Lees meer over de nieuwe functies in de nieuwste versie van Adobe Camera Raw.

Opmerking:

Met de nieuwe functie Automatisch bijwerken worden uw Creative Cloud-apps nu automatisch bijgewerkt als er een nieuwe versie beschikbaar is. U kunt de updatevoorkeuren beheren via de Creative Cloud-desktopapp. Meer informatie.

Adobe Camera Raw 11.4.1 | September 2019

De september 2019-versie van Adobe Camera Raw (versie 11.4.1) biedt ondersteuning voor nieuwe camera's en verhelpt verschillende problemen.

Voor de volledige lijst met ondersteunde camera's en lensprofielen kunt u de volgende bronnen raadplegen:

Adobe Camera Raw 11.4 | Augustus 2019

De augustus 2019-versie van Adobe Camera Raw (versie 11.4) introduceert nieuwe functies - verbeterde GPU-ondersteuning voor snellere beeldbewerking en het 'edge-aware' bewerken van 360-graden panorama's. Deze versie introduceert ook ondersteuning voor nieuwe camera's en lenzen, en verhelpt verschillende problemen.

Voor de volledige lijst met ondersteunde camera's en lensprofielen kunt u de volgende bronnen raadplegen:

Verbeterde GPU-ondersteuning voor snellere beeldbewerking

GPU-versnelling versnelt de beeldverwerking. Het verschil is vooral merkbaar bij foto's met meerdere aanpassingen en bij schermen met een hoge resolutie (4K en hoger). U kunt de nieuwe GPU-versnellingsfuncties inschakelen op ondersteunde systemen op het tabblad Prestaties van Camera Raw-voorkeuren. Op sommige computers is de functie automatisch ingeschakeld. Zie Veelgestelde vragen over de GPU en het oplossen van problemen voor meer informatie.

'Edge-aware' bewerken in 360-graden panorama's

Eerder kon het doen van aanpassingen in een 360-graden panorama leiden tot een lijn rondom de samengevoegde randen, met name als u het panorama bewerkte met Nevel verwijderen of Helderheid. Vanaf deze versie kunt u naadloze aanpassingen doen in 360-graden panorama's, zelfs wanneer u bewerkt met Nevel verwijderen of Helderheid. Deze functie wordt momenteel niet ondersteund in het Camera Raw-filter in Photoshop.

Adobe Camera Raw 11.3 | Mei 2019

De mei 2019-versie van Adobe Camera Raw (versie 11.3) introduceert de nieuwe schuifregelaar Textuur, ondersteuning voor nieuwe camera's en lenzen en verhelpt verschillende problemen.

Voor de volledige lijst met ondersteunde camera's en lensprofielen kunt u de volgende bronnen raadplegen:

Details egaliseren of verbeteren met de schuifregelaar Textuur

Verscherp of verminder de textuur in uw foto. In Adobe Camera Raw kunt u op verschillende apparaten middelgrote details, zoals huid, schors en haar, accentueren of egaliseren met de nieuwe schuifregelaar Textuur. U vindt deze schuifregelaar in het deelvenster Standaard, het aanpassingspenseel, het radiaalfilter of het gegradueerde filter.  Zie Lokale aanpassingen maken voor meer informatie.

Original texture Edited texture

Sleep de schuifregelaar om de foto's waarop structuurdetails zijn geaccentueerd, te bekijken.

Adobe Camera Raw 11.2.1 | April 2019

De april 2019-versie van Adobe Camera Raw (versie 11.2.1) biedt ondersteuning voor nieuwe camera's en verhelpt verschillende problemen.

Voor de volledige lijst met ondersteunde camera's en lensprofielen kunt u de volgende bronnen raadplegen:

Adobe Camera Raw 11.2 | Februari 2019

De februari 2019-versie van Adobe Camera Raw (versie 11.2) introduceert de nieuwe functie Details verbeteren, ondersteuning voor nieuwe camera's en lenzen en verhelpt verschillende problemen.

Voor de volledige lijst met ondersteunde camera's en lensprofielen kunt u de volgende bronnen raadplegen:

Kleurendetails verbeteren in RAW-afbeeldingen

Maak hoogwaardige RAW-afbeeldingen met een nauwkeurigere kleurenweergave. Dit geldt in het bijzonder voor afbeeldingen die zijn gemaakt met Fuji X-Trans-sensoren. Zie Details verbeteren in RAW-afbeeldingen voor meer informatie.

Enhance-details-in-raw-images
Zorg voor hoogwaardige kleuren in uw RAW-foto's, in het bijzonder voor printdoeleinden.

Adobe Camera Raw 11.1 | December 2018

De Adobe Camera Raw-versie van december 2018 (versie 11.1) introduceert ondersteuning voor nieuwe camera's en lenzen, prestatie- en functieverbeteringen en oplossingen voor problemen.

Voor de volledige lijst met ondersteunde camera's en lensprofielen kunt u de volgende bronnen raadplegen:

Eenvoudiger samenvoegen tot HDR-panorama

In deze versie van Adobe Camera Raw kunt u foto's met verschillende afmetingen, brandpuntsafstanden en afdrukstanden nu gemakkelijk samenvoegen tot een HDR-panorama.

Adobe Camera Raw 11.0 | Oktober 2018

De oktober 2018-versie van Adobe Camera Raw (versie 11.0) introduceert nieuwe functies en ondersteuning voor nieuwe camera's en lenzen, en verhelpt verschillende problemen. Lees verder voor een korte kennismaking met deze functies en voor koppelingen naar bronnen die meer informatie bieden.

In één stap samenvoegen tot HDR-panorama

Maak moeiteloos HDR panorama's.

U kunt vanaf nu in één stap verschillende belichtingstijden samenvoegen om een HDR-panorama te maken.

Zie HDR-panorama's maken voor meer informatie.

HDR-panorama
Maak eenvoudig een HDR-panorama van afbeeldingen met verschillende belichtingstijden.

Dieptebereik maskeren

Met Dieptebereik maskeren kunt u diepte-informatie van foto's gebruiken om precieze selecties te maken en onderwerpen sneller te isoleren dan voorheen. Deze functie is alleen beschikbaar voor foto's met dieptemaskers, zoals foto's die zijn gemaakt in de portretmodus op Apple iPhone 7+, 8+, X en nieuwer.

depth_range_masking
Een eerste dieptemasker dat is gemaakt in een HEIC-foto om geselecteerde aanpassingen toe te passen.

Procesversie 5

Adobe Camera Raw is standaard voorzien van een verbeterde versie voor beeldverwerking. Alle nieuwe foto's die zijn bewerkt in Camera Raw 11 worden weergegeven met betere rendering voor afbeeldingen met hoge ISO-waarden. U hebt ook meer ruimte nodig om nevel toe te voegen voor een creatief effect.

Zie Procesversies in Camera Raw voor meer informatie.

Ondersteuning voor nieuwe camera's en lenzen

Voor de volledige lijst met ondersteunde camera's en lensprofielen kunt u de volgende bronnen raadplegen:

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid