De nieuwste versie van Creative Cloud-apps ondersteunt sommige oudere versies van Windows en Mac niet. Meer informatie.

Soms geeft de Creative Cloud-desktopapp niet alle toepassingen weer die beschikbaar zijn in Creative cloud. De apps die u niet op uw computer kunt installeren, worden verwijderd uit het downloadselectiescherm. Hieronder vindt u enkele situaties waarin dit kan gebeuren.

Opmerking:

Als u een Adobe Creative Cloud-app hebt verwijderd en deze niet opnieuw kunt installeren, zie CC Desktop geeft niet-geïnstalleerde apps aan als 'Up-to-date'.

Niet-ondersteunde besturingssystemen

U kunt geen Creative Cloud 2019-apps installeren of uitvoeren tenzij u een ondersteunde versie van Windows of macOS gebruikt.

• CC 2019-apps zijn beschikbaar voor Windows 7, Windows 10 of later, en macOS Sierra 10.12 of later.
  • CC 2019-versies van Digital Video-producten vereisen de nieuwste versies van Windows 10 en macOS Sierra of later. Windows 8.1 of vroege versies van Windows 10 worden niet ondersteund.

Zie Systeemvereisten voor Creative Cloud voor informatie over elke Creative Cloud-app.

Creative Cloud-desktopapp wordt uitgevoerd in compatibiliteitsmodus

Als de Creative Cloud-desktopapp in de compatibiliteitsmodus wordt uitgevoerd, worden mogelijk niet alle beschikbare Creative Cloud-apps weergegeven. In de Windows-compatibiliteitsmodus kan Windows een eerdere versie van het besturingssysteem nabootsen om toepassingen te ondersteunen die mogelijk niet in de huidige geïnstalleerde versie kunnen worden uitgevoerd. De compatibiliteitsmodus is niet nodig voor de Creative cloud-desktopapp en voorkomt dat de toepassing uw Windows-versie correct detecteert.

Om dit probleem op te lossen, schakelt u Windows-compatibiliteitsmodus voor de Creative cloud-desktopapp uit:

1. Ga naar C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Creative Cloud\ACC\

2. Klik met de rechtermuisknop op Creative Cloud.exe en kies Eigenschappen.

3. Op het tabblad Compatibiliteit heft u de selectie van Dit programma in compatibiliteitsmodus uitvoeren voor op.

Compatibiliteitsmodus

Opmerking:

Als de optie Compatibiliteitsmodus grijs wordt weergegeven, klikt u op Instellingen voor alle gebruikers wijzigen en heft u de selectie van de optie Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor: op.

4. Start de computer opnieuw op.

5. Start de Creative Cloud-desktopapp.

After Effects en Adobe Premiere Pro

Voor de Windows-versie van Adobe Premiere Pro en later en Adobe After Effects is een 64-bits versie van Windows (niet Windows XP) vereist. Adobe Premiere Pro of After Effects kan niet worden geïnstalleerd (of gebruikt) op de volgende besturingssystemen:

• 32-bits en 64-bits versie van Windows XP Home of Professional
  • 32-bits versie Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate of Enterprise
  • 32-bits versie van Windows 7 Starter, Home Premium, Professional of UltimateMac-computers met Intel
  • Mac-computers met Core Solo of Duo 32-bits processors. Als u wilt achterhalen of uw Mac 64-bits ondersteuning biedt, zie Hoe kunt u uitvinden of een Intel-Mac een 32-bits of een 64-bits processor heeft.

Raadpleeg de volgende pagina's voor specifieke systeemvereisten: Adobe Premiere Pro | After Effects

Photoshop

Mac-versies van Adobe Photoshop CC vereisen 64 bits. Photoshop CC kan niet worden uitgevoerd op Mac-computers met Core Solo of Duo 32-bits processors. Op deze systemen wordt het ook niet weergegeven en is het niet beschikbaar als download in de Creative Cloud-desktopapp.Als u wilt achterhalen of uw Mac 64-bits ondersteuning biedt, zie Hoe kunt u uitvinden of een Intel-Mac een 32-bits of een 64-bits processor heeft.

Als u een 64-bits versie van Windows hebt, is de 32-bits versie van Photoshop niet zichtbaar of beschikbaar om te downloaden via de Creative Cloud-desktopapp. Als u een 32-bits versie van Photoshop voor Windows moet hebben vanwege compatibiliteit met oudere invoegtoepassingen of apparaatstuurprogramma's, kunt u de 32-bits versie rechtstreeks downloaden.

Bekijk de systeemvereisten van Photoshop voor meer informatie.

Lightroom

Lightroom kan niet worden geïnstalleerd (of gebruikt) op de volgende besturingssystemen:

• Lightroom 4 en later: 32-bits en 64-bits versie van Windows XP Home of Professional
  • Lightroom 5 en hoger: 32-bits edities van Windows 7, Windows 8 of Windows 8.1; Mac OS 10.6.x
  • Lightroom CC: Mac OS 10.7.x, Mac OS 10.8.x

Bekijk de systeemvereisten van Lightroom voor meer informatie.

Adobe Muse

De Adobe Muse CC 2014-release wordt alleen ondersteund op de 64-bits edities van Windows en Mac OS. Als u momenteel Adobe Muse gebruikt op een 32-bits besturingssysteem, kunt u het volgende doen:

• (Aanbevolen door Adobe) Voer een upgrade uit naar een 64-bits editie van uw besturingssysteem.
  • Ga door met het gebruik van Adobe Muse CC (7.0), November 2013. Zie 'Vorige versies downloaden' onder Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie.

Voor meer informatie over ondersteunde besturingssystemen controleert u de systeemvereisten.