In een PDF kunt u ook een deel van een pagina afdrukken. Met Momentopname selecteert u alleen het gedeelte dat u wilt afdrukken. Dit gebied kan bestaan uit tekst, afbeeldingen of allebei. U kunt het geselecteerde gebied op ware grootte afdrukken of het formaat aanpassen zodat het op het papier past.

1.  Open de PDF in Adobe Reader of Adobe Acrobat.

2. (Acrobat X/Reader X) Kies Bewerken > Momentopname maken.
    (Acrobat 9/Reader 9) Kies Opties > Selecteren en zoomen > Momentopname.

3. Sleep een rechthoek rond het gebied dat u wilt afdrukken.

Sleep een rechthoek rond het gebied dat u wilt afdrukken
  4. Kies Bestand > Afdrukken.

5. Zorg dat de optie Geselecteerde afbeelding geselecteerd is in het gebied Afdrukbereik van het dialoogvenster Afdrukken.

Optie Geselecteerde afbeelding
  6. (Optioneel) Als u de geselecteerde tekst of afbeelding wilt uitvergroten zodat deze op het vel papier past, kiest u Aanpassen aan afdrukbaar gebied in het pop-upmenu Pagina's schalen. Opmerking: als u het gebied uitvergroot, wordt de resolutie lager.

Optie Pagina's schalen
  7. Klik op OK of Afdrukken.