tillgängligheten för Payoneer till resten av världen inom kort.

Vilken valuta du betalas i beror på i vilket land som du har konfigurerat ditt konto. Valutan bestäms automatiskt och kan inte ändras. Utbetalning sker i någon av dessa valutor: €/$/£/PLN/円/₩/SEK/R. Oavsett var du är bosatt beräknas royaltyersättningen utifrån filens amerikanska inköpspris.

Obs!

I Japan behöver du ett Premium PayPal-konto för att ta emot utbetalningar.

Så här begär du en utbetalning:

1. I det övre högra hörnet i medverkarportalen kan du se ditt totala saldo. Klicka på summan så dirigeras du till försäljningssidan.

2. Om du har tjänat minst 50 USD aktiveras utbetalningsknappen.

Utbetalningsknappen
    Utbetalningsknappen är blå eftersom saldot är mer än 50 USD
  3. Klicka på Utbetalning och ange hur mycket pengar du vill ta ut.

4. Välj sedan PayPal, Payoneer eller Skrill.

Getting-paid-2
  5. Ange en giltig e-postadress som är kopplad till ditt utbetalningskonto, annars avvisas omräkningen.

Utbetalningar behandlas i den ordning de kommer in och slutförs vanligen inom sju arbetsdagar.

Obs!

Om du inte överför ett skatteformulär i området för deltagarkonton på medverkarportalen, beskattas du för allt innehåll du säljer till maximalt 30 % beroende på det land där du bor. Du kan inte heller skicka in en begäran om utbetalning om du inte har ett godkänt skatteformulär i ditt konto.