Se hur du utforskar och licensierar mediefiler på Adobe Stock-webbplatsen.
st_app_RGB

Adobe Stock är en tjänst som ger designers och företag tillgång till miljontals utvalda och royaltyfria foton, videor, illustrationer, vektorbilder, 3D-mediefiler och mallar av hög kvalitet för alla kreativa projekt. Du kan köpa Adobe Stock som en prenumeration på flera mediefiler. Det finns ett antal olika prenumerationspaket att välja bland.

Du kan utforska, förhandsvisa och licensiera mediefiler antingen på Adobe Stock-webbplatsen eller från något av Creative Cloud-programmen som är integrerade med Adobe Stock.

Obs!

Adobe Stock är integrerat med flera Creative Cloud-program, till exempel Photoshop, lllustrator, InDesign, Premiere Pro, Dreamweaver och After Effects. Mer information om hur du använder Adobe Stock inifrån de programmen finns i Använda Adobe Stock i Creative Cloud-program.

Utforska och licensiera mediefiler

Adobe Stock_updated_w2_2x

Du kan utforska och licensiera flera typer av mediefiler på Adobe Stock-webbplatsen. Följ stegen nedan:

1. Logga in med ditt Adobe ID på Adobe Stock-webbplatsen.

2. (Valfritt) Om du vill söka efter en viss sorts Adobe Stock-mediefil väljer du någon av följande flikar: Bilder, Videor, Mallar, 3D, Premium eller Redaktionellt.

Sök efter en viss sorts Adobe Stock-mediefil med hjälp av flikarna högst upp

3. Sök efter mediefiler som passar ditt projekt. På resultatsidan växlar du mellan sökresultaten Alla, Bilder, Videor, Mallar och 3D via listrutan till vänster om sökfältet.

Using-Adobe-Stock-website_refine-search3
    Välj önskat alternativ för att begränsa sökresultaten

4. Du kan även filtrera sökresultaten. Du kan filtrera resultaten efter bland annat pris, underkategori, förekomsten av personer, bildorientering, färg. Olika filterparametrar finns för olika mediefilstyper. Du kan till exempel filtrera bilder genom att använda filter för utseende som skärpedjup och klar färg. Sökresultaten visas så fort du justerar filterparametrarna.

Stock-filters
    Filtrera sökresultaten

5. När du har hittat en lämplig stockmediefil hämtar du den licensierade versionen till din dator. Gör följande:

1. Håll muspekaren över mediefilen på resultatsidan. Ikoner för snabbåtgärder visas.
    2. Håll muspekaren över ikonen Köp licens och spara till mitt bibliotek ().
    3. I dialogrutan som visas Spara till dator klickar du på Hämta.
    License-an-asset
    Licensiera Adobe Stock-mediefiler

6. Välj det inköpsalternativ du vill använda. Det finns ett antal inköpsalternativ för enskilda användare, team och företag.

7. Importera den hämtade stockmediefilen till ditt design- eller redigeringsprogram.

Anmärkningar:

• Du kan förhandsgranska ett flertal vattenstämplade stockmediefiler från Adobe Stock-webbplatsen innan du hämtar den licensierade version som passar ditt projekt bäst.
  • I stället för att hämta en licensierad version av mediefilen kan du välja att hämta en förhandsvisning av den till din enhet. Om du vill göra det går du till steg 5 ovan och klickar på ikonen Spara förhandsvisning till mitt bibliotek ().

Öppna mediefiler i ett program som stöds

Apps_supporting_open_in

Du kan söka efter mediefiler på Adobe Stock-webbplatsen och samtidigt öppna dem direkt i de Creative Cloud-program som stöds. För närvarande har Illustrator CC, InDesign CC, Photoshop CC, Premiere Pro CC och After Effects CC stöd för den här funktionen.

1. Logga in med ditt Adobe ID på Adobe Stock-webbplatsen.

2. (Valfritt) Om du vill söka efter en viss sorts Adobe Stock-mediefil väljer du någon av följande flikar: Bilder, Videor, Mallar, 3D, Premium eller Redaktionellt.

3. Sök efter mediefiler som passar ditt projekt. På resultatsidan växlar du mellan sökresultaten Alla, Bilder, Videor, Mallar och 3D via listrutan till vänster om sökfältet.

4. När du hittat den mediefil du vill ha kan du öppna den direkt i det Creative Cloud-program. Följ stegen nedan:

• Håll muspekaren över mediefilen på resultatsidan. Ikoner för snabbåtgärder visas.
    • Håll muspekaren över någon av de här ikonerna: Köp licens och spara till mitt bibliotek () eller Spara förhandsvisning till mitt bibliotek ().
    • Klicka på ikonen för ditt Creative Cloud-program i dialogrutan som visas i området Öppna i. Du kan till exempel klicka på -ikonen.

Adobe Stock öppnar sedan mediefilen i det Creative Cloud-program du har valt. Innan mediefilen öppnas placeras den i ett bibliotek med namnet Hämtningar.

Using-Adobe-Stock-website
    Adobe Stock-webbplatsen: öppna mediefilen i ett Creative Cloud-program som stöds

Using-Adobe-Stock-website_template
    Öppna en mall i motsvarande Creative Cloud-program (Illustrator, InDesign eller Photoshop)

Hitta liknande bilder efter innehåll, färg, komposition eller med samtliga attribut

Med den visuella sökfunktionen på Adobe Stock-webbplatsen kan du snabbt hitta bilder som liknar en annan bild. Följ dessa steg på Adobe Stock-webbplatsen:

1. Klicka på kameraikonen i sökfältet.

Visuella sökning
    Starta visuell sökning
  2. Dra en bild till dialogrutan Sök med en bild. Du kan också klicka på Bläddra och överföra en bild från din dator. JPEG- och PNG-bilder kan användas för visuell sökning.

Search_within_an_image
    Dialogrutan Sök med en bild

Adobe Stock visar mediefiler som liknar bilden du överförde.

Obs!

Du kan även dra en bild som du vill söka med till sökfältet. Adobe Stock visar mediefiler som liknar den bilden.

3. På sidan med sökresultat kan du även ange ett sökord i sökfältet för att begränsa sökningen. Om du till exempel söker med bild av en katt kan du ange brun för att bara visa bilder med bruna katter.

Using-Adobe-Stock-website_refine-visual-search-keywords
    Begränsa visuella sökningar med sökord

Obs!

Visuell sökning fungerar bäst med bilder med måtten 1 000 x 1 000 pixlar eller större.

Hitta bilder som liknar en annan bild efter innehåll, färg eller komposition

När du visar sökresultaten kan du dra en miniatyr av en stockbild till sökfältet. Adobe Stock förfinar resultaten och visar fler stockbilder som liknar den.

Du kan även hålla muspekaren över den mediefil du vill ha och klicka på ikonen Hitta liknande (). Välj sedan likhet efter innehåll, färg eller komposition (BETA).

Hitta liknande bilder baserat på innehåll, färg eller komposition

Hitta liknande baserat på innehåll

Använd det här alternativet för att hitta bilder som liknar motivet i den valda bilden.

Hitta liknande bilder baserat på innehåll
Likhet baserat på innehåll

Hitta liknande baserat på färg

Använd det här alternativet för att hitta bilder som matchar den dominanta färgen i den valda bilden.

Hitta liknande bilder baserat på färg
Likhet baserat på färg

Hitta liknande baserat på komposition

Använd det här alternativet för att hitta bilder som har liknande arrangemang eller layout som den valda bilden.

Hitta liknande bilder baserat på komposition
Likhet baserat på komposition

Hitta bilder med textutrymme

Adobe Stock-webbplatsen kan du enkelt filtrera sökresultaten för att visa bilder som har utrymme för text. När du ser sökresultaten klickar du på Visa filter uppe till vänster på sidan. Välj sedan filtret Bilder med textutrymme.

Bilder med textutrymme
Bilder med textutrymme

Hantera Adobe Stock-mediefiler som lagts till i dina bibliotek

Du kan visa och hantera Adobe Stock-mediefiler som du har lagt till i dina bibliotek.

• Klicka på Bibliotek och välj det önskade biblioteket från listrutan. Om du vill visa alla dina bibliotek väljer du Visa alla.
Libraries

Byta namn på ett bibliotek

1. Klicka på  och välj Byt namn på bibliotek.

rename-library
  2. Ange ett namn i textrutan.

rename-a-library
    Ange ett namn för ditt bibliotek

A. Byt namn när du visar det önskade biblioteket B. Byt namn när du visar alla bibliotek
  3. Klicka på OK eller .

Ta bort ett bibliotek

1. Klicka på ochvälj Ta bort bibliotek.

delete-a-library
  2. Klicka på Ta bort i popup-rutan.

Skapa ett bibliotek

1. Klicka på Bibliotek och välj Visa alla.

2. Ange ett namn för det nya biblioteket i den tomma rutan.

create-a-library
    Ange ett namn för att skapa ett bibliotek
  3. Klicka på för attskapa biblioteket.

Hantera mediefiler som har lagts till i ditt bibliotek

Öppna biblioteket och håll muspekaren över en mediefil så visas de tillgängliga alternativen. Du kan göra följande via Adobe Stock-webbplatsen:

• Licensiera mediefilen och spara den på din dator
  • Spara en förhandsvisning av önskad mediefil
  • Hitta liknande Adobe Stock-mediefiler
  • Ta bort mediefilen
work-with-assets
Hantera mediefiler som har lagts till i ditt bibliotek

Skicka länken till ett bibliotek

1. Klicka på och välj Skicka länk.

2. Dela bibliotek genom att skicka en länk. Mer information finns i Dela bibliotek.

Visa din licenshistorik

På sidan Licenshistorik på Adobe Stock-webbplatsen kan du visa en lista över de mediefiler som du har licensierat samt antalet kvarvarande bilder i din prenumeration.

Obs!

Om du har licensierat en bild kan du hämta den igen utan att licensiera om den. Klicka på fil-ID:t i Licenshistorik och spara mediefilen på datorn.