Vanliga frågor om Adobe Creative Cloud Beta

Få information om hur du kan delta i betaprogrammet för Adobe Creative Cloud, testa betaversioner av våra program och dela feedback direkt med oss.

Vad är betaversionen av Creative Cloud?

Vad är betaprogrammet för Creative Cloud?

Om du prenumererar på Creative Cloud kan du delta i Creative Cloud-betaprogrammet för att testa program och dela feedback direkt med Adobe.

Creative Cloud Collaboration och webbetaprogram

Vad är Creative Cloud Collaboration och webbetaprogrammet?

Adobe Creative Cloud introducerar nya verktyg och funktioner för uppkopplad kreativitet, som hjälper yrkesverksamma inom kreativa områden och design att samarbeta och stämma av saker med intressenter i realtid. Gå med i Creative Cloud Collaboration och webbetaprogram.

Så här installerar du betaprogram

Hur installerar jag Creative Cloud-betaprogram?

I Creative Cloud-datorprogrammet väljer du Betaprogram i det vänstra sidofältet i panelen Program. Välj Installera för betaprogrammet. Du kan köra betaversioner sida vid sida med existerande versioner av programmen.

Vilka program ingår i betatestningen?

Vilka program ingår i betaprogrammet?

För närvarande innehåller betaprogrammet Adobe XD, Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects, Adobe Audition, Adobe Character Animator, Adobe Media Encoder och Adobe Premiere Rush.

Föredrar du videosjälvstudier? Se videon nedan för att lära dig hur du hämtar betaprogrammen och delar din feedback.

Var installeras betaprogrammen?

Betaversioner installeras i en egen mapp, till exempel Adobe Character Animator (Beta), som är separat från de existerande programversionerna. Detta gör att du kan utvärdera betaversionerna utan att det påverkar det arbete du gör med de släppta versionerna. Betaprogram har separata inställningar och standardmappar för användardokument som inte ändrar användarinställningarna i den befintliga installationen.

Hur öppnar jag betaprogram?

1. Öppna Creative Cloud-datorprogrammet. (Välj ikonen  i aktivitetsfältet i Windows eller i menyfältet i macOS.)

2. Välj Betaprogram i panelen Program.

Välj betaprogram

En lista över installerade betaprogram visas.

3. Leta reda på det installerade betaprogrammet och välj Öppna.

Vilken information om användningen av betaprogram samlar Adobe in, och vilka val har jag?

För att anpassa din upplevelse och förbättra våra produkter kan Adobe samla in följande information:

• Systeminformation, till exempel enheter, operativsystem, installerat minne och skärmupplösning
  • Information om Adobe-produkter, så som versionsnummer
  • Information om dokument, t.ex. antal sidor och unika dokumentidentifierare (men inte innehållet i dokumenten)
  • Information om dokumentanvändning, så som hur många gånger du öppnar ett dokument
  • Hur du interagerar med Adobe-program och hur Adobe-program interagerar med ditt innehåll, inklusive funktionerna du använder och alternativen du väljer

Dina vanliga programinställningar gäller inte för betaprogram. Om du inte vill dela betaprogrammets användarinformation med Adobe kan du fortsätta använda de existerande versionerna av våra program.

Kan jag öppna projekt från betaversioner i en existerande version av programmet?

Betaversioner är utformade för att bevara kompatibilitet med existerande versioner så att du kan flytta filer mellan de två. Om du flyttar projektfiler från en betaversion till en existerande version försvinner funktioner som endast är tillgängliga i betaversionen, och ibland är det inte möjligt alls.

Hur lämnar jag betaprogrammet?

Om du vill lämna betaprogrammet avinstallerar du betaversionerna när som helst via Creative Cloud-datorprogrammet.

1. Öppna Creative Cloud-datorprogrammet. (Välj ikonen  i aktivitetsfältet i Windows eller i menyfältet i macOS.)

2. Välj Betaprogram i panelen Program.

Välj betaprogram

3. Välj ikonen med tre punkter (...) för programmet och välj sedan Avinstallera.

Kan man aktivera automatisk uppdatering av betaprogram?

Betaversioner uppdateras med jämna mellanrum. Du kan uppdatera betaversioner när uppdateringarna blir tillgängliga.

Du kan också aktivera alternativet automatisk uppdatering för programmen i Creative Cloud-datorprogrammet:

1. Öppna Creative Cloud-datorprogrammet. (Välj ikonen  i aktivitetsfältet i Windows eller i menyfältet i macOS.)

2. Välj kontoikonen uppe till höger och välj sedan Inställningar.

Välj Inställningar

3. Välj Program och aktivera sedan automatisk uppdatering för betaprogrammet.

Välj automatisk uppdatering

Företagskund? Din organisation kan ha inaktiverat alternativet för automatisk uppdatering. Kontakta IT-avdelningen för mer hjälp.

Hur ger jag min feedback till Adobe?

I det övre högra hörnet av betaprogrammet väljer du ikonen Ge feedback för att rapportera ett fel, be om en ny funktion eller besöka Adobes betaforum.

Ge feedback angående betaprogram

Video: Så här hämtar du betaprogram och delar din feedback